StoryEditor
Marko Tolić
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
POTPUNO NOVI DOGOVOR

Veliki preokret: Jedna od najvećih nada HR nogometa u potpunoj diskreciji dogovorila transfer u Dinamo!?

Novi ugovor mu je isticao sljedećeg ljeta, pa odšteta ne bi trebala biti veća od milijun eura
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 13. kolovoz 2020. 11:42

Iako je praktički već bio pred potpisom za Osijek, iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da je Marko Tolić u potpunoj diskreciji sve dogovorio s Dinamom! Tako će se 24-godišnji Lokomotivin vezist nakon 10 godina vratiti u Maksimir, gdje je i počeo trenirati nogomet.


Budući da mu je zimus potpisani novi ugovor na Kajzerici isticao sljedećeg ljeta, odšteta po svemu sudeći neće biti veća od milijun eura, a koliko-toliko (ne)mjerodavni Transfermarkt najučinkovitijeg „lokosa” iz netom završene sezone (14 pogodaka i pet asistencija u 36 nastupa, ali samo 2142 minuta!) procjenjuje na 1,500.000 eura.

 


Toliću, jasno, neće biti zagarantirano mjesto u momčadi, kao što nije bilo ni njegovim prethodnicima iz 2018. i 2019. Majeru i Ivanušecu, no struka „modrih” je očito procijenila da im na nekoliko bojišnica i u gustom kalendaru treba igrač koji radi razliku na malom prostoru, kad se suparnika sabije na njegovu polovicu, spretnog driblera i maštovitog realizatora. Ponajviše se, pak, Dinamo ovim potezom osigurao da mu Tolić uzima bodove u dresu Osijeka, kao što je proljetos napravio u Lokomotivinom (strijelac za 1-0 u Kranjčevićevoj i igrač utakmice kao joker).

 


Sigurno je jedno, Tolić se odlično slaže s ovo ljeto u Maksimir pridošlim „lokosima” Kastratijem i Jakićem, njih trojica mogli bi ove jeseni tvoriti „čarobni trio” za HNL. Istodobno, pak, to znači i da se očekuje skora prodaja Amera Gojaka, kao što je Jakićeva kupnja značila odlazak Nikole More.

Linker
13. kolovoz 2020 11:52