ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
DERBI SJEVERA

Video: Bomba iz Koprivnice! Pogledajte golčinu srpskog igrača iz slobodnog udarca o kojoj se priča

Slaven Belupo je 2:0 pobijedio Varaždin i tako osvojio nove bitne bodove u HNL-u
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. siječanj 2021. 17:32
Slaven Belupo - Varaždin 2:0

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović 6,5 - Božić 7, Paracki 6,5, Prce 6,5 - Bogojević 6 (od 55. Janković 6), Lulić 6,5, Mlinar 6,5, Glavčić 7,5, Goda 6,5 - Krstanović 6,5 (od 66. Delić 6), Knöll 7 (od 90. Bosec -).
Trener: Tomislav Stipić 7.

VARAŽDIN (4-3-2-1): Horkaš 6 - Tkalčić 5,5 (od 84. Petrović -), Stolnik 5, Pellumbi 5,5, Urata 6 (od 73. Vuk -) - Postonjski 6, Senić 5 (od 46. Grgec 5,5), Đurasek 5,5 - Posavec 6 (od 73. Glavina -), Petković 5 (od 46. Benko 5,5) - Obregon 5.
Trener: Zoran Kastel 5,5.

Strijelci: 1:0 - Glavčić (15), 2:0 - Knöll (45+1).

Žuti kartoni: Stolnik (13 - preoštar start), Krstanović (31 - preoštar start), Lulić (44 - preoštar start), Benko (81 - prigovor).

Susjedi s hrvatskog sjevera sastali su se u svom malom derbiju na koprivničkom Apašu. U Varaždinu su Farmaceuti jesenas slavili s 2:1, a nakon poraza u Puli kojeg su im skrojili suci imperativ pobjede nametao se automatizmom. Varaždinci su ipak stigli malo rasterećeniji jer su neplanirano srušili Rijeku, no zbog njihovog položaja na ljestvici oni ne mogu 'birati utakmice' i svaki im je bod zlata vrijedan, pogotovo protiv momčadi koje nisu u samom vrhu.

Slaven se nakon Drosine našao u dosta nezgodnoj situaciji, na treneru Stipiću i njegovim igračima bilo je da sebi i drugima dokažu da mjesta panici nema, da vjeruju u ono što rade, a u svijetu nogometa najviše se priznaju rezultati, odnosno pobjede. Dosadašnji ogledi ovog novog Varaždina i Slavena u HNL-u nisu obilovali pogocima, pa je bilo zanimljivo vidjeti hoće li se što po tom pitanju promijeniti.

- Niti jedan rezultat ne bi me danas iznenadio – rekao nam je uoči utakmice Nikola Šafarić, koji je nosio dres oba kluba.

Stipić je opet mogao računati na Krstanovića i Parackog, a obje su momčadi istrčale u najavljenim sastavima. Prvu situaciju imao je Knöll za domaće, tukao je glavom, ali preko gola. Potom Goda daje prejaku loptu za Knölla, a prava prijetnja stiže u 7. minuti kad je opasan udarac Bogojevića s 20 metara iskosa zaustavio Horkaš izbacivanjem lopte u korner. Uvodno ispitivanje snaga obilježilo je i dobro Tkalčićevo proigravanje Senića kojem je u ključnom trenutku pobjegla lopta.

Onda je stiglo vodstvo domaćina. Gostujući kapetan Stolnik zaustavio je Krstanovića prekršajem na rubu kaznenog prostora bez namjere igranja loptom, sudac Bebek procijenio je da je to prekršaj za javnu opomenu. Kod lopte je bio i Mlinar, ali je sjajno pogodio Nemanja Glavčić, poslao je loptu pod gredu, neobranjivo za inače solidnog Horkaša. Perfektan udarac za četvrti ovosezonski gol srpskog veznjaka koji na kontu ima i šest asistencija te postaje prava Slavenova vrijednost.

Nije Slaven stao nakon vodstva, i dalje je stiskao suparnika te iz kombinatorike pokušavao doći i do drugo gola. Dosta problema gostujućoj su obrani stvarale dubinske lopte na domaće napadače, u 24. minuti na taj način u priliku je došao Bogojević, ali nije bio precizan.

Tri poluprilike stvorio ja Varaždin u prvom poluvremenu, a niti jednom nije uspio kreirati kontranapad iz kojeg zna biti jako opasan. Tkalčićev udarac obranio je Filipović, Obregon je nakon kornera Postonjskog na pet metara slabo reagirao i prebacio vrata, a Urata je s lijeve strane tukao pokraj suprotne vratnice. Nakon pola minute sudačke nadoknade prve dionice Farmaceuti su postigli i drugi pogodak. Božić je uz sigurnost u obrani ostvario i napadački doprinos, lijepo je poslužio Knölla koji takve prilike ne propušta.

Odmah na početku nastavka Grgec i Benko zamijenili su Senića i Petkovića, a Kastelova je momčad postala konkretnija. Prvo je tukao Urata pored gola, pa Filipović skida pokušaj Benka, da bi Obregon opet bio neprecizan nakon kornera. Još par pokušaja iz daljine imao je Varaždin, a šansu za treći gol Slavena propustio je Delić u 77. minuti nakon dobrog ubačaja Knölla. Nisu se gosti predavali, opasno su zaprijetili u 81. minuti kad je Filipović jednu loptu odbio na nogu Glavine koji je iz blizine promašio, a malo kasnije Postonjski je iz daljine tukao malo pokraj vratiju.

Promjene rezultata ipak nije bilo, Slaven je i drugi put ove sezone nadvisio susjede.

-----------------------------------------------------------------

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 2:0 (Glavčić '15, Knöll '45+1)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Prce, Božić, Paracki - Goda, Lulić, Mlinar, Bogojević (od 55. Janković) - Glavčić - Krstanović (od 67. Delić), Knöll (od 90. Bosec)

VARAŽDIN: Horkaš - Tkalčić (od 84. Petrović), Stolnik, Pellumbi, Urata (od 73' Vuk) - Senić (od 46. Benko), Đurasek - Posavec (od 73' Glavina), Postonjski, Petković (od 46. Grgec) - Obregon

------------------------------------------------------

Kraj utakmice - Golovi iz prvog dijela usmjerili su utakmicu i donije Belupu važna tri boda, Varaždin je djelovao nekako ispuhano nakon pobjede protiv Rijeke, nisu imali previše prilika, tek u drugom dijelu drugog poluvremena.

81' - Umalo gol za goste! Vratar je odbio loptu do nadolazećeg Glavinu na nekih samo metar od gola, ali lopta se odbila u - korner!

76' - Najbolja prilika za Slaven Belupo u drugom dijelu. Knöll je sjajno proigrao Delića koji je za malo neprecizan iz peterca gostiju.

70' - Mlinar je pokušao glavom nakon čak 18. kornera u utakmici (12-6) i bilo je to blizu, ali Horkaš je zgrabio loptu i otklonio svaku opasnost. Iz ovog napada pregledavao se potencijalni penal za domaćine, jeli netko igrao rukom, ali na kraju je igra samo nastavljena bez opasnosti po goste.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

54' - Posavec pokušava s nekih 18 metara, ali pogađa reklamu iza gola. Možda je imao i nekih bolji rješenja!

48' - Dobar i opasan ubačaj Postonjskog prema Benku koji je ušao u drugom dijelu i bilo je ovo blizu, na kraju samo ubačaj iz kuta.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Zasluženo vodstvo Farmaceuta. Prijetili su cijelu utakmicu, zabili sjajne golove i mogu mirno u nastavak utakmice. Statistički su najlošiji domaćin HNL-a, pa ih i ovo vodstvo ne bi trebalo opustiti, ali kako igraju, imaju se pravo nadati punom plijenu...

45+1' - Gooool! Knöll za 2:0! Sjajna lopta za napadača Slaven Belupa koji je izbio sam ispred Horkaša u šesnaestercu i nije mu bilo teško zabiti za veliko vodstvo domaće momčadi.

40' - Krstanović je probao u šesnaestercu iznenaditi Horkaša, napravio je još jedan pritisak po vrata gostiju, ali ovoga puta vratar Varaždina dobro reagira i otklanja opasnost.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

33' - Sam i totalno nečuvan ostao je Obregon u petercu nakon ubačaja iz kuta, ali Kolumbijac nije baš najbolje reagirao i lopta je otišla iznad vratiju. Najbolja prilika Varaždina u utakmici.

15' - Goooool! Stolnik je možda malo neoprezno grubo zagradio Krstanovića na nekih 20 metara od gola. Osim što je dobio žuti karton, doveo je svoju momčad u nezgodnu situaciju, jer ovo je bilo apsolutno neočekivano. I gol!!! Glavčić je prekrasno zabio iz slobodnog udarca, fantstičan gol srpskog veznjaka o kojem će se pričati! Sjajno je naciljao s nekih 18 metara, odbila se lopta od grede u gol!

7' - Prvi opasniji pokušaj! Bogojević je s nekih 18 metara pucao malo iskosa s desne strane, ali namučio je Horkaša koji izbija loptu u korner.

5' - Krstanović iz prve za Knölla taman na sredini na ulasku u šesnaesterac, ali brži je ipak vratar gostujuće momčadi.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

1' - Počela je utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. listopad 2024 09:28