VLADO KOS/CROPIX
IGRAČ UTAKMICE

VIDEO: Dinamo ga posudio, a on drugi dan zabio golčinu! Pogledajte potez majstora: ‘To je moja pozicija‘

‘​Potpisujem onu izjavu Kulenovića, doći iz Dinama u Rijeku nije pad s konja na magarca‘, kaže Menalo.
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 09. listopad 2020. 15:37

Dva gola Luka Menalo, nakon što je vatromet u rodnom gradu, protiv kluba iz dječačkih snova, otvorio Tomislav Turčin. Mrežu je zatresao i Domagoj Pavičić, a šlag na tortu pobjede 6:0 u susretu šesnaestine finale Kupa s Diljem stavili su juniori Veldin Hodža i Silvio Ilinković. Igrali su još juniori Zuliani i Simčić, vratar Frigan. Kombinirani sastav Rijeke. Trener Simon Rožman nije imao na raspolaganju više od pola momčadi. Zbog reprezentativnih obveza svih država i kategorija. Ali i ozljeda...


Osvajači posljednja dva Kupa, nogometaši Rijeke, autoritativno su krenuli u obranu Rabuzinova Sunca. Veselje i sreća juniora, ali središnja ličnost momčadi Rijeke bio je Luka Menalo! Igrač koji je u istom krugu, šesnaestini finala Kupa, zabio pet golova za dva kluba. Najprije tri za Dinamo u pobjedi protiv Ferdinandovca, a tri dana nakon toga dva za Rijeku protiv Dilja...

Golčina u prvoj Lukinoj utakmici za Rijeku


Član Dinama od 2016. gdje je stigao iz Širokog Brijega, svojedobno dvije sezone najbolji mladi igrač BiH Premier lige, prošlu je sezonu proveo na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji (prije toga u Slavenu...), gdje je zabio 12 golova. Uglavnom, novi član Rijeke, posudba uz mogućnost otkupa ugovora, predstavio se dvama pogocima...


Kakav je osjećaj igrača koji se vrati s posudbe, zabije tri gola za svoj klub, a onda sazna da mora na novu posudbu?
- Apsolutno sam bio šokiran, ali riječ je o pozitivnom šoku. Sve se događalo na brzinu. Priča o odlasku na Rujevicu me razveselila. Najbolja reakcija su - golovi. Tako sam u tri dana zabio pet golova za dva kluba. Nogomet nije znanstvena fantastika, jednostavna je igra. Treba uživati, a ja sam to činio u dresu Dinama i sada Rijeke. Golovi su za svakog strijelca dokazivanje vrijednosti - govori Menalo.


Kada smo krenuli s pričom da je zaigrao nakon dva treninga s novom ekipom, brzo nas je ispravio....
- Ne, nisam napravio nijedan trening s ekipom, priključio sam se u Vukovaru. Potpisao sam u utorak, u srijedu sam došao odigrati utakmicu. Ispalo je najbolje, kao u bajkama. Kakav je osjećaj upasti u ekipu bez treninga? Čudan! Igrački se ne poznajemo, bez obzira na to što danas svatko zna sve o svakome. Ali, kretanja na terenu su nešto drugo. Suradnja. Mislim da ću se brzo uklopiti.


Luka Menalo je rođen u Splitu, odrastao je u Čapljini, igrao za Široki Brijeg. Prošle sezone u dresu Zmajčeka zabio je 12 golova, upisao osam asistencija. Pozicija na terenu?
- Najviše sam u karijeri igrao na poziciji krilnog napadača. Ali omiljena pozicija je ona - drugog napadača. Možda se čak i bolje snalazim nego na krilu.


Kulenović je rekao da dolazak iz Dinama u Rijeku nije silazak s konja na magarca. Dapače!
- Potpisujem Kulenovićevu izjavu. Dinamo i Rijeka igraju isto europsko natjecanje, u HNL-u su ravnopravni. Rijeka je bila prvak prije četiri godine, stalno je u vrhu.


Europa je izazov. Napoli, Real Sociedad, Alkmaar...
- Svima nam je cilj biti na europskoj pozornici. Pokazati koliko vrijedimo u nadmetanju s renomiranim suparnicima. Veselim se Europi. Dodatni motiv.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:31