StoryEditor
CROPIX
 GORAN MEHKEK
OKRUTNO PRAVILO

Uefa bez milosti! Bude li ijedan igrač pozitivan na koronu, klub gubi utakmicu 0:3 i ispada iz Europe!?

Klubovi će možda i uoči svake utakmice morati testirati svoje igrače i članove stožera
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2020. 12:52

Puno je još detalja ostalo nepoznato o tome kako će izgledati europska klupska sezona od ljeta i jeseni, zasad znamo tek okvirni kalendar, no još uvijek se čekaju propisi i pravila kako organizirati međunarodnu utakmicu u doba korone. Kako putovati, kakve epidemiološke mjere poduzeti, postoji li šansa da na tribinama bude publike ili ćemo još mjesecima u Ligi prvaka i Europskoj ligi, zatim u reprezentativnim natjecanjima, gledati utakmice bez gledatelja?

Sve će, dakako, ovisiti i o razvoju pandemije. Međutim, dok još nema konkretnih smjernica, iz izvora bliskih HNS-u dobili smo neke neslužbene informacije da UEFA ozbiljno razmatra jedan slučaj. Ako ijedan igrač momčadi koja se natječe u nekom od tih natjecanja bude pozitivan na koronavirus, njegov klub gubi utakmicu 0:3!?

image
CROPIX
RONALD GORSIC

Naravno, ako se to dogodi u nekom od pretkola u kojima se igra samo jedna utakmica, to bi automatski značilo i ispadanje iz Europe. Podrazumijeva se po tome da će klubovi, možda i uoči svake utakmice, morati testirati svoje igrače i članove stožera. To je zasad jedan od prijedloga, nije još pravilo, no jasno je da UEFA ide u smjeru strogih propisa za međunarodne utakmice i da će biti vrlo rigorozna u njihovu pridržavanju.

A klubovi će morati još više paziti na mjere opreza, jer samo jedan pozitivan test mogao bi dovesti u pitanje čitavu sezonu. Vidjet ćemo uskoro hoće li UEFA usvojiti taj ili neki drugi prijedlog, no popuštanja mjera u nogometu nema, štoviše, pravi izazovi tek su pred nogometnom obitelji.

Linker
04. srpanj 2020 13:15