SCREENSHOT HNTV
NESRETNA ODLUKA

Video: Dokaz da je Gorica oštećena protiv Dinama! Pogledajte grešku koja je inicirala veliki preokret

Dinamo je do izjednačenja stigao iz nedvojbenog penala, ali prethodila mu je greška
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2021. 08:23

Utakmicu 17. kola HNL-a Dinamo je u Velikoj Gorici dobio rezultatom 4:3. Ali, još je u 88. minuti u vodstvu bio - domaćin utakmice. Situacija koju ćemo vam prikazati u nastavku teksta nikako nije jednostavna, ali je - egzaktna. Iako je u spomenutoj minuti, prilikom pokušaja izbijanja lopte od strane Muse Muhammeda sviran nesporni jedanaesterac za Modre zbog prekršaja nad Petkovićem, fokus valja vratiti na nekoliko desetaka sekundi ranije. Zapravo, idemo - premotati film unatrag.

Prije jedanaesterca bilo je ubacivanje rukom, koje je, nevezano uz sukus priče, izveo Atiemwen. No, taj "aut" uopće nije trebao biti za Dinamo. Suci su ga dosudili misleći da je nakon Oršićevog, dali udarca, dali ubačaja s lijeve strane, loptu rukom dotaknuo vratar Gorice, Ivan Banić.

Iz donje se snimke jasno vidi da je Banić sekundu ranije nego što će lopta doći u visinu ruke, istu maknuo, te da je nije dodirnuo prije nego li je ona, polako ali sigurno, otpuzala preko aut-linije.

Ponoviti valja, to je li Banić dirao loptu ili ne, jako je teško, gotovo nemoguće vidjeti u tom trenutku. Zato, sucima dvoboja, kako glavnom Zebecu tako ni njegovim pomoćnicima ne treba unaprijed upisivati "packe", ali, činjenično stanje ukazuje na to da je Gorica oštećena. Radi se, jasno je, samo o jednom autu, i zapravo je prava nesreća za utakmicu da je jedna takva banalna situacija inicirala preokret.

Dinamo je nakon toga zabio za izjednačenje, a potom u sudačkoj nadoknadi i za 4:3 pobjedu.

Sporni aut pogledajte u nastavku:

- Još jednom smo pokazali da se Gorica sa svakim u ligi može ravnopravno nositi, a rezultatom ne možemo biti zadovoljni jer nismo zaslužili poraz, iako je u našoj igri bilo dobrih i lošijih stvari. Igrači u svlačionici su jako tužni jer svi tvrde da nije bio aut za Dinamo prije trećeg gola iz jedanaesterca, što znači da je sudac pogriješio na našu štetu - rekao je nakon utakmice trener Gorice, Siniša Oreščanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:10