CROPIX
EUROPA JE SVE BLIŽE

VIDEO: JEDAN OD NAJNIŽIH NEBESKI SKOČIO I SPASIO HAJDUK 'Presudio je moj nos za gol! Malo nas je lopta poljubila, sretno i spretno smo uzeli tri boda'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 09. ožujak 2019. 23:01

Iako je sa svojih 173 cm bio jedan od najnižih igrača na terenu u tom trenutku, Fran Tudor pobjednički je pogodak u Koprivnici postigao – glavom. Gotovo da nije mogao izabrati bolji trenutak za postizanje prvog pogotka ove sezone.

- Ispratio sam loptu, skočio što sam više mogao i poentirao s dva metra, nije bilo teško. Možda je presudio moj „nos“ za gol – odvrtio je film tog gola Tudor, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Bio je to emotivan trenutak za mene i cijelu momčad kojoj je to donijelo samopouzdanje. Baš smo sretni jer je uvijek mučenje u Koprivnici, dugo ovdje nismo pobijedili – dodao je Tudor koji je s ostalim adutima s klupe kreirao Hajdukov kasni preokret.

- Zato valjda i služimo kao džokeri s klupe. Trener je pogodio sa zamjenama. Važno je da smo maksimalno angažirano ušli. Nebitno jesam li to ja, Stanko ili netko treći. Dali smo sve što smo imali, malo nas je lopta „poljubila“ i tako smo sretno i spretno uzeli tri boda.

Nije vam bilo lako s klupe gledati kako Hajduk tone u rezultatski, ali i igrački minus?

- Nije, naravno da nije. Emotivni ste, ljuti i tužni, a onda kad uđete želite dati maksimum. Nekad to ne uspije, ali ovaj je put prošlo. Svi smo zadovoljni i sretni.

Što se same kvalitete utakmice, Tudor je bio iskren:

- Bilo je napeto, ali nismo vidjeli puno lijepog nogometa. Kad smo se izjednačili s crvenim kartonima, počeli smo više pritiskati. Stalno smo prijetili i, eto, srećom se isplatilo.

Dvadesettrogodišnji Zagrepčanin u prvom dijelu sezone nije igrao značajnu ulogu, ali se u nastavku sezone vraća na velika vrata. Nametnuo se treneru Oreščaninu i igra dobro, premda je njegova budućnost u bijelom dresu još uvijek upitna. Ugovor mu istječe ovog ljeta. Baš iz tog razloga ovaj mu pogodak puno znači.

- Igram stvarno dobro u ovom dijelu sezone. Trener je tražio od mene da igram beka i krilo, da pohvatam koliko mogu otraga i da probamo zabiti gol. Isplatilo se na kraju. Osjećaj je fenomenalan, rijetko se koji osjećaj može usporediti s ovim kad zabiješ u nadoknadi... No, najvažnija su tri boda. Nisu bitni strijelci. Jednaki su bodovi protiv Rudeša, Gorice... Moramo nastaviti put prema Europi.

A taj se put čini sve otvorenijim.

- Čekaju nas sada još dvije utakmice koje moramo pobijediti (Rudeš, Istra), no takve su najteže kad unaprijed upišeš bodove. To može biti dvosjekli mač. Nadam se da će ova pobjeda biti prava pozivnica našim navijačima da nas u što većem broju dođu bodriti protiv Rudeša – zaključio je Tudor.

Zaista, Hajduk je u dobrom ritmu i, bez obzira na to što je sljedeći suparnik neatraktivan, poljudske tribine opet bi mogle biti lijepo ispunjene. Europa je sve bliže.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:13