Intrigantno pitanje

Uvijek najbolji, ali nije zanimljiv Dinamu: Jairo je bio meta, Kastrati je stigao, no on nije bio tema?

Uoči današnjeg derbija nameće se jedno intrigantno pitanje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. listopad 2020. 13:13

Kad je Dinamo u pitanju, uvijek je vikend-utakmica, ako to nisu Hajduk ili (po novome) Osijek, u drugom planu. Međutim, u subotu se u Maksimiru (15 sati) igra trenutni derbi HNL-a. Nepravedno, jer mogla bi to biti jedna od zanimljivijih utakmica HNL-a dosad.


Broj bodova je isti, Gorica ima utakmicu više, obje momčadi igraju napadački nogomet. Mudrinski i Lovrić s po pet golova najbolji su strijelci HNL-a. Dinamo ima adute Gavranovića i Oršića, koji su zabili po četiri pogotka. Često se u zadnje dvije godine potencirala priča oko Kristijana Lovrića. Je li on igrač za Dinamo? Bi li bio pojačanje u najvećim hrvatskim klubovima.

image
Kristijan Lovrić (lijevo)
RONALD GORSIC/CROPIX

Dečko u svakoj utakmici protiv momčadi iz vrha HNL-a odskače u Goričinu dresu, gotovo uvijek je najbolji igrač svoje momčadi. I Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek... obrambenu taktiku baziraju na Lovriću. Premda, on i tada ima svoja dva, tri, pet udaraca prema golu...

U domaćem bazenu

- O Lovriću nismo razmišljali u prijelaznom roku - rekao je Zoran Mamić u petak.


Jairo je bio meta, Kastrati je stigao, ali Lovrić nije bio tema? Dinamo koji uvijek traži igrače prvo u domaćem bazenu, tek onda vani, nije dosad ozbiljno trznuo na Lovrića. Iako se jedno vrijeme, prošle sezone, pričalo da bi mogao doći u Maksimir.

Statistika u prilog

Očito, u Dinamu ne vjeruju da bi Lovrić u ovoj momčadi mogao egzistirati kao što egzistira u Gorici. Tamo je glavni igrač, sve akcije idu preko njega, puca kad želi, dodaje kad on to hoće. U Maksimiru bi takva igra teško prolazila. Opet, zabija stalno, uvijek je u šansi, statistika mu govori u prilog.

No, nekako se najvećim utegom čini cijena. Dosta se klubova dosad zanimalo za Lovrića, Turci su bili najaktivniji, ali odustali su i oni kad su čuli da se radi o četiri-pet milijuna eura. Gorica 40 posto Lovrićeva transfera mora dati Lokomotivi, a da bi Goričani dobro unovčili svoj najboljeg igrača, moraju podići cijenu. I u tom krugu, Lovrić je svima postao skup, bez obzira na statistiku.

Dinamo, pak, ne želi dati toliki novac ni za jednog igrača iz HNL-a. Opekli su se u Maksimiru s Atiemwenom, keširali baš Gorici više od dva milijuna eura i sad ne znaju što bi s njim. Kad platiš toliki novac u hrvatskim okvirima, tada očekuješ igrača za velike stvari. Za velike utakmice u Europi. Je li Lovrić karakter za Dinamo i te velike utakmice?

Iz svega se može zaključiti da u Maksimiru nisu sigurni da bi Lovrić opravdao cijenu, kružile su i razne priče o njegovom životu izvan terena...

Opet, sigurni smo da će dobar dio pažnje Zorana Mamića u analizi igre Gorice zauzeti baš Lovrić. Ima u subotu priliku pokazati je li Dinamo pogriješio što ga nije probao dovestil. Premda, tko zna bi li bio pojačanje Dinamu, bi li se utopio ili iskočio u velikom klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 06:38