RANKO SUVAR/CROPIX
TOTALNA DRAMA

Video: Golijada u Gorici! Pogledajte nevjerojatne kikseve golmana, ali i čudesne ‘bombe‘ za pobjedu

Gorica je 4:2 slavila protiv Lokomotive u iznimno bogatoj utakmici u kojoj smo vidjeli i dva crvena
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 24. travanj 2021. 21:42

GORICA - LOKOMOTIVA 4:2 (Hamad '5, Mudrinski '29, Špikić 53', '75; Pivarić 19' - 11m, 57' - 11m)

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Janić i Novosel. Četvrti sudac: Burilo. VAR: Pejin. AVAR: Grgić. Delegat: Bućan.

GORICA (4-2-3-1): Banić - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Keita - Babec, Ngouali - Hamad, Mitrović (od 62. Dieye ), Špikić (od 76. Dvorneković -) - Mudrinski (od 60. Moro). Trener: Siniša Oreščanin

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Hendija - Cipetić (od 85. Stojković -), Papadopoulos, Lešković, Marković (od 70. Bonansea -) - Maleš, Cokaj (od 70. Kallaku -) - Šimić, Kačavenda, Pivarić - Hadžić - (od 25. Chajia). Trener: Samir Toplak

Žuti kartoni: Steenvoorden (45 - prigovor), Cokaj (67 - neoprezan start), Hamad (79 - preoštar start), Lešković (86 - preoštar start), Dieye (89 - preoštar start). Crveni kartoni: Steenvorden (56 - drugi žuti, igranje rukom), Bonansea (90 - udaranje suparnika glavom).

-----------------------------------------

Gorica je prekinula niz od sedam utakmica bez pobjede nakon što je svladala posljednjeplasiranu Lokomotivu rezultatom 4:2, te se prvom ligaškom pobjedom nakon 55 dana barem na jedan dan vratila na treće mjesto.

Odličnu partiju pružili su dvostruki strijelac Dario Špikić i Ognjen Mudrinski, a Lokomotiva je više od pola sata igrala s igračem više, ali nije imala načina kako utakmicu odvesti u vode potpune neizvjesnosti. Zagrebački klub tako ostaje na mjestu koje u konačnici sezone znači ispadanje u niži rang.

Veliki imperativ pobjede imali su Velikogoričani nakon sedam neuspješnih kola i pada na četvrto mjesto, a ovaj put u utakmicu s Lokomotivom su krenuli baš po najljepšim željama i poveli u 5. minuti. Tada je priliku iz slobodnog udarca s dvadesetak metara dobio Iračanin Jiloan Hamad, te u stilu Kristijana Lovrića preko živog zida matirao vratara Hendiju.

Ispunila se tako vrlo brzo želja njihovog trenera Oreščanina da prvi postignu pogodak, a mogli su u 15. minuti i do drugog kada je Špikić imao otvoren udarac sa 14 metara, ali je pucao zamalo pokraj vratnice.

Lokomotiva se nije vidjela u početnom razdoblju utakmice, ali je u 18. minuti dobila neočekivani poklon vratara domaćih Ivana Banića. Nakon povratne lopte Keite, on je krenuo driblati Kačavendu, koji mu uzima loptu, a Banić ga ruši i to je kazneni udarac za goste, kojeg je sigurno izveo kapetan Josip Pivarić.

Brzo je Gorica prosula početni kapital, ali brzo ga je i vratila pogotkom Mudrinskog u 28. minuti. Lukavi strijelac ubacio se između centralnih braniča Lokomotive i iz blizine matirao Hendiju. Mudrinskom je to bio deveti pogodak u ovom prvenstvu, više u Gorici ima samo ozlijeđeni Lovrić, koji je pogađao 15 puta.

Do kraja poluvremena gosti su zaprijetili samo jednom, dalekometnim udarcem Maleša, koji je zamalo promašio okvir Banićevih vrata. Prije toga, u 25. minuti, Lokomotiva je ostala bez čini se teže ozlijeđenog napadača Irfana Hadžića.

Iako nije bilo zamjena na početku nastavka, drugo poluvrijeme krenulo je u ludom ritmu s obje strane. Prva je mogla zabiti Lokomotiva, ali je udarac Chajije odsjeo na vratnici, dok je dvije minute kasnije mnogo precizniji na drugoj strani bio Špikić, koji je na dodavanje Mudrinskog pogodio za 3:1.

U tom trenutku činilo se da je Gorica u dobitnoj poziciji i da bi mogla rutinski privesti utakmicu kraju, ali praktički u sljedećem napadu Lokomotive stvar se počela značajno mijenjati.

Nakon udarca Pivarića glavom lopta je u ruku pogodila Matthewa Steenvoordena, a sudac je dosudio kazneni udarac i Nizozemcu dao drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni. Zanimljivo je napomenuti da je Steenvoorden prvi žuti dobio na kraju prvog poluvremena, kada je prigovorio Batiniću što je zaustavio obećavajuću kontru Gorice.

Pivarić je i drugi put na utakmici bio precizan s bijele točke i Lokomotiva je došla na zaostatak 2:3 s igračem više na terenu. Oreščanin je ubrzo iz igre povukao Mudrinskog i ubacio stopera Nasirua Mora, dok je strateg gostiju Toplak krenuo po izjednačenje ubacivši ofenzivce Kallakua i Bonanseu.

No, nije previše pomoglo jer se Gorica zatvorila i vrebala zadati konačni udarac gostima iz kontre. Taktika se isplatila u 74. minuti kada je Hamad uposlio Špikića, a on odličnim udarcem pogodio za 4:2. Nakon nekoliko lošijih utakmica, Špikić je konačno odigrao u skladu sa svojim mogućnostima i potencijalom, što je sigurno odlična vijest za završnicu sezone.

Do kraja domaći su znali sačuvati stečeno i golemi teret pao je s njihovih leđa ovom pobjedom. Sljedeća stanica Gorice je Maksimir i polufinale Kupa protiv Dinama u srijedu u 18 sati, što će biti i najveća utakmica u povijesti ovoga kluba.

-----------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Sjajna utakmica, uz dosta događanja. Gorica je uz Šibenik nakon dugo vremena također došla do pobjede, apsolutno zasluženo...

90'+2 - Bonansea dobiva crveni karton! Čini se da je u šesnaestercu pokupio glavom nekog od braniča, dakako s namjerom...

79' - Kakva nova prilika za Goricu! Dvornekovićev šut s nekih 10-ak metara Cipetić zaustavlja s gol linije!

74' - Gooool! Špikić je potegnuo s nekih 18 metara i topovski je razvalio Hendiju koji je bio nemoćan! I s igračem manje Gorica do gola, možda novi penal za Lokose u nastavku?

57' - Goool! Siguran je Pivarić i drugi puta s bijele točke!

55' - Penal za Lokomotivu, već drugi u ovoj utakmici! A tu je i drugi žuti karton za Steenvoordena zbog igranja rukom!

53' - Gooool! Trese se mreža Lokomotive, Špikić za 3:1! Sad je to već teška situacija za Lokose. Odlična utakmica Ognjena Mudrinskog, asistirao je za Špikića koji sjajno zabija!

51' - Trese se vratnica! Šut lijevom nogom Chajie u desnu vratnicu s nekih desetak metara!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena - Zanimljivih 45 minuta uz dosta pogrešaka vratara, Gorica zasluženo vodi, vidjet ćemo što nam donosi nastavak...

45+3' - Maleš pokušava s 30-ak metara i bilo je to opasno za Banića koji je napustio svoja vrata, no bez promjene rezultata...

29' - Gooool! Opet vodi Gorica! Gužva u šesnaestercu, na pravom je mjestu Mudrinski koja s lakoćom iz peterca matira Hendiju. To je već deveti gol za Ognjena ove sezone.

25' - Hendija je šakom opalio Mudrinskog u "boksanju", sudac nije pokazao na najstrožu kaznu ovoga puta, igra se dalje...

19' - Goool! Nevjerojatan penal za Lokomotivu! Banić je u "nemogućoj situaciji", trebao je samo ispucati loptu, odlučio napraviti penal na Kačavendi! Lukavo je to izveo nogometaš Lokomotive, sudac pokazuje na bijelu točku, a Pivarić to lako zabija!

14' - Špikić pored vrata! Sjajna je ovo bila prilika za 2:0! Za malo neprecizan, pucao je silovito prizemno s nekih 15-ak metara, ali van okvira vratiju odlazi taj pokušaj.

5' - Goooool! I zabija Hamad! Pucao je s 18 metara i probušio Hendiju koji je dosta loše reagirao, naciljao je lijevi gornji kut i zabio je! I bez Lovrića može Gorica do gola iz slobodnog udarca!

4' - Slobodan udarac u opasnoj zoni, prekršaj Cokaja. Hamad će biti taj koji će pokušati s nekih 18 metara.

1' - Počela je utakmica.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:07