DAMIR KRAJAC/CROPIX
10. KOLO PRVE HNL

VIDEO: Istra do punog plijena u Kranjčevićevoj! Pogledajte fantastičnu akciju koja je šokirala domaćine

Dion Drena Beljo sjajno je utrčao i iz velike blizine zabio jedini pogodak na utakmici
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2021. 19:51

Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 0:1 (Beljo 20')

Zagreb. Igralište u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja 300

Hrvatski dragovoljac (3-4-2-1): Šubarić - Bagadur, Lukić, Vulikić - Majstorović, Mioč, Pasariček (od 59. Babin), Franić (od 64. Mamić) - Viduka (od 46. Bašić), Petković - Štrkalj (od 75. Turčin -). Trener: Davor Mladina.

Istra 1961 (4-2-3-1): Lučić - Hujber, Silva, Galilea, Navarro - Perera, Blagojević - Bande, Mlinar (od 90. Desio -), Serderov (od 81. Daničić -)- Beljo (od 90. Mišković) Trener: Gonzalo Garcia.

Sudac: Duje Strukan (Split); pomoćnici: Crnčić (Vrbovec) i Rođak-Karšić (Podravske Sesvete); četvrti: Titlić (Hrvace); VAR: Bel (Osijek); AVAR: Grgić (Osijek); delegat: Doljanin (Hrvace)

Žuti kartoni: Mlinar (48 -preoštar start), Bašić (61-povlačenje protivnika), Mamić (82-preoštar start), Perera (84-nesportsko ponašanje). Silva (89-preoštar start), Majstorović (90-preoštar start), Bagadur (90-udarac laktom).

Igrač utakmice: Dion Drena Beljo


Nakon što su u prošlom kolu u posljednjoj minuti sudačke nadoknade došli do boda u Koprivnici, Istra je u ponedjeljak u Ulici Pjesnika osvojila važne bodove u sudaru s Hrvatskim dragovoljcem, još jednim suparnikom iz donjeg dijela ljestvice. S tim bodovima su se dečki Gonzala Garcije odmakli od dna, Slaven Belupa i današnjeg suparnika. Domaćini su pak nakon što su u posljednja tri kola osvojili pet bodova zaustavljeni u seriji, Davor Mladina doživio je prvi poraz na klupi društva iz Sigeta, koje je ostalo zakucano na dnu ljestvice. Istra je sve riješila boljom igrom u prvom poluvremenu.

Puljani su od starta zagospodarili posjedom lopte. Domaćini su pak teško igrali prema naprijed, nikako nisu mogli stvoriti bilo kakvu smislenu akciju. Ako se i ukazala kakva mogućnost da se autorizira kakav pokušaj koji bi gravitirao prema vrataru Lučiću, dečki Davora Mladine su to upropastili lošim dodavanjima, ponekad je bilo neshvatljivo kako se ne mogu dodati na nekoliko metara. Dečki su profesionalci, svakodnevno treniraju, a nisu u stanju dobaciti suigraču loptu iz kratke razdaljine, čudo jedno... Istra je u prvom poluvremenu izgledala za klasu bolja momčad od dragovoljaca. Vezna linija Garcijine momčadi je dominirala, uvijek bila za djelić sekunde brža, bolja, učinkovitija, jača u duel igri. Dragovoljci su igrali mekano, kao da se na nekom dječjem rođendanu loptaju s klincima, pa ih ne žele slučajno ozlijediti. Ipak, zanimljivo iz te dominacije Istre nisu izlazile neke ozbiljnije prilike za goste. Jednom je već na samom začetku utakmice opalio Serderov, Šubarić je obranio i to je bilo to do dvadesete minute kad su Puljani poveli. Mlinar i Serderov su se poigrali s desnom stranom domaće obrane, odigrali dupli pas, onda je Serderov ubacio, a Beljo iz blizine pogodio. Bilo je nakon toga još nekoliko pokušaja Istre koji su mirisali na opasnost, ali ostalo je samo na - mirisu. Nije bilo nikakve konkretizacije, zapamtili smo jedan pokušaj Belje glavom pred kraj prve dionice, ali debelo je promašio cilj.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Hrvatski dragovoljac je u prvom poluvremenu priprijetio samo jednom. Pasariček je opalio s nekih 25 metara, bila je to prava bombetina, projektil, ali otišao je preko grede. Isti igrač je u smiraj prvih 45 minuta pokušao i i slobodnog udarca, opet nije pogodio okvir.

Početkom drugog poluvremena, nakon jednog prekida, Lukić je iskosa jako dobro potego desnicom ali je promašio za nekoliko centimetara. U odmah na startu tog dijela dragovoljci su konačno otišli s 'dječjeg rođendana', krenuli su žešće i čvršće, agresivnije. Petković je nakon nešto više od sata igre slalomom od centra stigao u šesnaesterac gostiju, ali udarac lijevom nogom nije bio dovoljno snažan, Lučić je to obranio, bila je to prva intervencija vratara Istre na utakmici. Petković je zaslužio veliki plus za prodor, ali i minus zbog sebičnosti. Imao je potpuno samog Štrkalja koji bi se mogao s loptom ušetati u mrežu. No, sam je želio slavu koju nije dobio. Nekoliko minuta kasnije Lučić je opet bio u prvom planu, Bagadur je sjajno opalio ljevicom s nekih 18 metara, ali je vratar Puljana obranio.

Istra je imala priliku povećati vodstvo dvanaest minuta prije kraja, ali nakon kontre, loše je reagirao, nije uspio dodati loptu posve samom Belji. Minutu nakon toga, Bašić je iz zgodne pozicije pucao kraj vratnice. U posljednoj minuti nakon greške Galilee Mioč se našao u dobroj prilici ali je opalio preko grede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:12