DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SPREMNI ZA POBJEDU

Video: Bjelica pun optimizma uči gostovanja u Kranjčevićevoj: ‘Nismo u top formi, ali smo dovoljno dobri‘

‘Svima nam je trofej i ove sezone velika želja i cilj, ali obećati ga neću i ne mogu‘
Piše: JL.Objavljeno: 21. siječanj 2021. 16:06

Ustvrdivši kako mu je momčad unatoč kratkoći priprema spremna za nastavak prvenstva trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica je jučer na presici gotovo zaraznim optimizmom sažeo svoja nadanja uoči današnje utakmice s Lokomotivom.

- Svi smo imali kratke pripreme, one četiri momčadi koje su utorak igrale zaostale utakmice iz jesenskog dijela sezone i kraće od nas ostalih. No, uvjeren sam da smo sve što smo trebali uspjeli odraditi i da ćemo to danas pokazati u nadmetanju s Lokomotivom. Možda još nismo u top tjelesnom izdanju, ali siguran sam dovoljno smo dobri i spremni da danas pobijedimo - izjavio je trener Bjelica.

Potrudio se sa svojim suradnicima pogledati nastupe Lokomotive u odigranim utakmicama tijekom priprema.
- Da, ali malo se moglo vidjeti. Mijenjala je Lokomotiva sustave u kojima je igrala, nije to ono što je bilo jesenas. Osim toga ima sada i novog trenera, a njega još ne poznam budući da je do sada radio s mladim kategorijama. Ne znam u kakvom će sustavu rasporediti svoje igrače, ali što god bilo mi ćemo se prilagoditi i vjerujem pobijediti - veli Bjelica.
Osijek je proklamirao, javno, svoje visoke ciljeve. U utrci je za oba trofeja, i u prvenstvu i u Kupu, a jedan bi mu bio ostvarenje želja.
- Ostajem pri svojim izjavama koje sam dao po dolasku u Osijek. Želim osvajati trofeje, Osijek do sada ima samo jedan onaj kada je osvojio Kup. Svima nam je trofej i ove sezone velika želja i cilj, ali obećati ga neću i ne mogu, a i ne želim da nam to bude opterećenje - kazao je Bjelica.


Ono pak što traži od svojih igrača je maksimum zalaganja i htijenja.
-To je najvažnije, bez toga ne ide. Neka uvijek daju maksimum i ono najviše što mogu, a hoće li to biti dovoljno za titulu to će vrijeme pokazati - ispričao je okupljenim novinarima svoja nadanje trener Bjelica.
Jesensko izdanje njegovih Bijelo-plavih nije izgledalo loše, dapače, ali on je od onih koji uvijek traže od dobroga bolje, novi iskorak.
- U prvom dijelu prvenstva, jesenas dobio sam od igrača jako puno, a o tome svjedoče i naši rezultati. Ovog proljeća očekujem da daju barem to - naglasio je Bjelica.
O sastavu koji misli poslati na igralište početkom današnjeg susreta u Kranjčevićevoj nije se očitova. Neke dvojbe koje ima nisu razriješene.
- Nismo kompletni. Zbog žutih kartona ovaj puta ne mogu igrati Silva i Vuković. Otišao je i Majstorović pa moram napraviti neke preinake u obrani. Naš je novi član Mato Miloš, a on se dobro snalazi i kao desni i kao lijevi branič. Ako odlučim da on nadomjesti Silvu ostaje još pitanje jednog stopera, onog koji će igrati uz Škorića. Imam na raspolaganju Lončara, a o njemu razmišljam i kao desnom beku u današnjoj utakmici, ali i Cara, Gutierija i mladog Barišića. Kažem, ako Lončar bude branič jedan će od njih zauzeti stopersku poziciju. Odlučit ću o tome na posljednjem treningu - rekao je Bjelica.

A pri spomenu Miloša podsjetio je i na ovozimske dolaske Petra Brleka i Mihreta Topčagića. Sva trojica su sa suigračima otišla u Zagreb i s njima Osijekov strateg ima sasvim ozbiljne planove. No, čini se, osim onog što je nužno i neizbježno s obzirom na nemogućnost nastupa Silve i odlazak Majstorovića, u druge neće dirati. Bijelo-plavi će se s Lokomotivom ogledati u svom jesenskom prepoznatljivom udarnom sastavu u nadi da će se kući iz Kranjčevićeve vratiti sa sva tri boda.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Nije Bjelica mogao ostati neupitan i o ishodima u utorak odigrane dvije zaostale utakmice. Potaknuli su ga novinari na kratak komentar derbija u Maksimiru iz kojeg je Rijeka nakon sraza s Dinamom odnijela na Rujevici vrijednu pobjedu.

- Ništa me nije iznenadilo. Rijeka je vrlo kvalitetna momčad koja je i igrama u Europi pokazala kako se može nositi s protivnicima visoke kvalitete. Nogomet je to, tko zna kojim bi putem otišla utakmica da je Dinamo iskoristio prigode koje je imao, iako, imala ih je i Rijeka. U svakom slučaju, ponavljam, nisam iznenađen jer prvih pet - šest momčadi na tablici su vrlo kvalitetne i možda ih dijele tek neke nijanse, a u njihovom međusobnom nadmetanju bit će ovog proljeća još neočekivanih rezultata - izjavio je Nenad Bjelica.

Linker
01. ožujak 2021 18:54