Mišo Krstičević 2013. dok je bio trener Hajduka
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
BIVŠI TRENER HAJDUKA

‘U moje vrijeme nije bilo para, sada navodno imaju 20-ak milijuna eura! I onda dovode takve igrače...‘

‘Štimac je jedini ustrajan u ukazivanju problema koji već godinama traju. Titula? Prazne priče‘
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji listObjavljeno: 25. listopad 2020. 21:53

Mišo Krstičević, 61-godišnji trener, danas u Pločama u iščekivanju novog posla (poslije pet godina rada u Iranu tamošnje vlasti su obustavile angažman stranih igrača i trenera) trenutno uživa u praćenju domaćeg trećeligaša Jadrana i žalosti se u odnosu na stanje u Hajduku.

- Jadran je vodeća momčad treće lige-jug – rekao je Krstičević – s osvojena 24 boda iz deset utakmica, bez poraza, uz gol razliku 24-6. U Pločama sada imamo vrhunske uvjete za trećeligaša, izvanrednog trenera Marija Oršulića. Pratim te utakmice iz znatiželje, vidim da tu ima igrača za koje bi Hajduk morao biti zainteresiran, a ne da ih odvode u druge klubove.

Krstičević je ostavio velikog traga na Poljudu, odgojio je brojne mlade igrače, lansirao ih u prvu momčad…

- U moje vrijeme vladala je krilatica „nema para, niti će ih biti“, sada je druga priča. Hajduk navodno ima bogati budžet, dvadesetak milijuna eura. Zato ne mogu vjerovati da se ovo događa s našim klubom. Ma nije u pitanju ova izgubljena utakmica protiv Šibenika nego se tu radi o načinu vođenja kluba.

Igor Štimac žestoko se obrušio na vodstvo udruge Naš Hajduk…

- On je jedini, doslovno tako, ustrajan u ukazivanju problema koji već godinama traju. Sve ta najave i obećanja onih koji preuzimaju kormilo kluba, to kako će Hajduk za pet, šest godina biti sposoban za borbu za naslov prvaka, prazne su priče. Ovo je igrački kadar za četvrto, peto mjesto… Žao mi je što moram kazati da je zakazala škola nogometa, ove igrače koje su prodali proteklih godina plod su rada nekih drugih, bivših trenera.

Krstičević se osvrnuo i na kvalitetu prinova Hajduka u posljednje vrijeme…

- Sada je svima jasno da to nisu pojačanja. Uzmimo došljaka Todorovića, pa on igra beka, a ne zna igrati obranu. Stoperi su prespori za provođenje ofenzivne igre kakva se traži od Hajduka. U moje vrijeme stoperski par Milović i Maloča nije bogzna kako mogao sudjelovati u stvaranju igre, ali su se oni bez problema postavljali visoko, znali su kontrolirati veliki prostor. Stoperi moraju biti iskusni igrači. Kod mene je bio mladi Antonio Milić, ali stavljao sam ga u vezni red kako bi stekao iskustvo.

I za kraj je govorio o (ne)odgovornosti onih koji su dovodili brojne igrače bez pravog pokrića:

- Nikako ne mogu prihvatiti praksu da se u Hajduk stalno dovode prinove. Igrača takvih kvaliteta je bilo i sada ima u našem okruženju… Smjenjuju se nadzorni odbori, predsjednici, sportski direktori, treneri, tome nema kraja. Tko je ikada odgovarao za tolike promašaje?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:00