StoryEditor
 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
OGORČENJE

Veliki bijes zbog odluke Davora Šukera: ‘Odrekni se titule našeg počasnog građanina!‘

Ogroman revolt zbog poteza predsjednika HNS-a, po gradu su se pojavili i degutantni transparenti
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 24. srpanj 2020. 20:40

Naprasna odluka HNS-a da nakon sedam odigranih kola u nazočnosti gledatelja, baš za zadnje odlučujuće kolo u borbi za drugo mjesto i Ligu prvaka sljedeće sezone zabrani dolazak navijača na stadione, u Osijeku je izazvala ogroman revolt.

Bijes je ponajviše usmjeren na najvećeg nogometaša kojeg je Osijek dao, Davora Šukera, koji je ionako u Osijeku među dobrim dijelom navijača godinama nepoželjna osoba, a sad se taj krug još više proširio, jer je prema informacijama sa sjednice IO HNS-a ispalo da je upravo Šuker odbio svaku raspravu o zahtjevu Osijeka i ŽNS Osječke županije da se i za utakmice zadnjeg kola, pa tako i Osijeka i Lokomotive, omogući nazočnost gledatelja.

Odmah su se pojavili i, istina degutantni, transparenti po gradu, a u sve su se uključili i političari, pa je dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota (SDP) pozvao Šukera, inače počasnoga građanina Osijeka, da se sam odrekne te titule.

“Davor Šuker je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu koji i sam osjećam. Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi put učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina. Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno. Ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina”, poručio je Piližota.

Na odluku HNS-a osvrnuo se i osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ), koji je istaknuo kako je županijski Stožer Civilne zaštite 'dao zeleno svjetlo da se uz poštivanje epidemioloških mjera može ući na stadion, ali HNS je donio svoju odluku kojom zabranjuje dolazak gledatelja na stadion'.

- No, gledatelji će doći i biti oko stadiona i to će biti još veći problem, jer ih nitko neće moći kontrolirati, niti će se moći provoditi mjere. Ne znam zašto je HNS to napravio i to je pitanje za njih. Nije dobro za Osijek, ali ni za situaciju oko Covida-19, rekao je Anušić.

Linker
15. kolovoz 2020 04:12