StoryEditor
Zoran Mamić i Krešimir Antolić
 RONALD GORSIC/CROPIX
KONKRETNI PLANOVI

Velika vijest iz Maksimira: Evo kakav su plan napravili u Dinamu, tko stiže i koja će biti Mamićeva uloga

‘Zoran Mamić je čovjek koji bez ikakvog problema može bit glavni trener Dinama...‘.
Piše: SN/Damir DobrinićObjavljeno: 09. srpanj 2020. 13:20

Krešimir Antolić obratio se u 13 sati novinarima ispred stadiona na Maksimiru, a povod su aktualne teme oko Modrih. Prvi operativac Dinama je potvrdio da klub pregovara s Matjažom Kekom, kako su jutros ekskluzivno objavile Sportske novosti, te se osvrnuo na jučerašnji prosvjed navijača pred stadionom. 

"Matjaž Kek nam je prvi izbor za trenera i pregovaramo s njim. Smatramo da bismo s njime napravili dodatni iskorak, bili konkurentni u Europi i istovremeno zadržali dominaciju u Hrvatskoj. Kada stiže? Pa nećemo valjda o tome na parkingu", odgovorio je ovako Antolić na pitanje na kojem su novinari inzistirali.

 

Jedna od tema bio je i prosvjed navijača. Naime, BBB su u srijedu organizirali prosvjed nakon što je za trenera postavljen Zoran Mamić. 

Boysi su revoltirani povratkom Zorana Mamića na Dinamovu klupu, čovjeka koji je zajedno s bratom Zdravkom nepravomoćno osuđen da je iz kluba izvukao više od 100 milijuna kuna te oštetio državni proračun za 16 milijuna kuna.

"Prvo sam pomislio da dolaze navijači tražiti novi stadion, onda da dolaze podržati momad u utakmici protiv Hajduka, jer ipak je to naš najveći rival, bez obzira na bodovnu razliku. Ali onda mi je prenijeto da su tražili trenutni odlazak Zorana Mamića s mjesta trenera Dinama. S obzirom da mi nismo takav klub koji tako mijenja trenere, Zoran je rekao da se to neće dogoditi i otišao je na trening. Bilo je tu 200 do 250 ljudi, sve je bilo mirno, i ne bih tome pridavao ni veliku ni malu važnost", osvrnuo se Antolić na prosvjed navijača. 


Objasnio je i zašto Dinamo traži novog trenera. 


"Zoran Mamić je čovjek koji bez ikakvog problema može bit glavni trener Dinama. On je to dokazao. No svjesni smo da postoje nekakve vannogometne okolnosti zbog kojih je bolje da on bude na poziciji sportskog direktora, ali da trener bude netko kao što je Matjaž Kek", rekao je Antolić.

Antolić je prokomentirao i lošu situaciju na Dinamovom stadionu nakon potresa. Zbog lošeg stanja pojedinih dijelova, tribina Istok i Jug nisu sigurne za primanje gledatelja.


Zbog toga će navijači Hajduka u nedjeljnom derbiju (21.05) po prvi puta biti na zapadnoj tribini. 


"Tribine zapad i sjever su u funkciji za gledatelje. Tribina istok to neće biti do sanacije. Tribina jug zahtijeva dodatne statičke izračune kako bi bila potpuno sigurna za gledateljstvo i dok se oni ne obave nećemo na nju puštati navijače", rekao je Antolić te otkrio što to znači za Dinamove europske utakmice. 


"Moguće rješenje za te utakmice su samo dva stadiona UEFA-ine četvrte kategorije u Hrvatskoj, a to su Rujevica i Poljud, pri čemu je nama naravno izbor Rujevica".

Linker
31. srpanj 2020 04:34