RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

VIDEO: Dinamo zaustavljen u sjajnoj utakmici! Četiri gola, debi novog dragulja, ali i peh zvijezde Modrih

Nogometaši Dinama remizirali s Varaždincima u susretu 34. kola, Varaždinu vrijedan bod za opstanak
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 12. svibanj 2021. 16:50

DINAMO - VARAŽDIN 2:2 (Ivanušec 9', Perić 40' / Elezi 35', Herrera 59')

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Gvardiol - (od 26. Perić) - Atiemwen (od 75. Šaranić), Jakić (od 66. Ademi), Burton, Oršić (od 46. Čabraja) - Ivanušec, Majer (od 65. Tolić) - Gavranović

VARAŽDIN: Zelenika - Senić, Novoselec, Pellumbi - Peco, Elezi (od 85. Grgec) Postonjski, Đurasek, Vuk - Obregon (od 90. Benko), Herrera (od 79. Kolarić)

Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Crveni karton: predstavnik Varaždina Toni Dalić (89' - prigovor)


Varaždin je fanatičnom borbom i hrabrom igrom osvojio veliki bod u Maksimiru! Da su tako igrali do sada, vjerojatno se ne bi našli u situaciji u kojoj su sada. Dinamo koji je na Rujevici osigurao naslov prvaka nije bio u pravom izdanju, iako se Modrima ne može zamjeriti da se nisu trudili i htjeli osvojiti nova tri boda. Ali nije im uspjelo, Varaždin je na kraju uzeo bod. Definitivno je to iznenađenje, ali Varaždin ga je i zaslužio.

Otvoreno od starta

S obzirom na to da su u velikoj borbi za ostanak, Varaždincima je krucijalan svaki bod. Znali su dečki Zorana Kastela da se ne mogu samo braniti i čekati da im prvaci zabiju pogodak. Zato su u Maksimiru igrali muški, otvoreno, od samog početka su probali što prije stići do Livakovića. I uspijevalo im je to, često su od starta utakmice gravitirali prema modrom šesnaestercu, nizali su akcije, bilo je i dosta kombinatorike u njihovoj igri. Ponudili su mnogo više nego što se realno moglo očekivati. Međutim, Varaždin ima jednu rak-ranu.

Ona se nalazi u obrani. Gotovo je neshvatljivo kako su šuplji u tom dijelu momčadi. Tu kao sito šuplju i kao voda prozirnu obranu Modri su probili već zarana. Pogodak je došao nakon greške Vuka koji je početnički ispucao loptu iz svog šesnaesterca, ali i nakon toga obrana je dva puta loše reagirala, nitko nije pokrio niti asistenta Gavranovića, a niti strijelca Ivanušeca. Takvi pogoci se primaju na haklu, a ne na ozbiljnoj utakmici. Ipak, Varaždinci nisu potonuli nakon početnog vodstva Modrih. Samo minutu nakon vodstva Dinama, Obregon je ozbiljno ugrozio Livakovića, lopta je zamalo prohujala kraj vratnice. Dinamo je ipak mogao i do drugog pogotka, Gavranović je pobjegao varaždinskoj obranu, ali je njegov udarac iz blizine, iskosa, obranio Zelenika.

Dinamo je igrao ozbiljno, ali nije to bio ritam na kakav smo ove sezone navikli. Dečki Damira Krznara igrali su taman toliko koliko im je nakon vodstva bilo potrebno sačuvati prednost. Većom agresivnošću izdvajao se samo Robbie Burton koji je htio iskoristiti svoju priliku. Zanimljiv događaj zbio se u 23. minuti. Agon Elezi pucao je s vrha šesnaesterca, a snažno udarena lopta nezgodno je u nogu pogodila Joška Gvardiola koji se odmah primio za glavu. S terena su ga odvezla kolica, a umjesto njega ušao je Perić. Ipak, dobra igra Varaždinaca dala je rezultat. Elezi je uspio izjednačiti, jako se veselio pogotku, od sreće je otišao do kamere iza gola i nešto poručio tv gledateljima. Nakon poravnanja, Varaždin je još dva puta nadahnuto jurnuo prema Livakovićevom golu, ali onda je opet u prvi plan došla smušena gostujuća obrana. Korner je izveo Lovro Majer, a u šesnaestercu je posve sam skočio Dino Perić i s nekih šest metara glavom loptu zakucao u mrežu. Nevjerojatno jest kako nitko nije niti skočio s Perićem, pokušao ga barem malo omesti.

Ademi stigao Mlinarića

Varaždinci su otvoreno krenuli i u drugo poluvrijeme, pokušavajući stići do poravnanja. To im je i uspjelo nakon odlične akcije Elezija, Obregona i strijelca Herrere. Nakon poravnanja Modri su krenuli agresivnije, a trener Krznar je u igru ubacio i kapetana Ademija koji se tako izjednačio s Markom Mlinarićem na trećem mjestu po broju odigranih službenih utakmica za Dinamo. Bila mu je to 307. utakmica za Modre. Ispred Ademija su Dražen Ladić s 468 i Mladen Ramljak s 337 službenih utakmica.

Međutim, niti Varaždinci nisu odustajali od želje za pobjedom, nisu se povukli, pokušali su doći do trećeg pogotka. U svojoj velikoj borbenosti bili su i dosta nervozni, često su prigovarali sucu Kulušiću, pa je na kraju isključen predstavnik kluba Toni Dalić, sin hrvatskog izbornika. Pred sam kraj utakmice, Modri su imali veliku šansu, s per metara promašio je Gavranović, ali vjerojatno zbog zaleđa ne bi bilo ništa od pobjedonosnog pogotka.


KRAJ UTAKMICE NA MAKSIMIRU!

90. minuta - Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

89. minuta - Crveni karton za gostujuću klupu! Čini se da je predstavnik varaždinskoga kluba Toni Dalić nešto prigovorio sucima te mu je glavni sudac Dario Kulušić rezolutno pokazao crveni karton!

89. minuta - Kakav je zicer propustio realizirati Gavranović! Ristovski je centrirao za napadača Modrih koji s pet metara ne uspijeva pogoditi praktički praznu mrežu... međutim, pomoćni je sudac podignuo zastavicu i taj pogodak svejedno ne bi bio regularan.

79. minuta - Prva promjena kod Varaždinaca tek u smiraju susreta. Umjesto strijelca Herrere priliku dobiva Matija Kolarić.

75. minuta - Izlazi Atiemwen, a debitirat će Ivan Šaranić u HNL-u, i to na svoj 18. rođendan!

73. minuta - Senić je srušio Atiemwena koji je istrčavao kontru i zasluženo dobio žuti karton. Bolna je bila grimasa na licu Nigerijca, još mu se ukazuje pomoć i čini se da neće moći nastaviti susret.

65. minuta - Krznar promptno reagira i osvježava momčad. Ulaze Tolić i Ademi umjesto Majera i Jakića.

59. minuta - GOOOL!!! Elezi je poslao jednu dugačku loptu, Obregon bježi obrani Dinama i sjajno upošljava Herreru koji smireno pogađa mrežu za novo izjednačenje!

51. minuta - Varaždinci pritišću, stvorili su nekoliko prilika pa je i Luka Ivanušec podviknuo na svoje suigrače.

46. minuta - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Krznar je odlučio odmoriti Mislava Oršića, zamijenit će ga Marijan Čabraja.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Sudac Dario Kulušić poslao je igrače u svlačionicu. Varaždinci su u prvome dijelu namučili Modre koji na predah ipak odlaze s prednošću jednoga gola.

40. minuta - GOOOL!!! Ekspresno se vraćaju Modri u vodstvo! Majer je ubacio iz kornera, da bi najviše skočio Perić i glavom zakucao za novu prednost domaćih.

35. minuta - GOOOL!!! Hladan tuš za prvake! Dugo je lopta putovala po šesnaestercu, a na kraju se Elezi pokazao najspretnijim i prebacio Livakovića za izjednačenje.

32. minuta - Elezi je 'požutio' zbog prekršaja na Burtonu.

24. minuta - Problemi za Krznarovu momčad. Ozlijedio se Joško Gvardiol i izašao s terena. Blokirao je jedan udarac Varaždinaca te pritom uganuo gležanj... zamijenit će ga Dino Perić.

17. minuta - Nova velika šansa Modrih! Gavranović je izbjegao zaleđe i došao u mat-poziciju, a Zelenika sjajno brani taj zicer!

9. minuta GOOOOL!!! Malonogometnu lekciju održali su dinamovci Varaždincima. Lošu reakciju obrane gostiju iskoristili su Modri, s dva dodira izigrali su posljednju liniju i Luka Ivanušec lakoćom postiže svoj sedmi pogodak u sezoni!

4. minuta - Atiemwen je dao oštru loptu na pet metara, a ona se potom odbila do Oršića na rub kaznenog prostora. Napadač Modrih je pucao isprve, ali lopta je od bloka otišla u korner

1. minuta - Utakmica je počela!

>>> Lijepa gesta nogometaša Varaždina prije početka same utakmice. Gosti su prilikom izlaska Modrih na teren priredli jedan špalir za nove prvake i tako im odali počast za sjajan rezultat ove sezone

Stigli su sastavi. Krznar je na maksimirski travnjak odlučio izvesti vrlo jaku postavu, priliku su od prve minute dobili Burton, Atiemwen i Gavranović, a kapetan Ademi i Bruno Petković susret počinju s klupe.

------------------------------------------------------------------------------------------

NAJAVA: Ivica Herceg, Tomo Ničota

Jasno je kao dan, i logično, da će Dinamov trener u preostale tri utakmice rotirati momčad te samo u finalu Kupa izvesti na teren nominalno najbolje igrače. Modri na to imaju pravo, pogotovo nakon teške i dugačke sezone, međutim, uvijek će biti onih koji će pitati treba li Dinamo 'birati utakmice', utjecati na poredak u HNL-u. Odmah je, u startu, Damir Krznar odbio takvu mogućnost, rotacija - da, ali (p)opuštanje - ne.

- Želimo biti ozbiljni i studiozni, odigrati i protiv Varaždina još jednu dobru utkmicu. Ne bih volio da sad prolijemo sve ovo što smo napravili. Bit će rotacija, ali vodit ćemo brigu o tome da momčad i dalje bude konkurentna. Moramo biti fair prema ostalima i dati sve od sebe, moramo ići po pobjedu u sve tri utakmice - rekao je Krznar, koji se okrenuo, konkretno, utakmici s Varaždinom.

- Pobijedili smo Varaždince prije Tottenhama 5:0, bila je to lijepa partija, ali mučili smo se oba puta u Varaždinu, iako to rezultatski nije tako izgledalo. Varaždin se bori za ostanak, grist će, dat će sve od sebe, moraju dati maksimum. Zato i mi moramo biti na našem renoemu i nadam se ćemo se tako predstaviti u srijedu - kazao je Dinamov trener.

Osim Moharramija, u momčadi neće biti Mišića zbgo kartona te Lauritsena i Leovca zbog lakših ozljedae, svi ostali trebali bi konkurirati. A vidjet ćemo tko će protiv Varaždinaca dobiti poštedu, kome će Krznar udijeliti utakmicu odmora.

Tri kola prije završetka prven-stva momčad Varaždina još uvijek je na poziciji koja osigurava ostanak u društvu najboljih sljedeće sezone. Međutim, raspored je takav da je nužno izboriti minimalno jednu pobjedu za sigurnost. Objektivno, to je teško očekivati danas, jer gostuje se kod no-vog-starog prvaka Dinama.

Pred odlazak u Maksimir trener Zoran Kastel nam je rekao:

- Mi jednostavno moramo za-boraviti utakmicu s Hajdukom i nesretnu završnicu. Idemo na noge Dinamu, koji je već osigurao naslov, a uz to je naša najkvalitet-nija i bez pogovora najbolja momčad. Domaćin je sada rasterećen i prepun samopouzdanja, za razliku od nas koji smo suočeni s bitkom za ostanak. Dakle, nama je svaki bod presudan, nadam se da će nas to dodatno mobi-lizirati, da ćemo odigrati pravu, mušku utakmicu - ističe trener Varaždina i nastavlja:

- Moramo biti svjesni da će se na ovoj utakmici puno toga pitati Dinamo. Zato moramo biti pravi, čvrsti i organizirani, te tako odgovoriti. Strpljivo čekati na neku priliku i iskori-stiti je ako se ukaže. To je recept s kojim bismo možda mogli do pozitivnog rezultata - nada se trener Zoran Kastel.

U aktualnoj završnici šef struke uvjeren je da postoji izlaz za ostanak u prvoligaškoj konkurenciji:- Naravno da vjerujem u osta-nak. Do kraja prvenstva ide-mo iz utakmi-ce u utakmicu. Sada smo prioritetno fokusirani na Maksimir, gdje nam pozitivni rezultat daje novi poticaj. Ponavljam, da bismo osvojili bod trebamo pružiti sve od sebe. Igrači su toga svjesni, bez obzira u kojem će sastavu Dinamo istrčati, jer oni, objektivno, za svaku poziciju u momčadi imaju dva, pa čak i tri rješenja - zaključio je Zoran Kastel.

Problemi s ozljedama

U tri protekla dana u varaždinskom taboru sve je bilo podređe-no sanaciji ozljeda. Neki igrači još su pod upitnikom, pa su tako, primjerice, Pellumbi i Tkalčić tek jučer odradili prve treninge s momčadi. Sigurno neće biti Horkaša, kojeg će na vratima zamijeniti Zelenika, a uz Memiju, na bo-love u peti i aduktoru požalio se Posavec. Također, u ponedjeljak je ranije trening napustio Guera Djou zbog bolova u koljenu.

Zanimljivost današnje utakmice jest da će Damir Krznar prvi puta voditi Dinamo kao šef struke protiv Varaždina. A upravo u gradu na Dravi započela je njegova nogometna karijera. Sa 18 godina zaigrao je u tadašnjem novom prvoligašu i to na turniru Slobod-na Hrvatska. Na poziciji braniča Krznar je za pet natjecateljskih godina u Zagrebačkoj ulici odigrao 85 prvoligaških utakmica i postigao četiri pogotka. Potom je preselio u Dinamo, a nakon šest godina skrasio se u Interu, gdje je i okončao igračku, a započeo trenersku karijeru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:02