StoryEditor
CROPIX
 RONALD GORSIC
PRVI PROTIV ZADNJEG

Varaždin dočekuje moćni Dinamo, a jedan je nogometaš dobio poseban zadatak i neće mu biti lako

Večeras u Zagrebačkoj ulici dvoboj posljednjeg i prvog, ali domaćini su spremni kontrirati
Autor: Ivica HercegObjavljeno: 06. lipanj 2020. 10:07

Večeras je pred nogometašima Varaždina i Dinama njihov 77. službeni susret. Dvoboj posljednjeg i prvog na tablici već po plasmanu isprva ne nudi previše neizvjesnosti. Bilo je tako i u prvom krugu prvenstva, pa su Varaždinci “zbrali” sva tri boda. A da su sposobni ponoviti slično ukazuje susret u Maksimiru na kojem su odlijevali više od 70 minuta i potpisali predaju zahvaljujući previdu prvog pomoćnika Križarića.


Od prije se znalo da će izostati zbog tri žuta kartona mladi reprezentativac Posavec. A onda se lista ozlijeđenih proširila na tri završna treninga. Iskusni Nikola Tkalčić iskrenuo je gležanj, veznjak Matija Kolarić otpao je zbog bolova u nozi. Dobra je ipak vijest da se stigao oporaviti Jessie Guera Djou, a priliku će ponovno dobiti Dominik Perković kojeg nije u sastavu bilo još od 8. kola. On će zaigrati na bočnoj poziciji s koje će prijetiti Mislav Oršić.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

- Intenzivno smo se pripremali kako kontrirati Dinamu, nadam se da ćemo biti prava momčad, dobro se braniti i opasno napadati. Na nama je da pronađemo formulu za to, unatoč problemima s kojima smo se suočili zadnjih dana. Problemi su tu, ali ne i nepremostivi, nadam se da će momčad koja će istrčati, uz pet mogućih zamjena, dugo držati Dinamo u neizvjesnosti. Čim to bude duže, pa ih možda i uvedemo uvedemo u nervozu, onda se imamo čemu i nadati - predočio je strategiju Samir Toplak.


Jedna od zanimljivosti večerašnjeg susreta u Zagrebačkoj ulici, trećeg u ovom prvenstvu, vezana je uz trenere. Dok će Igoru Jovićeviću to biti i službeni premijerni nastup na klupi Dinama, mali raritet vezan je uz domaću klupu. Naime, Toplak je treći u nizu trenera koji će s varaždinske klupe napadati Modre. Njegovi su prethodnici Borimir Perković (1:0) i Luka Bonačić (0:1) protiv trenera Nenada Bjelice ostvarili polovični učinak.


- Neka bude i sada polovično, ja zadovoljan - spremno je prokomentirao ovaj statistički podatak Toplak, uz blagi smiješak.

Linker
17. lipanj 2020 01:54