DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MODRIMA GRADSKI DERBI

VIDEO: Dinamo rutinski savladao nemoćnu Lokomotivu i vratio se na čelo! Pogledajte golove iz Maksimira

Nogometaši Dinama pobijedili su Lokomotivu s 2:0 na Maksimiru i vratili prvo mjesto ljestvice HNL-a
Piše: Sportske novosti, Tomo NičotaObjavljeno: 02. veljača 2021. 16:52

DINAMO - LOKOMOTIVA 2:0 (Gavranović 9', Atiemwen 64')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Theophile, Gvardiol - Burton (od 79. Franjić), Ademi - Ivanušec (od 79. Jakić), Majer (od 62. Kastrati), Oršić (od 62. Atiemwen) - Gavranović (od 72. Hajrović).

Trener. Zoran Mamić.

LOKOMOTIVA: Santini - Malikji (od 56. Cipetić), Papadopoulos, Osmanković (od 56. Čeliković), Pivarić - Cokaj, Đira, Marić - Sammir (od 56. Tahiraj, od 74. Kallaku), Šimić, Chaija (od 62. Marković).

Trener: Jerko Leko.


Vratio se Dinamo pobjedničkim navikama i nakon dva sata na drugom mjestu, opet je na vrhu HNL-a, bodovno poravnat s Osijekom. Prvi put u nastavku sezone Dinamo nije primio gol, pobijedio je bez stresa, Lokomotiva nakon trijumfa na Poljudu nije bila ni blizu novoj senzaciji, nije uspjela držati Modrima ni trenutka držati mač nad glavom.

U prvih 45 minuta puno se toga više moglo čuti nego vidjeti. Što zbog magle koja je smanjila horizonte, što zbog ne baš sadržajnog nogometa. A čulo se puno toga. Krševan Santini i Kyriakos Papadopoulos prednjačili su u toj buci, vikali na svoje suigrače, govorili im što da čine, izrazito glasno i neprekidno, ne bismo se čudili da su ostali bez glasa. Čuo se i glasan krik Arijana Ademija u 32. minuti. Malikji mu je nagazio stopalo, Dinamov kapetan ostao ležati na travi, uz bolne jauke, nije to izgledalo nimalo bezazleno. Ako netko ne glumi ozljede, to je Ademi, no, sad je ostao ležati koju minutu, s bolnom grimasom na licu. Ušla je i Dinamova liječnička služba i Ademija na ramenima izvela s travnjaka. Šepao je, Dinamov je doktor Ivica Smodek pokazao prema Zoranu Mamiću, kako Ademi neće moći nastaviti. Međutim, opet je stisnuo zube, vratio se na teren. Inače, protestirali su Dinamovi igrači kod suca Vidulina zato što nije dosudio ni prekršaj Malikjia niti mu dao žuti karton. Bio bi mu drugi, Lokomotiva bi ostala s igračem manje, ljutiti su bili Dinamovi nogometaši, Ademi je, dok je onako šepajući napuštao teren i sam protestirao kod Vidulina.

Inače, od prve je minute to bila jednosmjerna utakmica, Dinamo je krenuo po pogodak, Lokomotiva se nadala da nešto može učiniti iz kontri. Ali, i kad su gosti imali priliku napraviti nered, nisu napravili ništa. Dinamo je, pak, brzo poveo, Gavranović je probio 'proljetni led', Modri su prvi put u nastavku sezone, tek u petoj utakmici zabili prvi gol na utakmici. Nakon tog pogotka nismo vidjeli previše, najopasniji su bili stoperi, nakon ubačaja iz prekida pucali su Theophile pa Lauritsen. I jedna dobra akcija, petom je 'petkovićevski' Ademi proigrao Majera, on s desetak metara pucao u blok.

Leko je prvi mijenjao. Ozlijedio se Osmanković pa je Lokomotivin trener iskoristio trenutak i promijenio tri igrača, među njima i Sammira, koji je izišao na drugoj strani terena i otišao u svlačionicu. Nekoliko minuta, do ulaska Stipe Markovića, Josip Pivarić igrao je stopera. Ušao je s druge strane Atiemwen i nepune dvije minute kasnije zabio za povećanje vodstva. Ide Atiemwenu, zabio je Šibeniku, sad Lokomotivi, a ne igra puno. Ako je dvojbi do tog trena i bilo, nestale se, Dinamo je prelomio utakmicu, bio blizu i trećem golu, Gavranović je s desetak metara loptu poslao preko gola. Pokušali su Lokomotivini igrači nešto napraviti, malo su i pritisnuli Modre, no, bez pravog pokušaja, Pivarić i Kallaku nisu loše ni pucali, ali uspjeli su tek zagrijati promrzlog Livakovića. Koji je u nastavku susreta dobro parirao Santiniju po decibelima i vikanju na svoje suigrače. Spomenimo još da je Francesco Tahiraj koji je ušao s klupe zbog ozljede morao izići prije kraja te da je Kevin Theophile-Catherine dobio žuti karton i neće ga biti na raspolaganju u Puli protiv Istre.


PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završena je utakmica na Maksimiru. Dinamo je rutinski pobijedio Lokomotivu s 2:0 i vratio nakratko izgubljen vrh ljestvice. Tijesna utrka s Osijekom se nastavlja.

90' - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

80' - Nove izmjene kod Dinama, Burtona je zamijenio Franjić, a Ivanušeca Jakić.

74' - Drugi udarac Lokomotive, pucao je Tahiraj dalekometno, ali lopta odlazi visoko preko gola.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

73' - Mamić je sada iz igre izvukao Gavranovića, a zamijenio ga je Hajrović.

69' - Prva obrana Livakovića na utakmici, čini se nakon udarca Tahiraja.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

64' - GOOOL! Atiemwen zabija za 2:0 vodstvo Dinama. Dinamov napadač je zabio svega dvije minute po ulasku u igru. Stojanović je povukao, proigrao Gavranovića koji je pucao, Santini brani, ali na odbijanac natrčava Atiemwen i trese mrežu.

62' - Prve dvije izmjene kod Dinama. Kastrati i Atiemwen ulaze, a izlaze Oršić i Majer.

58' - Tri izmjene u dresu Lokomotive, ušli su Cipetić, Tahiraj i Čeliković. Izašli su Malikji, Sammir i Osmanković.

50' - Odapeo je sada Ademi iz daljine, ali neprecizno i lopta odlazi preko gola.

49' - I na početku drugog dijela nastavlja se scenarij iz prvog. Novi pritisak Dinama na gol Lokomotive.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45+1' - Završilo je prvo poluvrijeme. Dinamo na odmor odlazi s minimalnim vodstvom 1:0. Lokomotiva u prvih 45 minuta nije zapucala na gol suparnika.

42' - Lokomotiva u dosadašnjem dijelu susreta nije zapucala prema Dinamovom golu.

34' - U ovim trenucima neugodan je udarac dobio Ademi. Nagazio ga je Malikji koji već ima žuti karton. Loša vijest za Dinamo je činjenica da kapetan ima bolnu grimasu na licu, ali je usprkos tomu nastavio susret. Dojam je prema usporenoj snimci da je sudac u ovoj situaciji progledao Lokomotivi kroz prste.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

28' - Nova velika prilika za Dinamo nakon lijepe kombinacije s lijeve strane kaznenog prostora, ali nema gola. U nastavku akcije neprecizan u udarcu je Oršić.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

27' - Ubačaj u kazneni prostor Lokomotive i udarac Lauritsena glavom, ali lopta odlazi malo pokraj vratiju.

24' - Dinamo u potpunosti dominira na travnjaku i pritišće i dalje goste s Kajzerice.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

20' - Dobra prilika za Dinamo. Oršić je ubacio iz kornera, na prvoj stativi je bio Theophile-Catherine, ali njegov udarac nogom odlazi malo preko gola.

9' - GOOOL! Dinamo vodi 1:0, zabio je Gavranović ljevicom prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora!

7' - Nova gužva u kaznenom prostoru Lokomotive. Gavranović je bio u skoku, ali nije uspio zapucati ozbiljnije, kao niti Majer nakon odbijanca.

6' - Dinamo je očekivano od prve minute preuzeo inicijativu i pritišće gol Lokomotive.

4' - Majerov ubačaj s lijevog boka izbacili su s lakoćom igrači Lokomotive.

1' - VAR je djelomično izvan funkcije zbog teških uvjeta na terenu.

1' - Započela je utakmica na Maksimiru. Kao i ona ranije na Gradskom vrtu, igrat će se u maglovitim uvjetima. Lokomotiva je istrčala sa iznenađujućim sastavom, osjetno različitim od onoga s kojim je pobijedila Hajduk. U odnosu na tu utakmu Leko je napravio čak osam promjena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 11:31