StoryEditor
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
STISKA U SVLAČIONICI

Velika ljetna inventura u Dinamu: Pet zvučnih imena predvodi listu igrača koji napuštaju Maksimir!?

Dinamov trener Jovićević koristi oko 50 igrača, od kojih neke klub želi prodati...
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 23. svibanj 2020. 07:51

Pisali smo već o širokom kadru koji ima na raspolaganju Igor Jovićević, pogotovo o kadru koji će imati na ljeto. Vidi se i po ovim pripremnim i trening-utakmicama koliko Dinamov trener koristi igrača, blizu je to brojci 50. A još i nisu to svi igrači, jer Modri imaju i dosta nogometaša na posudbama u drugim klubovima. Opet neće ni svi ovi koji su sad s prvom momčadi ostati u njoj kad krenu natjecanja, vratit će se u B momčad, neki u juniore...

No, kad se sve zbroji, zaključak je da igrača puno, previše i da će na ljeto, uz dovođenje mogućih pojačanja na deficitarni(ji)m pozicijama trebati ipak malo proluftati svlačionicu.


Tko su igrači koji bi na ljeto, dakle, mogli napustiti Maksimir?


Od onih koji su trenutno u Dinamu, Modri ne bi imali ništa protiv kad bi otišli Izet Hajrović i Francois Moubandje. Hajrović je već dulje u statusu igrača koji ima "otvoren odnos" s klubom, odnosno, ako nađe zanimljivu ponudu može otići. Moubandje, pak, iako nije dobio veliku priliku u Bjeličinoj eri, trenutno je ipak preskup pa nije isključeno da će ga Modri pustiti ako dođe prihvatljiva ponuda. Naravno, uvijek je aktualan i odlazak Marija Gavranovića, kojemu ugovor istječe na zimu, a Dinamu mu nije ponudio novi. Gavru nitko ne tjera iz Dinama, dok je tu konkurira za momčad, no izvjesno je da bi i on na ljeto mogao napustiti Maksimir.

Također se radi o igraču koji puno zarađuje, a s obzirom na to da nema dugoročniju perspektivu u Dinamu, logično je, na neki način, da napusti momčad. Još jedno ime je visoko na listi onih koji bi mogli potražiti novu sredinu, a riječ je o Ivi Pintu. Portugalac je do kraja sezone na posudbi u Famalicau, a kad se vrati u Maksimir. Čekat će ga na poziciji desnog Stojanović, Moharrami, Karačić i u pričuvi mladi Hrvoj. Jasno je da toliko desnih bekova nije potrebno, Pinto bi tu prvi mogao biti višak. Premda, postoji šansa i da Modri prodaju Petra Stojanovića, za kojega uvijek postoje ponude, no čak i u tom slučaju pitanje je bi li Pinto bio potreban.

Naravno, treba i to dodati, neće Dinamo nikoga tjerati silom, ali recimo da je to lista igrača čiji odlazak u Maksimiru ne bi stopirali. Tu je i Iyayi Atiemwen, Nigerijac se nije uspio nametnuti u Dinamu pa je teško očekivati da će i u budućnosti dobiti novu priliku. U toj kategoriji, barem zasad, nije Komnen Andrić, napadač nije niti stigao pokazati može li se s njim računati, jer se brzo po dolasku ozlijedio, on se možda izbori za još jednu šansu. Među igrače koji će gotovo sigurno na ljeto (opet) otići, jesu Bojan Knežević i Vinko Soldo, koji su također (bili) na posudbama. Upitno je što će biti s Lukom Menalom, njemu isto istječe posudba u Olimpiji, a s obzirom da je ima dobru sezonu dosad, možda se i zadrži u Maksimiru. Isto tako, treba vidjeti što će biti s vratarima Dinkom Horkašem i Adrianom Šemperom, no s njima ne bi trebalo biti problema oko transfera, mladi golmani imali su već i ranije ponude.


Ostaje i dalje otvoren "slučaj Theophile". Francuz još nije potpisao ugovor, već se nekoliko puta doimalo da je to gotova stvar, da je dogovor izvjestan, međutim, još nema potvrde da će on uistinu ostati. Pa i nije čudno što Modri traže novo stopersko rješenje u inozemstvu, mogao bi Theophile podebljati tu listu igrača koji će na ljeto napustiti svlačionicu. A nije nemoguće da ode i Emir Dilaver, o čemu smo isto već više puta pisali. S obzirom na to da mu ugovor istječe iduće godine, iskusni stoper u zadnjoj godini ugovora sigurno će imati priliku promijeniti klub, hoće li je i iskoristiti, to ćemo vidjeti.


Kad se sve zbroji, moglo na ljeto biti prometno u Maksimiru, izrazita fluktuacija igrača. Kada se mora smanjiti, Modri moraju nekako presjeći, naravno da u tom slučaju ne mogu svi biti zadovoljni. Bit će rezova, a tko će na kraju uistinu otići ili ostati, jasno, ne moguće je točno definirati u ovom trenutku. No, ovi spomenuti svakako su u prvom redu za odlazak, neke Dinamo želi prodati, nekima neće produljiti ugovore, a s nekima jednostavno više ne računa...

Linker
24. lipanj 2020 05:09