GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

Video: Istra u ludoj utakmici s pet pogodaka nadigrala Šibenik, goste centimetri dijelili od izjednačenja

Nevjerojatan susret gledali smo na Drosini, domaći zabili tri pogotka u osam minuta.
Piše: Robert Matteoni/Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2021. 17:21

ISTRA 1961 - ŠIBENIK 3:2 (Gržan 55'-11m, Ivančić 57', Hara 63' / Sahiti 44', Bulat 75')

PULA - Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja.

Sudac Dario Bel (Osijek) 6. Pomoćni: Marjan (Vladislavci) i Janić (Ilok). Četvrti sudac: Pečarić (Zagreb). VAR: Matoc. AVAR: Đurak. Delegat Žugec.

ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Šutalo, Bosančić, Sergi (od 46' Ivančić), Blagojević (od 87' Lončar), Galilea, Gržan, Špoljarić (od 46' Vuk), Bande (od 90' Perera), Hara (od 83' Guzina). Trener Danijel Jumić.

ŠIBENIK: Labrović, Mesa, Schildenfeld, Bilić (od 67' Martin), Todorovski (od 60' Alimi), Ćurić (od 87' Batarelo), Bulat, Kvesić, Rak (od 60' Pajić), Bailone (od 67' S.Sahiti), E.Sahiti. Trener Krunoslav Rendulić.

Žuti kartoni: Todorovski (25' preoštra igra), E. Sahiti (41' prigovor)

Tantalovim mukama Istra je došla do pobjede protiv Šibenika i zadržala prilike za ostanak u ligi. Grč je potpuno sputao domaće igrače, koji su u utakmicu ušli kao da su bez energije…

Teško je logično objasniti što se sa Istrom događalo u prvom poluvremenu. Za momčad koja igra najvažniju utakmicu za održavanje nada u ostanak, Zeleno Žuti su izgledali kao da su Šibenik sa 12 bodova prednosti. Šibenik je pak po dinamici igre izgledao kao Istra, odnosno da im gori pod petama i visoko napadaju. Bez energije, taktički potpuno nelogični postavljeni na 3-4-3 postavu gostiju, Puljani su djelovali sterilni do boli. Nije da je Šibenik bio opasniji, ali su imali mirnoću i logičnost igre. Unatoč tom bljedilu domaći su imali nekoliko (polu)prilika ali su Gržan i dva puta Bande bili neprecizni u šutu.

Kako to obično biva, slaba igra domaćih kažnjena je u jednoj naoko bezopasnoj akciji u posljednjoj minuti prvog dijela. Bailone je gurnuo na rubu zaleđa Emira Sahitija, koji je pobjegao Šutalu i onda pred Lučićem odlično pogodio mrežu.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Ponovila se tako šibenska situacija iz zaostale prvenstvene utakmice kada je Jurić, doduše u posljednjoj minuti utakmice, kaznio veliku dominaciju Istre…

U drugi dio Jumić je ušao sa promjenom sustava i dvije izmjene. Ostavio je u svlačionici Sergija i Špoljarića, ubacio Ivančića i Vuka. U sustavu sa tri braniča i kudikamo više energije krenula je Istra čvršće i uvjerljivije. Ulaz Ivančića višestruko se isplatio Jumiću. Prvo je iznudio jedanaesterac, kojeg je mirno pogodio Šime Gržan. Nije mu bilo lako kako zbog težine uloga tako i zbog činjenice da mu je prošle jeseni Labrović obranio kazneni udarac. Ovaj put Gržan je bio miran i precizan.

Nije se još stišalo zadovoljstvo zbog izjednačenja a Istra je povela. Naime, odlični Gržan je s boka centrirao na drugu stativu, a tamo je Hara sjajno glavom usmjerio loptu prema drugoj stativi. Je li pucao ili dodao nije presudno koliko je bilo važno da je Ivančić pratio akciju i u padu glavom iz blizine pogodio mrežu! Kakav preokret Puljana, pogotovo ako se prisjetimo očajnih im prvih 45 minuta.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

No prava uzbuđenja su tek počela. Prošlo je šest minuta nakon što je povela a Istra je postigla i treći pogodak. Gužvu nakon centaršuta opet je iskoristio odlični Japanac Hara. U okruženju više braniča Šibenika vješto se okrenuo i sjajno poentirao za 3:1. Gotovo da čovjek ne vjeruje što se događa, ali što bi se reklo, nije ni to bilo sve…

Gosti, kod kojih se vidjelo koliko su psihološkoj prednosti prema Istrom, opet su krenuli žustrije u napad. Kontinuirano opasni Emir Sahiti je pobjegao obrani Istre i onda je odlično vratio loptu Bulatu. Kapetan Šibenika je naciljao i snažnim udarcem smanjio vodstvo domaćih! Tada počinje lagana panika u domaćim redovima, i slijed infarktnih uzbuđenja. Prvo Bel dosuđuje kazneni udarac za Šibenik, opravdano, i kad su već svi domaći bili „ludi“, ispostavilo se da je u pitanju zaleđe. Slična situacija dogodila se i u nadoknadi, kada je napadač gostiju opet pao, i do je Bel čekao stav iz VAR sobe, u VIP loži su domaći predstavnici kao i igrači na terenu drhtali. Kaznenog udarca nije bilo i napokon, Istra je došla do vrlo teške, ali u konačnici zaslužene pobjede protiv oslabljenog ali istovrsno opasnog Šibenika…


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je, Istra je pobijedila Šibenik rezultatom 3.2. Žuti su upisali bodove spasa.

90+3' Opet sudac Bel osluškuje VAR-sobu, Galilea je tu možda srušio Suada Sahitija... No, ništa nije bilo od penala za Šibenik. Dugo je trajalo, utakmica će se još produžiti.

90+1' Posljednja izmjena na utakmici. Perera mijenja Bandea.

90' Čekaju nas još četiri minute sudačke nadoknade.

88' Zaleđe je spasilo Istru! Bio bi to sasvim siguran jedanaesterac za Šibenik, ali je prethodno svirano zaleđe... Nije bilo kartona za vratara Lučića koji je srušio Emira Sahitija jer je bilo u zaleđu. VAR je to potvrdio.

image
SCREENSHOT

87' Zamjena kod Šibenčana. Izlazi Ćurić, u igri je Batarelo. I onda nova promjena kod Istre, vani je Blagojević, a unutra Stefan Lončar.

86' Pokušat će gosti sada u završnici napraviti sve ne bi li izbjegli poraz. Pao je sada Emir Sahiti u kaznenom prostoru, ali nema osnova za jedanaesterac.

83' Umjesto Hare, igrača utakmice ulazi Gedeon Guzina.

82' Nešto je vremena trebalo da se izvede jedan šibenski slobodan udarac, bilo je i upozorenja za Istrine igrače i klupu. Martin je izveo, a Alimi nije uspio preusmjeriti loptu prema vratima.

78' Sada su gosti ti koji vuku konce utakmice. Ali, na fascinantan način došli su do pogotka za 3:2. Bulat je to i znalački pogodio.

75' GOOOOL! Zabio je Bulat za Šibenik, a nakon pregleda VAR-a ustanovljeno je da lopta ipak prethodno nije napustila granice igrališta. Šibenik je smanjio zaostatak. Nevjerojatna utakmica se igra u Puli.

73' Novu kontru su povukli Gržan i Hara, obranio je Labrović udarac Japanca. Ne jenjava pritisak domaćih.

71' Konačno pokušaj gostiju, no nije problema s tom loptom iz daljine imao Lučić. Pucao je upravo Suad Sahiti.

68' U igri je od ovog trenutka i Suad Sahiti, ušao je umjesto Bailonea. Ušao je i Alvaro Martin umjesto Bilića.

66' Trebalo bi dobro zakopati u povijest nogometa da se vidi je li Istra ikad u osam minuta zabila tri puta. Eto, dogodilo se to danas, baš protiv Šibenika.

63' GOOOOL! Treći pogodak Istre! Prvi puta zabija Taichi Hara. Gol i asistencija za Japanca večeras.

60' Dvije izmjene kod Šibenčana. Alimi ulazi umjesto Todoroskog, a Pajić mijenja Nikolu Raka.

57' GOOOOOL! Istra je preokrenula! Kakva krasna završnica akcije Gržan - Hara - Ivančić. Glavom je igrač s klupe zakucao je iz neposredne blizine u gol.

56' U posljednjih nešto više od pola sata bit će zanimljivo vidjeti hoće li susret na Drosini dobiti svog pobjednika. Momentum je sada na strani domaćih, ali nemojmo zaboraviti da su upravo u takvim situacijama Šibenčani najopasniji.

55' GOOOOL! Gržan za 1:1. Mirno, sigurno, precizno...

54' Jedanaesterac za Istru. Pad u kaznenom prostoru. Bilić ruši Ivančića, ide se na bijelu točku... Sve je čisto, VAR je to brzo pregledao.

51' Izborio je sada Bande korner... Nedvojbeno je da se trudi napadač koji je stigao na posudbu iz Ajaxa, ali zasad nije efikasan. Blagojevićev korner završio je samo na prvoj vratnici, nema opasnosti za Labrovića.

49' Počelo je nešto rezerviranije, ali nema dileme da će se ubrzo ponovno ražestiti. Evo i prekršaja nad Bandeom, nema žutog kartona.

46' Krenuli smo u nastavak utakmice. Dvije promjene uvodi Danijel Jumić, trener domaćih. Umjesto Sergija i Špoljarića ulaze Ivančić i Vuk.

POLUVRIJEME: Nakon minute sudačke nadoknade sudac Dario Bel šalje igrače u svlačionicu. Šibenik je u prednosti, ali Istra se sasvim sigurno neće predavati.

44' GOOOOOL! Vodi Šibenik! Emir Sahiti. Nema zaleđa, krasna lopta Raka u prostor i Sahitijevim sedmim pogotkom gosti dolaze u vodstvo. Kobno je bilo poigravanje domaće obrane, prije svih Sergija u opasnoj zoni.

42' Izlazak Bandea s desne strane, lopta je potom stigla do Gržana koji također poteže, ali ne gađa okvir vrata. Žuti karton za Sahitija.

40' Evo opet Šibenčana! Rak je ubacio s desne strane na drugu stativu za Kvesića, no udarac potonjeg nije bio dobro izveden. Lopta je završila visoko iznad gola Lučića.

37' Prva veća šansa gostiju. Ćurić je ubacio iz slobodnog udarca, a nakon zakratko izbačene lopte, pucao je Mesa u blok. Šibeniku korner, bez prekršaja Schildenfelda koji je, čini se nenamjerno, udario jednog domaćeg igrača.

35' Napadi domaćih događaju se "na refule". Sad su opet malo stali, dali prostora Šibenčanima. Odmah su gosti navalili na gol Lučića, ali nisu uspjeli iskreirati opasniju priliku.

31' Novi pokušaj Hare nakon dugotrajne akcije... Lopta od Bandea do Gržana, ovaj na Japanca koji od bloka šalje loptu u naručje vrlo zaposlenog gostujućeg golmana Labrovića.

29' Dva puta Hara, još jednom i Bande u svega tri minute probali su pucati, završavalo je to u bloku gostiju. Igra se u cijelosti preselila pred šibenska vrata.

26' Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Todor Todoroski zbog prekršaja nad Sergijem.

24' Pokazala je malo prije domaća momčad koliko može i zna biti opasna. Nedostajalo je tek malo preciznosti pa da Bande dovede Istru u prednost.

22' Velika prilika za Istru. Bande je dobio loptu na nekih 13-14 metara s lijeve strane od Gržana, ali je pucao izravno u Labrovića.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

19' Posljednje upozorenje prije javne opomene dobio je Sahtii nakon držanja Blagojevića u pokušaju pokretanja kontre.

17' Mijenja Istra formaciju u 4-4-2 sa Bandeom i Harom, šibenski mini-pritisak završio se udarcem Sahitija u blok, odnosno Bosančićevim ispucavanjem lopte u korner.

14' Pao je sada Navarro u kaznenom prostoru, ali nije se sudac Bel oglašavao. Istra sve jače pritišće...

11' Probao je sada Blagojević jednom dugom loptom uposliti Haru koji je bio sam u kaznenom prostoru Šibenčana. Ali, Schildenfeld je bio koncentriran i izbacio loptu.

8' Istra bi za pobjedu trebala prepisati nešto iz kup-ogleda na Šubićevcu otprije nekoliko dana. Tada su pokazali da mogu... No, stanje na ljestvici za njih je poprilično neugodno.

5' Nakon kornera Istre gosti su inzistirali na pritisku pa su tako i brzo osvojili loptu. Bit će to predložak čitave utakmice. Domaći će napadati po svaku cijenu, a Šibenčanima će ostajati prostora za brzu tranziciju.

3' Prvi ubačaj Gržana pred šibenska vrata nije činio težak zadatak za vratara Labrovića.

18.00 Utakmica na Drosini je počela.

17.55 Uoči utakmice na Drosini održana je minuta šutnje za Zlatka Cicu Kranjčara.

17.45 Ovo je pak današnji sastav gostiju.

17.30 Evo jedanaestorke Istre

17.00 Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Kod Istre će umjesto najavljenog Hujbera startati Sergi, dok je Krunoslav Rendulić Pajiću u sredini pretpostavio Todoroskog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:23