GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IZJAVE AKTERA DERBIJA

Tramezzani: ‘Ovo je veliki korak naprijed, ali igrači jedno moraju shvatiti‘ Javio se i junak Maksimira

Talijanski strateg rekao je da nikakav problem nije predstavljala psihološka priprema za utakmicu.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. siječanj 2021. 20:36

Dojmove Zorana Mamića nakon velikoj HR-derbija koji je završio pobjedom njegovog Dinama rezultatom 3:1 mogli ste pročitati ovdje, a evo što je nakon utakmice rekao Hajdukov strateg Paolo Tramezzani.

- Odigrali smo dobru utakmicu i neovisno o rezultatu napravili smo veliki korak prema naprijed. Pokazali smo da možemo ravnopravno parirati jakom Dinamu, imali smo krasne prilike, ali smo zabili samo jedan pogodak. Domaćin je iskoristio svoje šanse, postigao je dva fenomenalna gola i uspio je preokrenuti naše vodstvo i sačuvati pobjedu. Taktički smo dobro pripremili utakmicu, došli smo otvoreno parirati Dinamu i vjerujem da su i gledatelji pokraj malih ekrana bili zadovoljni derbijem - rekao je Tramezzani i potom se okrenuo subotnjem domaćinstvu Lokomotivi:

- Najmanji je problem bio psihološki pripremiti momčad za ovaj derbi, svi su igrači bili strahovito motivirani, za ovakve se utakmice živi. No, utakmica s Lokomotivom također je "teška" tri boda i to igrači moraju shvatiti. Nemamo previše vremena za oporavak i moramo se odmah okrenuti subotnjem okršaju, u kojima su nam bodovi imperativ - govorio je Tramezzani.

A junak dvoboja, Mislav Oršić, kaže:

- Najvažnija je pobjeda, ova nam tri boda mnogo znače. Uvijek su bodovi iz derbija veliki i dvostruko vrijede, najdraže su pobjede u derbijima! Ušli smo nešto lošije u utakmicu, Hajduk je odmah pogodio vratnicu i poveo, ali brzo smo se, na sreću, vratili u igru i preokrenuli rezultat. U nastavku smo se malo povukli i čekali smo priliku iz kontre i dočekali smo taj protunapad pri kraju dvoboja i zapečatili pobjedu trećim golom.

Vaš prvi pogodak vrlo je sličan onome kojeg ste zabili Hajduku i na Poljudu...

- Da, gotovo je identičan, ha, ha... Ali, nije važno tko zabija, najvažnije je da pobjeđujemo - rekao je Oršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:40