ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
PRVA HNL

Video: Bjelica se vratio na klupu, Osijek slavio! Pogledajte bombu Slovenca za trijumf u Koprivnici

Osijek je u susretu 10. kola Prve HNL stigao do minimalne pobjede 1:0 protiv Slaven Belupa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2020. 14:39

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:1 (Bohar 47')

SLAVEN BELUPO: Filipović - Lulić, Božić, Van Bruggen, Soldo - Paracki, Glavčić - Bogojević (od 755' Knoll), Boakye (Jeffren), Goda - Krstanović

OSIJEK: Ivušić - Silva, Lončar, Caro, Jurčević - Pilj, Kleinheisler (od 86' Lopa), Ljubić - Bohar (od 92' Guti), Erceg (od 75' Ndockyt), Mierez

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL nogometaši Osijeka slavili su protiv Slaven Belupa u Koprivnici sa 1-0 (0-0).

Pogodak za Osječane postigao je Slovenac Damjan Bohar u 47. minuti iz slobodnog udarca.

Osječani su ambicioznije započeli dvoboj i već u prvih 11 minuta dvaput zaprijetili vratima domaće momčadi, ali je Filipović obranio udarce Pilja i Ljubića.

U 30. minuti je Slaven prvi put zaprijetio Ivušiću. Iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pucao je Glavčić, ali je lopta prošla s krive strane vratnice.

Nakon ne pretjerano bogatog prvog poluvremena, u kojem su nešto bolji dojam ostavili Osječani, momčad Nenada Bjelice povela je u drugoj minuti nastavka. Mierez je srušen na rubu kaznenog prostora pa je sudac Matoc dosudio slobodni udarac. Loptu je namjestio slovenski veznjak Damjan Bohar te preciznim i snažnim udarce pogodio gornji lijevi kut domaćeg gola. Vratar Filipović je bio nemoćan, iako je stajao u tom kutu.

Slaven Belupo je bio blizu izjednačenja u 54. minuti iz slične situacije iz kakve je Osijek poveo. Glavčić je tukao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je Ivušić odličnom obranom spriječio pogodak.

U 69. minuti domaća momčad je izvela obećavajuću akciju, a kad se činilo da će Ivan Krstanović doći u priliku za svoj 105. pogodak, ispriječio se Igor Silva i u zadnji trenutak izbio loptu ispred Koprivničkog napadača.

Još jednom je Slaven imao priliku doći do izjednačenja iz slobodnog udarca u 84. minuti, ali je Jeffrenov udarac išao ravno u spremnog Ivušića.

Tako je momčad Nenada Bjelice zadržala minimalnu prednost i s nova tri boda probila se na treće mjesto. Osijek ima 16 bodova kao i drugoplasirana Gorica, dok je na vrhu Dinamo sa 22 boda. Sve tri momčadi su odigrale osam utakmica. Slaven Belupo je sa 11 bodova ostao na petoj poziciji.

KRAJ UTAKMICE

85' Zapucao je Jeffren iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, ali njegov pokušaj lakoćom zaustavlja vratar Ivušić

75' U posljednjih desetak minnuta igra se uglavnom odvija na sredini terena bez prilika s jedne ili druge strane

65' Nakon udarca iz kuta Krstanović je pokušao izbiti loptu glavom, ali ona pada točno na nogu Kleinheisleu koje je vraća na pet metara od gola gdje još jednom puca Lončar, ali obrana Slavena uspijeva otkloniti opasnost

55' Glavčić je sada pokušao iz slobodnog udarca s nekih 18 metara, ali lopta je otišla iznad grede

53' Nakon primljenog pogotka malo je pritisnuo Slaven Belupo goste, ali još nema pravih prilka za domaćine u drugom dijelu

47' GOOOL - Kakva golčina Bohara! Odvažio se spomenuti izvesti slobodan udarac na rubu kaznenog prostora i topovski poslati loptu u same rašlje za vodstvo Osijeka

POLUVRIJEME: Nema pogodaka u Koprivnici nakon prvih 45 minuta.

43' Pokušat će Osijek u samoj završnici prvog dijela dignuti ritam, probati zaprijetiti i možda povesti... No, Slavenova obrana zasad drži konce.

38' Jurčević je dopremio loptu do neposredne blizine domaćeg gola, proigrao Miereza koji nije uspio pucati u pravom trenutku.

36' Slaven se oslobodio početnog grča, s druge strane u gostujuće redove kao da se uvukla blaga nervoza. Učinili su nekoliko prekršaja, a Slaven ima i sve više loptu u svom posjedu.

33' Nezgodno je sada Jurčević prošao po lijevoj strani nakon dodavanja Bohara, lopta se odbila od jednog Slavenovog igrača, a pritom je Filipović i glavom udario u stativu uslijed njegove intervencije. Srećom, intenzitet nije bio jak pa se odmah moglo nastaviti dalje.

31' Uh, kako je to lijevom nogom uputio Glavčić. Poletio je Ivušić zrakom, ali nije lopta išla u okvir gola. Da jest, imao bi riječki vratar na privremenom radu u Osijeku velikih problema.

30' Slobodni udarac imat će sada Slaven Belupo. Pilj je napravio prekršaj nad Glavčićem koji je na 25 metara zagradio loptu, bit će to šansa za dobar izravan udarac prema Ivušićevu golu.

27' Dva su kornera u kratkom periodu imali domaći, sve je to Ivušić riješio ali se igra barem u jednom intervalu preselila na suprotnu stranu terena.

23' Središnjica prvog dijela, zasad nema pogodaka na stadionu "Ivan Kušek Apaš". Osijek dominira, no još uvijek Bjeličini momci nisu stvorili izravnu šansu za gol.

19' Umalo su sada Osječani kaznili poigravanje Filipovića i njegove obrane te iz ničega sebi stvorili zicer za vodstvo. Međutim, na vrijeme su se Koprivničani ispravili te nije došlo do nezgoda za njih.

16' Što se igre Slavena tiče, zasad se nisu Farmaceuti imali priliku iskazati u napadačkom segmentu. Slaven tek siječe igru Osijeka, bez da spoji nekoliko dodavanja.

14' Pokušavaju kombinirati gosti iz pozadine. Silva prema Boharu, zna desni bočni Osijeka poslati loptu kakva je sada trebala Slovencu, no opet spominjemo Filipovića koji to sve kupi s lakoćom.

11' Filipović skida i ovo, bio je to pokušaj Ljubića lijevom nogom. Prvi je to nastup za Juraja Ljubića, momka iz Mostara, bivšeg polaznika Dinamove škole i nekadašnjeg igrača Intera.

7' Pilj je tukao po sredini, točno u Filipovićeve ruke izvan kaznenog prostora. Prethodno je Osijek imao korner, no nema većih opasnosti po domaća vrata.

5' Već dugo Osijek nije igrao prvoligašku utakmicu, 28 dana je prošlo od pobjede u Šibeniku. A tjedan dana valja nadodati tome da bi se dobio podatak o zadnjoj utakmici Nenada Bjelice na klupi... Znamo, iza njega je i operacija.

3' Sunčano vrijeme, uvjeti pravi za igru, no šteta je što na stadionu u Koprivnici nema navijača. Čini se da će gosti pokušati nametnuti svoj ritam igre u početnim minutama.

15.00 Utakmica je počela.

14.45 Pogledajmo i sastave današnje utakmice.

Nenad Bjelica odlučio je na klupi u odnosu na najave ostaviti Lopu i Gutierija umjesto kojeg će u posljednjoj liniji startati španjolski stoper Caro. Kreće i Ljubić.

S druge strane, trener Stipić napravio je jednu promjenu s obzirom na očekivani sastav. Knoll je tako ostao na klupi, a umjesto njega kreće Boakye.

- U tri utakmice osvojili smo sedam bodova, postigli sedam pogodaka, a primili samo dva. Iskoristit ćemo to što opet igramo kod kuće, imat ćemo dovoljno energije. Oni su tjelesno u boljem stanju, ali ne pobjeđuje uvijek brži ili jači. Sve što smo napravili ove sezone budi nam nadu da možemo pobijediti Osijek - najavio je Tomislav Stipić, trener Slavena Belupa.

Ambicije gostiju iz Gradskog vrta dobro su poznate, isto tako i kvaliteta njihovog sastava koji vodi odlični stručnjak Nenad Bjelica.

- Osijek ima ambiciozan cilj, žele napasti Dinamo koji im je malo odmaknuo na ljestvici. Klub im je izuzetno dobro organiziran, isto tako i momčad na terenu. Oni žele doći u Koprivnicu i lako pobijediti. Međutim, ne pobjeđuje uvijek veća organizacija na terenu. Spremni smo za tu utakmicu, za nas je to velik izazov jer mi ne igramo Europu, naša svakodnevica je sedam dana između utakmica. Sad smo imali samo dva dana, ali uvjeren sam da ćemo na najbolji mogući način odgovoriti zahtjevima.

Stipićeva su iskustva s Osijekom dobra. U prvoj utakmici u Gradskom vrtu u prosincu prošle godine domaćin je slavio s 3:2, potom su uslijedila dva remija bez golova.

- Usudio bih se reći da smo bili bolji u svakoj od tih utakmica, ali treba se sve poklopiti za dobar rezultat. Oni su odmorniji, imaju pozitivu i energiju, a mi nismo u najboljem mogućem tjelesnom stanju. Bez obzira na to, vjerujemo da im možemo parirati. Koncentrirat ćemo se na sebe, vjerujemo u pobjedu.

Lokomotiva je u srijedu bila poprilična nepoznanica uoči utakmice zbog brojnih promjena u sastavu. Osijek također dugo nije igrao, ali tamo su stvari ipak malo jasnije.

- U pripremi za ovu utakmicu ekipa Osijeka nije toliko ključna, jer imaju poduplane pozicije. Važniji je Nenad Bjelica, vjerujem da će on pustiti svoju momčad da igra kao u zadnje četiri utakmice i ne vjerujem da će nas iznenaditi. Uvažavamo snagu i kvalitetu Osijeka, cijelu njihovu organizaciju, doista ih dočekujemo s respektom, no istodobno vjerujemo i u svoje mogućnosti.

Farmaceuti danas neće biti kompletni, nedostajat će im dvojica važnih veznjaka.

- Bačeliću Grgiću je ozlijeđena zadnja loža, Mlinar ima kartone, a i Brković se ozlijedio u juniorskoj utakmici s Dinamom. No, imamo mi i druge igrače, stalno im govorim da su svi važni, da će svatko imati svoju ulogu u sezoni. Posljednje dvije utakmice igrali smo s četvoricom otraga, tako ćemo nastaviti i protiv Osijeka. Sastav uglavnom znam, u pitanju je možda tek jedna pozicija - zaključio je Stipić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:02