ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
SRUŠILI DINAMO PA KIKSALI

Video: Rijeka pala u Varaždinu! Pogledajte veliki gaf i sve golove za veliko iznenađenje u HNL-u

Varaždinci su u prvom dijelu rano šokirali Rijeku i održali vodstvo do samog kraja dvoboja.
Piše: Patrik Mršnik/HINAObjavljeno: 23. siječanj 2021. 14:01

VARAŽDIN - RIJEKA 2:1 (Urata 3', Obregon 33' / Kulenović 80')

VARAŽDIN: Horkaš - Tkalčić, Stolnik, Pellumbi, Urata (od 87' Čelić) - Senić (od 66' Grgec), Đurasek, Posavec (od 87' Benko) - Postonjski, Petković (od 80' Vuk) - Obregon

RIJEKA: Nevistić - Escoval (od 46' Pavičić), Galešić, Arsenić - Tomečak, Gnezda Čerin, Lončar, Braut (od 46' Jurišić) - Murić (od 46' Kulenović), Andrijašević, Menalo (od 70' Yateke)


U susretu 17. kola Prve HNL Varaždin je svladao Rijeku sa 2-1 (2-0).

Domaći su poveli sa 2-0 u prvom poluvremenu pogocima Urate (3) i Obregona (33), da bi u nastavku Rijeka uspjela tek smanjiti na 2-1 preko Kulenovića (80).

Varaždin je do velike prednosti stigao odličnom suradnjom kolumbijskog napadača Obregona i japanskog lijevog bočnog Urate. U 3. minuti Obregon se na desnom krilu izborio za prostor za ubačaj, lopta je stigla na rub kaznenog prostora gdje je natrčao Urata, a ne odviše jak udarac Japanca završio je u samom donjem lijevom kutu Nevistića.

Pola sata poslije Urata je prošao do lijevoj strani i poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je brže od riječkih stopera reagirao Obregon te zatresao mrežu za velikih 2-0.

Drugo poluvrijeme proteklo je u velikom pritisku Rijeke, no gosti su samo jednom uspjeli svladati raspoloženog Horkaša na domaćem golu. Novi igrač u Rijekinim redovima Jurišić je ubacio, kapetan Andrijašević je glavom spustio loptu u peterac gdje je Kulenović bio najspretniji i smanjio na 2-1.

Ovom pobjedom Varaždin je skočio na sedmo mjesto sa 15 bodova, dva više uz dvije utakmice više od osmog Šibenika, a tri više uz također dvije utakmice više od devete Lokomotive. Rijeka je ostala četvrta sa 23 boda iz 13 susreta, sedam bodova više uz dvije utakmice više ima treća Gorica, a tri boda manje uz također dvije utakmice više ima peti Hajduk.


Prijenos uživo:

KRAJ: Pobjeda Varaždina protiv Rijeke!

90+7' Obregon je izašao jedan na jedan s Nevistićem i nije zabio, bilo je i kontre Riječana, Andrijaševićevu je loptu izbio Đurasek.

90+4' Horkaš je ulovio jedan udarac Jurišića. Trebao je to biti centaršut, ali bio je preblizu domaćem vrataru.

90+1' Kontra Varaždina, izašli su Postonjski i Obregon koji je htio vratiti loptu, ali prešla mu je preko noge i otišla pored riječkog gola.

90' Igrat će se još 7 minuta sudačke nadoknade.

89' Stiže lopta do Andrijaševića, lijepo primanje, ali povratni pas čisti Postonjski i odbija u korner.

87' Yateke! Uh, kako blizu. Trese se mreža, ali s vanjske strane. Dvije promjene kod Varaždina. Čelić i Benko ulaze, izlaze Posavec i Urata.

84' Bio je kratak prekid sada zbog jednog prekršaja nad Horkašem, sve je u redu s domaćim vratarom.

82' Bit će sada ovo velika drama u Varaždinu. Rijeka nastavlja s udarcima, Horkaš je obranio pokušaj Čerina!

80' GOOOOL! Kulenović je zabio! Jurišić je centrirao, Andrijašević dobiva zračni duel sa Uratom i spušta za Kulenovića koji bez problema zakucava za 2:1.

79' Dobar udarac Pavičića obranio je Horkaš. Konačno, nakon duljeg vremena akcija Rijeke koja je i završila jednim pokušajem...

75' Prilike na jednoj i na drugoj strani, kod domaćih nije prošao pas Petkovića u kontri, za Rijeku u sljedećoj akciji slabo otvaranje napadača u pozicijama za udarac uzrokovalo je gubitak posjeda.

73' Pokušava sada Lončar jednim centaršutom s desne strane, Horkaš je siguran pri uzimanju te lopte.

70' Menala vadi Simon Rožman, a umjesto njega ušao je Sterling Yateke.

69' Sjajan izlazak Đuraseka u kontru, Petković je dobio loptu u prostor i pucao s lijeve strane, zaustavlja ga Nevistić. Dugo su čekali domaći jednu ovakvu priliku. S druge strane, Horkaš nije imao problema s jednim udarcem Čerina.

66' Senić izlazi kod Varaždina, ulazi Grgec.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

65' Velika prilika za Rijeku! Andrijašević je započeo akciju, Menalo nastavio, a udarac Kulenovića iz okreta bio je jako loš. Izravno u Horkaša, ali i preslabo.

65' Đurasek je požutio zbog starta na Tomečaku. Niti jedan od četiri Varaždinca koji su danas dobili kartone nema opasnost od neigranja u sljedećem kolu.

63' Šesti korner za Rijeku, drugi za Lončara, ali Horkaš je ovoga puta nešto sigurniji u reakciji nego kod nekih slučajeva ranije.

61' Pola sata je do krja, maločas su Varaždinci imali kontru u akciji tri protiv tri, nije se razvila do kraja.

59' Žuti karton za Uratu, treća javna opomena za Varaždin danas. Bio je korner, no Horkaš je uspio zaustaviti Rijekin pokušaj.

57' Nije Rijeci, izgleda, bilo suđeno smanjiti, da se malo poigramo riječima. No, neće se sad povući Bijeli.

54' Dugo se to gledalo u VAR-sobi, ali sucu Čuljku je dojavljeno da se radilo o malenom, ali ipak zaleđu.

52' Zaleđe Andrijaševića! Mreža se trese, bio je u nedozvoljenoj poziciji nakon udarca Lončara. Horkaš je to odbio, Franko zabio, ali neće se vrijediti.

50' Podigli su se gosti visoko prema Horkašu, ostajat će opet dosta prostora za varaždinske brzance poput Obregona i Posavca.

48' Ostaje sada Rijeka s dva stopera, Pavičić će se Lončaru i Čerinu pridružiti u veznom redu. 4-3-3 Simona Rožmana! Promjene su nužne za njega, najprije na semaforu.

46' Tri izmjene u momčadi Rijeke. Murić, Escoval i Braut izlaze, umjesto njih u igri su Jurišić, Kulenović i Pavičić

POLUVRIJEME: Vodi Varaždin rezultatom 2:0. Moglo je biti i više, pogodili su domaći i vratnicu. No, može li se Rijeka vratiti? Saznat ćemo uskoro.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45' Korner za Rijeku izrodio je priliku za Andrijaševića koji glavom gađa samo u ruke Horkaša. Minuta sudačke nadoknade se igra.

43' Prekršaj Lončara nad Posavcem koji danas igra sjajnu utakmicu. Pokušao je predriblati trojicu čuvara, a Lončar ga je morao rušiti... Rožman na klupi već razgovara s Kulenovićem i Jurišićem, mogao bi ući u nastavku Dinamov dvojac s posudbe.

40' Nema žutog kartona za Uratu koji je sada ušao u Murića, bit će novi slobodni udarac za Rijeku. Probao je Murić izravno po golu, no Horkaš je bio spreman.

38' Težak start Postonjskog koji već ima žuti karton, na gležanj Menala... Baš je Rijekin ofanzivac neugodno zajaukao.

35' Prvi ešalon riječkih stopera jest pod kartonima, ali nova se trojka nije previše iskazala u svojim akcijama. Ovo je sada opet bila stopostotna situacija za Varaždin. Obregon je nabacio do Senića, zaplivao je Escoval, ali Senić kao da to nije očekivao pa mu je lopta pobjegla...

33' GOOOOL! Varaždin povećava prednost! Urata je ovoga puta nabacio, ali što rade riječki stoperi? Obregon je zabio, pobjegao je svima, a i Escovalu koji ga nije uspio zaustaviti.

31' Drugi žuti karton za Varaždince danas, sada je javnu opomenu zaradio i Postonjski zbog prekršaja nad Andrijaševićem. Iz slobodnog udarca Galešić je došao do lopte, ali je sviran novi napadački prekršaj gostiju.

28' Dobro su se utvrdili domaći ispred Horkaša, Rijeka ima 57 posto lopte u nogama, ali niti to im zasad ne donosi ništa opipljivo.

26' Četiri udarca prema riječkim vratima već imaju domaći, od toga tri vrlo opasna.... Osim pogotka Urate i vratnice Senića, sjetimo se i Obregonove šanse koja se dogodila odmah nakon vodećeg zgoditka.

23' Vratnica za Varaždin! Sjajno proigravanje Postonjskog stiglo je do Senića, a njegov nizak, plasiran udarac zatresao je desnu Nevistićevu vratnicu.

22' Zaleđe Bijelih. Čerin je to dobacio do Murića, no zastavica pomoćnika je u zraku... I dalje su riječki napadi bez prave municije...

20' Bilo je sada gužve u kaznenom prostoru Varaždina, no gosti nisu uspjeli uputiti udarac. Rijeka je preuzela kontrolu nad utakmicom, vidjet ćemo hoće li joj to pomoći u pronalasku eventualnog pogotka za izjednačenje.

17' Kakav prekršaj vratara Horkaša! Izletio je daleko izvan svog gola i srušio Andrijaševića koji je stigao prvi na loptu... Daje sudac Čuljak žuti karton za ovaj nesmotreni start.

16' Pobjegao je Menalo po lijevoj strani, zaustavlja ga Pellumbi, a lopta od njegovog bloka odlazi u korner. U akciji prije na drugoj strani Tkalčić nije bio precizan na jednom udarcu iz velike udaljenosti.

14' Menalo je sada bio i u jednom razgovoru s glavnim sucem dvoboja nakon dosuđenog mu zaleđa. Menalo je nervozan, ali sudac Čuljak ga upozorava da se smiri.

12' Dobra lopta Čerina na Menala, ali je igrač Rijeke napravio prekršaj u napadu.

8' Riječani se nastoje čim prije izvaditi od početnog šoka kojeg je uzrokovao pogodak Varaždina. Domaći su pak ušli na pravi način..

6' Umalo su sada Riječani presjekli jednu povratnu loptu prema Horkašu, a sada je Nevistić obranio veliku priliku za Obregona. Mogli su Varaždinci povećati prednost. Obregon je pobjegao Arseniću, no nije zabio.

3' GOOOOOL! Vodi Varaždin. Velika pogreška Nevistića nakon auta Tkalčića. Zabio je Urata. Kakvo otvaranje Varaždinaca. Obregon je nabacio, Urata pucao s ruba kaznenog prostora, a uz malo sreće lopta se našla u mreži.

2' Varaždinci su krenuli opasnije, Tomečak kod Riječana igra desnog, Braut lijevog braniča.

15.00 Utakmica je počela, Varaždinci već nakon dvadesetak sekundi imaju prvi korner.

14.00 Stigli su sastavi za današnji dvoboj.


Najava: piše Dražen Antolić

Rijeka u Varaždinu igra nakon pobjede nad Dinamom, a kako takvi rezultati znaju izazvati prekomjernu euforiju i opuštanje, bitan je to ispit za Rožmanovu momčad. Ne samo igrački, nego i test zrelosti jer domaćin želi ući u nastavak sezone s plijenom, tri ili barem jednim bodom, a Bijeli za proboj prema vrhu moraju nizati pobjede.

Dinamo je 2018. godine tuširao Atalantu 4:0 pa u sljedećem nastupu pao u Varaždinu 0:1. Rijeka u sličnom duševnom stanju stiže u grad baroka i intrigantno će biti vidjeti je li svladala "modri poučak". U prosincu je u Kupu dobila 2:1 u neizvjesnom susretu koji je na kraju obilježio dvostruki asistent Robert Murić. Tada je u kombinaciji sa strijelcem Lukom Menalom matirao borbene domaćine u drugoj minuti sudačke nadoknade. Ne dobiju li i ovaj put, bacit će učinak od utorka.

- Jasno. Svejedno mi je tko je na drugoj strani. Svaka pobjeda donosi tri boda. Javnosti su neke draže, ali meni kao treneru ne. Neću dopustiti da u glave igrača uđe misao da će biti lako. To neka zaborave. Moramo biti zgusnuti, kompaktni, disciplinirani, kondicijski dobri, kao što jesmo i vjerujem da možemo pobijediti na teškom gostovanju - kazao je trener Simon Rožman.

Nakon korone kroz Rijekina vrata se probila "žutica“, srećom ne zbog bilirubina nego sudačkih kartona, ali Rožman u Varaždinu nema cijelu prvu obranu Capan, Galović, Smolčić, pa ni lijevog beka Štefulja. Kako je na pripremama uigravao dvije potpuno različite zadnje linije, druga bi morala biti spremna - Escoval, Galešić, Arsenić. Izostaje i ozlijeđeni Velkovski, ali Rijeka baš na stoperima ima najveći izbor. Iako će nedostajati rješenja na klupi...

Koga će ponuditi na lijevom boku umjesto Štefulja najveći je upitnik jer Travaglia izgleda neće biti taj, prije desni branič Braut. Ili možda odmah debitira Roko Jurišić. Druga je opcija da stavi obranu s četvoricom pa Arsenić uzme poziciju lijevog beka. Trener Rijeke planira od prve minute igrati s Robertom Murićem. U njegovoj standardnoj formaciji to bi moglo značiti da mjesto gubi Sandro Kulenović, ali opredijeli li se za ofenzivniju varijantu i jednog stopera manje, za raspored 4-3-3, prostora bi bilo i za njega. Rožman je zatvoren i zagonetan kako će sastaviti ekipu...

- Najavio sam da će u momčadi biti puno rotacija tijekom sezone i brzo se to pokazalo u praksi. Mislim da će svi koji zaigraju dati maksimum te da su u dobroj formi, što je i bio cilj priprema u Umagu. Teren će sve pokazati, nadam se da će travnjak biti u dobrom stanju. Imam potpuno povjerenje u igrače koji će zaigrati. Izostanci me uopće puno ne brinu. Spremni su, koncentracija je dobra, radili smo mirno. Opet će odlučivati sitnice. Ako se želimo veseliti moramo imati 15-16 igrača na visokoj razini.

Bijeli respektiraju suparnika.
- Nije prošlo puno vremena od susreta s njima u Kupu u kojem smo imali dosta problema jer držali su nas daleko od gola. Kompaktni su, organizirani i dobri u tranziciji, pogotovo preko Benka i Obregona. Na to moramo obratiti pozornost - kazao je Rožman koji zaziva reprizu od utorka.
- Želimo ponavljati što je bilo dobro, međutim imali smo i neke slabosti koje smo pokušavali ispraviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:59