CROPIX
ZADOVOLJSTVO U SPLITU

TRENER HAJDUKA NE DA NA POJAČANJE OD KOJEG SE OČEKUJE 'IGRAČKA EKSPLOZIJA' 'Imao je situaciju u kaznenom prostoru, on mi se kune da su ga srušili...'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. rujan 2019. 20:29

Veliko je zadovoljstvo zavladalo Poljudom, jer utrka s Dinamom se nastavlja iako "modri" imaju utakmicu manje. Hajduk je na Rujevici prebrodio prvo teško gostovanje, izbjegnut je poraz, osvojen jedan bod…

Za razvoj događanja na derbiju ostaje otvoreno pitanje koliko je Hajduk poslije primljenog gola zaigrao ofenzivnije, odnosno agresivnije, općenito bolje, ili se Rijeka povukla pa tražila da prođe tih sat vremena igre i da eventualno u kontranapadu povisi rezultat na 2-0.

A tu dileme nema, Bišćanova momčad se povukla, u početku valjda spontano (tako je igrao Osijek protiv Hajduka u Gradskom vrtu), kasnije i smišljeno od trenutka kad je trener Rijeke Bišćan praktično zaigrao s jednom špicom, i to Andrijaševićem.

Sada trener Hajduka Damir Burić ima svoje tumačenje:

- U poluvremenu sam igračima rekao, igrajmo pas do noge. I to zato što je teren idealan, takav mi u Splitu nemamo. I od toga trenutka dobili smo posjed, to je rezultiralo izjednačenjem.

Na Rujevici je svoju šansu da se iskaže imao Marin Jakoliš, nije je iskoristio, tako da ga je zasjenio Delić, bez obzira na to što nije naročito igrao. Ali trener Burić ne da na Jakoliša, pa tumači:

- Radio je Jakoliš, imao je situaciju u kaznenom prostoru, je li to bio faul za kazneni udarac ili nije, ali je činjenica kako se Jakoliš kune da je srušen.

Ipak, Burić priznaje da je bilo previše pogrešaka u dodavanjima, također je istaknuo kako je Franko Andrijašević dao fantastičan gol, premda se u toj akciji mora kriviti Davida Čolinu, koji je dopustio igraču Rijeke da upadne u centaršut prije njega. Osim toga, Burić je bio jako zadovoljan igrom Bradarića za kojeg kaže kako je "siguran da će biti sve bolji".

Igrači Hajduka, a pogotovo navijači, sada s mnogo optimizma čekaju nastavak prvenstva.

Objavljeno je da za vrijeme sljedećeg prekida prvenstva "bijeli" idu na mini pripreme u Postiru, na Brač, u izolaciju, daleko od Poljuda, koji će prepustiti "vatrenima" za pripreme protiv Mađarske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:32