DAVOR PONGRACIC/CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

Veliki povratak HD-a, strašan potez mladog Vatrenog, crveni karton i možda najbrži žuti u povijesti HNL-a

Luda utakmica viđena je u Kranjčevićevoj, Lokosi su prokockali ozbiljnu prednost
Piše: Predrag Jurišić, SNObjavljeno: 15. listopad 2021. 19:53

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – LOKOMOTIVA 2:2 (Mioč 30', Lukić 58' / Kulenović 9', Kačavenda 17')

ZAGREB – Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 220. Sudac: Marko Cestarić (Sisak). Pomoćnici: Radić i Vidović. Četvrti sudac: Titlić. VAR: Strukan. AVAR: Jakšić: Delegat: Stanković.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (5-3-2): Šubarić – Majstorović (od 90.+5. Ćosić), Bagadur, Lukić, Vulikić, Mamić – Pasariček, Mioč, Viduka (od 90. Roca) – Štrkalj (od 79. Babin), Petković (od 90. Perić). Trener: Davor Mladina.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić – Cipetić, Mersinaj, De Haas, Milićević – Đira, Soldo (od 76. Artistico) – Aliyu, Kačavenda, Pivarić (od 63. Dabro) – Kulenović (od 62. Hoxha). Trener: Silvijo Čabraja.

ŽUTI KARTONI: Kulenović (1., preoštar prekršaj), Mersinaj (49., preoštar prekršaj), Lukić (86., nesportsko ponašanje), Kačavenda (90.+6., preoštar prekršaj).

CRVENI KARTONI: Pasariček (78., težak prekršaj).

IGRAČ UTAKMICE: Lukas Kačavenda.


Novozagrebački je derbi okončan podjelom bodova, Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva odigrali su 2:2 (1:2) i ovim remijem svakako zadovoljnija može biti momčad iz Sigeta, kojoj je ovo bio prvi upisani bod u međusobnim prvoligaškim dvobojima s Lokomotivom nakon sedam poraza. Imali su Lokosi 2:0 vodstvo već u 17. minuti, no „dragovoljci” se nisu predali i uspjeli su se vratiti u utakmicu i izjednačiti. Pokušavali su dečki s Kajzerice iznova dohvatiti rezultatsku prednost, ali nisu uspjeli, iako su posljednjih 15-ak minuta imali igrača više, nakon isključenja Pasaričeka. A još će se dugo s ove utakmice prepričavati prekrasni pogodak Lokomotivina dragulja Lukasa Kačavende...

Već u devetoj sekundi dvoboja napadač Lokomotive Sandro Kulenović zaradio je žuti karton, jer je u skoku laktom udario Majstorovića. Bio je to jedan od najbržih žutih kartona ne samo na našim travnjacima, a spomenimo da je Kulenović „zakasnio” šest sekunda za bivšim Dinamovim napadačem Arminom Hodžićem koji je prije dvije godine u majici mađarskog Fehervara udario igrača Zalaegerszega i „požutio” je u trećoj sekundi utakmice...

Taj je Kulenovićev start pokazao odlučnost Lokosa da uzmu sva tri boda, nametnuli su se od prve minute, visokim su presingom napadali domaćina, ne dopustivši mu razvijanje akcija. A kad su imali loptu, Lokomotivini su igrači opasno prijetili, rezultat čega su bila i dva zgoditka nakon samo 17 minuta igre! Najprije Kulenović udarcem glavom (9. minuta), a potom i Kačavenda briljantnim „skidanjem paučine” osam minuta kasnije, donijeli su Lokosima zasluženu prednost.

„Dragovoljci” su bili šokirani, dva rano primljena pogotka negativno su utjecala na njihov moral i trebalo je proći desetak minuta da se vrate u utakmicu i shvate kako još ništa nije gotovo. Mioč je u 30. minuti smanjio prednost gostiju i osokolio je svoje suigrače, koji su do kraja poluvremena uspostavili ravnotežu na travnjaku.

U nastavku su žustrije krenuli „dragovoljci” i u 58. minuti vratili su sve na početak, Lukić je lijepim pogotkom izjednačio. Lokomotiva je lako i prelako izgubila opipljivu prednost, nervoza se uvukla u momčad s Kajzerice, nije više bilo mirnoće u igri i teško su gosti povezivali akcije.

U 78. minuti, nakon upozorenja iz VAR sobe, sisački sudac Zlatko Cestarić pregledao je snimku brutalnog prekršaja Pasaričeka na Soldi i opravdano je pokazao crveni karton Pasaričeku, poništivši najprije dodijeljeni žuti karton. Soldo je morao napustiti igru zbog ozljede, domaćin je ostao s igračem manje i Lokosi su do kraja tražili stazu do trećega pogotka.

Dvije je velike prilike, nakon ubacivanja Cipetića, u završnici dvoboja promašio neugodni dribler Hoxha (82. i 88. minuta), Lokomotiva je pritiskala, ali nije uspjela dohvatiti pobjedu.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90 + 6' Šubarić uz manje probleme zaustavlaj pokušaj Dabre.

90' Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

82' Velika prilika za Lokomotivu, ali Arber Hoxha nije bio precizan.

78' Crveni karton za Pasaričeka! Poništen je žuti i nakon pregleda snimke sudac Marko Cestarić se odlučuje za njegovo isključenje.

74' Sada se Soldo previja u bolovima. Dobio je nezgodan udarac i čini se da neće moći nastaviti s utakmicom. Sudac će pregledati snimku i procijeniti zaslužuje li Pasariček crveni karton ili će ostati pri žutom koji mu je odmah pokazao.

70' Mala drama na terenu! Đira je dobio loptom u glavu, bio je to snažan udarac koji ga je iste sekunde srušio na pod. Pritrčala je liječnička ekipa, okupili su se i drugi igrači. Ležao je Lokos neko vrijeme na travnjaku, no srećom se pridigao i nedugo nakon toga nastavio utakmicu.

58' GOOOL! Lukić je zakucao loptu u mrežu i u potpunosti vratio HD u igru! Bio je to fantastičan volej s nekakvih 12-13 metara.

49' Drugi žuti karton na utakmici. Nakon Kulenovića, požutio je i Mersinaj.

46' Nastavlja se utakmica u Kranjčevićevoj! Odmah je pokušao Viduka, no njegov pokušaj blokirala je obrana Lokomotive. U nastavku je glavom pokušao Lukić, ali hvata to Nevistić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Domaćini imaju nešto veći posjed lopte (53% - 47%), u udarcima prema golu je 9-7 za Lokomotivu, koja ima i jedan više u okvir gola (3-2).

30' GOOOL! Luda utakmica u Kranjčevićevoj! HD se vraća u igru! Mioč je potegnuo sa 18-19 metara, čini se da je lopta na putu do gola promijenila smjer i tako prevarila Nevistića.

17' GOOOOL! Kakav pogodak Kačavende! Ovo je bilo brutalno! Potegnuo je s više od 20 metara, Šubarić se ispružio koliko je mogao, ali lopta je odsjela u samom kutu!

10' GOOOL! Ovo je bilo neobranjivo! Sandro Kulenović sjajno je ispratio ubačaj Miličevića i glavom pospremio loptu u mrežu Hrvatskog dragovoljca!

1' Najbrži žuti karton u povijesti Prve HNL? Požutio je Kulenović! Udario je igrač Lokomotive Majstorovića laktom u skoku i zaradio žuti karton nakon svega osam-devet sekundi. Ovo je možda i najbrži žuti karton u povijesti Prve HNL!

1' Krenula je utakmica u Kranjčevićevoj!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:39