JOHANNES EISELE Afp
TOP-POJAČANJE NA RUJEVICI

Transfer-bomba u Rijeci! Bijele pojačava švicarski reprezentativac koji je ‘zamalo‘ navukao dres Vatrenih

U svojoj najboljoj bundesligaškoj sezoni u karijeri je u 33 nastupa upisao 17 golova i 3 asistencije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. veljača 2021. 12:51

Josip Drmić stigao je u Rijeku, a nakon liječničkog pregleda u petak bi trebao potpisati ugovor o posudbi do kraja sezone. Rijeka je dovela napadača od kojeg očekuje da bude veliko pojačanje i riješi joj probleme s realizacijom koji su je već dosad skupo koštali.

Drmić je Hrvat iz Švicarske, podrijetlom iz Viteza u Srednjoj Bosni i švicarski reprezentativac pod ugovorom s engleskim Norwichem, članom Championshipa. Na tu adresu stigao je u srpnju 2019. godine iz Borussije Mönchengladbach. Radi se o 28-godišnjaku koji je za Švicarsku igrao 32 utakmica i zabio deset golova, pritom je bio akter na dva svjetska prvenstva u Brazilu 2014. godine i u Rusiji 2018. godine. U Brazilu je imao dvije asistencije u dvoboju s Hondurasom, a u Rusiji je zabio gol protiv Kostarike u rezultatu 2:2.

Međutim, u tekućoj sezoni nije odigrao nijednu utakmicu za Norwich u drugom razredu engleskog nogometa, samo je dvaput igrao za momčad U-23. Kako su proteklog ljeta ispali iz Premier lige klub ga se htio riješiti, ali do kraja prijelaznog roka nije našao klub te je nastupio za mladu ekipu. Zabio je u oba susreta, i Readingu i Crystal Palaceu, međutim u Norwichu su odlučili da mu više neće dati priliku u toj momčadi jer je uzimao mjesto mladim talentima.

- U formi sam i osjećam se dobro, ali kad dođe vikend i igraju se utakmice, ja sam slobodan. Nije lako ostati pozitivan - žalio se Drmić u Norwichu.

Vrijednost na transfermarktu koja je bila najviša 12 milijuna eura pala je na milijun eura. U Rijeku dolazi kako bi revitalizirao karijeru. Nada se da bi se dobrim igrama za hrvatski klub mogao izboriti za mjesto u švicarskoj reprezentaciji na ovogodišnjem Euru. Letvicu je visoko podignuo, a Mario Gavranović, još jedan Hrvat iz Švicarske, pokazatelj mu je da Rijeka može biti odličan izbor.

Sezonu ranije u Premier ligi imao je 21 nastup i jedan pogodak, zabio ga je Aston Villi. No, tada ga je od studenoga do siječnja mučila ozljeda koljena. Dva gola dao je u FA kupu. Ugovor s Norwichem veže ga do lipnja 2022. godine.

Drmić je najbolje igrao u Nürnbergu u sezoni 2013/14. kad je u 33 nastupa u Bundesligi dao 17 golova i imao tri asistencije. Još je nosio dres Züricha, Leverkusena i HSV-a. Dok nije odjenuo dres švicarske A vrste 2012. godine, odašiljao je signale kako bi rado zaigrao za Hrvatsku, ali nikad nije došlo do dogovora s HNS-om. Tada je naznačavao i veće domete nego što ih je kasnije ostvario. Koliko će doista biti koristan Rijeci nakon neigranja pola sezone pokazat će vrijeme. Rijeka neće imati pravo otkupa ugovora, po dogovoru koji je postignut, ali dobila ga je po povoljnom financijskim uvjetima. Norwich ga je mislio plasirati negdje u Englesku, no kako se to nije dogodilo do kraja prijelaznog roka, eto ga na Kvarneru. A dalje kako bude, tko zna što donosi ljeto....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:19