GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
BORBA ZA VRH HNL-A

Video: Kakva golčina bivšeg Hajdukovog napadača! Osijek slavi novu pobjedu i privremeno prvo mjesto

Nogometaši Osijeka pobijedili su Istru s 2:0 u Puli u utakmici 27. kola Prve HNL...
Piše: SN, HinaObjavljeno: 03. travanj 2021. 13:46

ISTRA 1961 - OSIJEK 0:2 (Mierez 30', Erceg 88')

ISTRA 1961: Lučić - Šutalo, Perković (Bande 83'), Bosančić - Navarro, Perera (Levitt 78'), Ivančić, Gržan - Lončar (Špoljarić 46') , Lisica (Guzina 46'), Hara

OSIJEK: Ivušić - Guti, Škorić, Čeberko - Miloš (Silva 90+2'), Žaper (Jugović 80'), Vuković, Bočkaj - Bohar (Erceg 80'), Mierez (Pilj 90+2), Santini (Kleinheisler 71')


Susret u Puli protekao je u potpunoj dominaciji Osječana, a domaće je u igri za pozitivan rezultat do same završnice držao isključivo odlično raspoloženi vratar Lučić.

Ipak, niti Lučić nije mogao ništa u 30. minuti kada je Osijek stigao do vodstva, Santini je proslijedio loptu na desni bok do Žapera koji je uputio prizemni centaršut na pet metara gdje je Mierez podmetnuo nogu i proslijedio ju u mrežu.

Konačnih 2-0 postavio je Erceg u 88. minuti, no najzaslužniji za taj pogodak bio je Bočkaj, koji je odlično prodro po lijevom krilu i zatim lijepo ostavio loptu za Ercega koji je preciznim udarcm pogodio suprotni kut nemoćnog Lučića.

Vodeći Osijek sada ima 61 bod, jedan više uz dvije utakmice više od drugog Dinama koji od 17.05 sati gostuje kod Šibenika, dok je Istra 1961 ostala osma sa 24 boada, jednim manje od sedmog Slavena Belupa, a jednim više od devetog Varaždina, dok posljednja Lokomotiva ima četiri boda manje.

REZULTATI 27. KOLA,

Petak:
Varaždin - Slaven Belupo 1-1 (Đurasek 42 / Delić 90+2)
Subota:
Lokomotiva - Hajduk 0-2 (Livaja 15, Umut 49)
Istra 1961 - Osijek 0-2 (Mierez 30, Erceg 88)
Šibenik - Dinamo (17.05 sati)
Gorica - Rijeka (20.00 sati)


PRIJENOS UŽIVO

90+2' - Završila je utakmica u Puli. Osijek je pobijedio 2:0 i privremeno izbio na vrh ispred Dinama.

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

88' - GOOOL! Osijek je poveo s 2:0 nakon sjajnog gola Ercega. Ercegu je ovo treći ovosezonski gol. Pucao je odmjereno dijagonalno i pronašao dalji kut nemoćnog Lučića.

85' - Utakmica je ušla u posljednjih pet minuta plus sudačka nadoknada. Osijek vodi, ali Istra zaostaje samo jedan gol i dalje je u igri.

73' - Dvije minute po ulasku u igru Kleinheisler je zaprijetio vratima Istre. Njegov udarac odlazi pokraj vratnice.

69' - Šut Miereza iz velike udaljenosti, ali lopta ide ravno u sjajnog Lučića.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

62' - Istra je sada podigla intenzitet igre i djeluje opasnije. Sada je pucao Špoljarić malo izvan ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi pokraj gola.

56' - Sada smo vidjeli najopasniju akciju Istre u utakmici. Hara je nakon dodavanja Špoljarića iskosa s lijeve strane izašao pred Ivušića, ali vratar Osijeka brani.

55' - Udarac Bočkaja s vrha kaznenog prostora, ali išao je ravno u Lučića koji nema težak posao. U nastavku gledamo preslikanu situaciju iz prvog poluvremena, Osječani napadaju, a Istra se brani..

52' - Nova gužva pred vratima Istre, ali domaćini su se uspjeli obraniti.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme u Puli. Osijek na odmor odlazi s minimalnim vodstvom 1:0. U prvom poluvremenu Osijek je imao devet udaraca prema golu suparnika, a Istra tek jedan.

44' - Kakve dvije prilike Osijeka u istoj minuti. Prvo je Lučić obranio udarac Miereza s lijeve strane, a onda je istom igraču skinuo udarac samo iz drugog kuta s desne strane. Osijek vodi, ali da nema raspoloženog Ivušića gosti bi vodili s nekoliko pogodaka razlike.

42' - Nespretna reakcija Miloša koji nije vidio gdje se nalazi Ivušić i korner za Istru. U nastavku akcije Osijek se uspio obraniti.

41' - Kako je sada Žaper ispremiješao obranu Istre. Prošao je praktički kroz četvoricu, ali na kraju je ipak blokiran.

35' - Nova dobra prilika za Osječane i opet je mrežu domaćina nakon udarca Santinija iz velike blizine spasio sjajni Lučić.

30' - GOOOL! Osijek je poveo 1:0, zabio je Mierez! Akcija Santini-Žaper-Mierez i gol Osijeka. Nakon ubačaja s desne strane Mierez je sigurno iz blizine pospremio loptu u mrežu. Bivši igrač Istre je tako zabio svom bivšem klubu, 19. mu je to ovosezonski gol.

23' - Udarac iz kuta za Istru. Pucao je Hara glavom, ali Ivušić je loptu odbio preko grede. Bila je to dosad najopasnija situacija Istre pred golom Osijeka.

17' - Kakva prilika za Osječane. Mierez je pucao iz skoka, ali sjajno je obranio Lučić koji je spasio mrežu domaćina i nakon odbijanca i pokušaja Žapera.

14' - Najbolja prilika dosad na utakmici. Santini je nakon odbijanca natrčao na loptu i neometan potegao. Njegov je udarac otišao pokraj vratnice.

12' - Prvi žuti karton na susretu. Požutio je Bosančić zbog faula na Boharu koji je trčao u kontranapad.

11' - Prvi udarac na utakmici. Odapeo je Bočkaj iz slobodnog udarca, a lopta se odbila od živog zida u korner. U nastavku akcije su se domaćini uspjeli obraniti.

7' - Lijepa kontra Istre u ovim trenucima, došli su domaćini munjevito do šesnaesterca Osijeka, ali Gržan nije uspio zadržati loptu.

2' - Odmah na početku susreta Osijek je preuzeo stvari u svoje noge. Nakon ubačaja s desne strane lopta je bila malo previsoka za Miereza.

1' - Počela je utakmica u Puli.

13.40 Stigli su sastavi za drugu današnju utakmicu kola. Nenad Bjelica kreće u jako ofanzivnom sastavu, treba vidjeti kako će posložiti ofanzivnu četvorku s Bočkajem, Boharom, Santinijem i Mierezom. Na klupi su ostali Kleinheisler i Jugović, a Miloš je dobio prednost ispred Igora Silve.

Kod Istre, nema Bandea i Vuka u prvoj postavi, tu su Lisica i Lončar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 10:36