RONALD GORSIC/CROPIX
LAKŠE OD OČEKIVANOG

Video: Lovrićeva ‘bomba‘ za raspad Lokosa! Gorica izborila četvrtfinale kupa, kraj za bivšeg finalista

Velikogoričani slave veliku pobjedu i plasman među osam najboljih u domaćem kupu
Piše: SNObjavljeno: 07. prosinac 2020. 16:54

Gorica je u šestom pokušaju prvi put na svom stadionu pobijedila Lokomotivu 3:1, te iz Hrvatskog kupa izbacila prošlosezonskog finalistu, a sebi osigurala drugo četvrtfinale u nizu.

Velikogoričani su prema očekivanjima dodali gas otpočetka utakmice, pa je u 8. minuti prvi prijetio Steenvoorden, čiji je udarac blokiran, dok je u 20. minuti jaki volej Babeca s dvadesetak metara odlično obranio Hendija. Trener Lokomotive Goran Tomić napravio je pet promjena u početnom sastavu u odnosu na dvoboj istih suparnika prije devet dana u ligi, a uvjerljivo najbolji potez bilo je uvođenje Ibrahima Aliyua na lijevo krilo.

Kad je on imao loptu na nogama ili na udarcu, drhtala je obrana domaćina, a dvaput je spašavao vratar Kahlina poslije njegovih udaraca u 17. i 37. minuti. Pogodio je i Kolinger stativu u 25. minuti poslije kornera, ali ipak su poveli domaćini u 30. minuti preko Josipa Mitrovića. Poslije dulje akcije, Lovrić je ubacio zdesna na peterac, a Mitrović podmetnuo nogu i lopta je odsjela u donjem lijevom kutu.

Nakon točno 300 minuta i tri utakmice bez njega, konačno su Velikogoričani postigli pogodak iz igre, što im je bilo dovoljno da odmor dočekaju s minimalnom prednošću na semaforu.

Na početku drugog poluvremena žestoki pritisak Lokomotive i nakon dva neuspješna pokušaja, izjednačenje stiže u 50. minuti, a strijelac tko drugi nego Aliyu. Spretno se dokopao lopte u šesnaestercu i s kojih šest-sedam metara snažno pogodio pod gredu.

U 63. minuti Tahiraj ima čistu situaciju za potpuni preokret, ali njegov udarac iskosa s desetak metara zaustavlja Kahlina, da bi u sljedećem napadu Gorice Matar Dieye promašio nemoguće, kada s tri metra udarcem glavom nije pogodio u okvir vrata nakon odličnog ubačaja Doke.

No, u 72. minuti nije bilo spasa za vratara gostiju kada je Kristijan Lovrić slijeva ušao u šesnaesterac, zaljuljao čuvara i onda desnicom u svom prepoznatljivom stilu naciljao desne rašlje. Tim pogotko Gorica je utabala put prolazu u četvrtfinale, a pet minuta kasnije sve prelama Senegalac Matar Dieye kada sa 14 metara pogađa u donji lijevi kut. Bio mu je to prvijenac u dresu Gorice, koji je definitivno došao u najboljem trenutku.

Lokomotiva je u 89. minuti imala jedanaesterac nakon igranja rukom Babeca, ali Kahlina je sjajno obranio prizemni udarac Karačića u desni donji kut.

------------------------------------------------------

Gorica - Lokomotiva 3:1

STRIJELCI: 1:0 - Mitrović (30), 1:1 - Aliyu (50), 2:1 - Lovrić (72), 3:1 - Dieye (77).

Gorica: Kahlina 7,5 - Doka 7, Jovičić 6,5, Krizmanić 6,5, Čabraja 6,5 - Steenvoorden 6 (od 76. Dvorneković -), Babec 6,5 - Mitrović 7 (od 46. Golubickas 6,5), Hamad 6 (od 75. Kalik -), Lovrić 7,5 (od 84. Špikić -) - Dieye 7 (od 90. Pršir -).

Lokomotiva: Hendija 6,5 - Karačić 5,5, Kovačić 6, Kolinger 6, Čeliković 6 - Acquah 5,5 (od 46. Kallaku 5,5), Cokaj 6 (od 90. Jelavić -) - Tahiraj 6 (od 80. Đira -), Chajia 5, Aliyu 7 - Kovačević 5,5 (od 46. Tuci 5,5).

Žuti kartoni: Jovičić (60 - igranje rukom), Krizmanić (81 - prekršaj), Babec (88 - igranje rukom).

----------------------------------------------------

88' - Penal! Kazneni udarac za Lokomotivu! Ali udarac s bijele točke obranio je Kahlina.

77' - Matar Dieye! Golubickas mu je ostavio loptu na rubu šesnaesterca i ovaj nepogrešivo pogađa! Veliko vodstvo, traži se hitan odgovor kod Lokosa...

71' - Gooool! Sjajna golčina najboljeg nogometaša Gorice! Lovrić se sjajno izvukao na desnu nogu u šesnaestercu i neobranjivu tukao prema gornjem desnom kutu Hendijinog gola!

64' - Nova šansa za Lokose! Karačić je sjajno povukao i pronašao Tahiraja koji odlično puca s nekih 15 metara, ali Kahlina ima dosta posla opet i odlično brani!

50' - Goooool! Aliyju za 1:1! Izjednačila je Lokomotiva, Chajia je sjajno uposlio Aliyju koji je matirao Kahlinu i tako vratio uzbuđenje u utakmicu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Zasluženo vodstvo Gorice. Na krilima razigranog Lovrića stvara brojne šanse i mogla je rezultatska prednost biti i izraženije...

38' - Ovo je mogla biti dobra šansa za goste! Karačić je ubacio s desne strane, a u kaznenom prostoru Gorice najviši je bio Aliyu čiji udarac je fantastično obranio Kahlina. Najbolja šansa za goste večeras

29' - Goooool! Sjajna suradnja na relaciji Lovrić - Mitrović. Lovrić je sad promijenio stranu i odlično ubacio sa samog ruba šesnaesterca s desne strane i pronašao je Mitrovića koji lako iz peterca zabija za 1:0!

20' - Kakva volejčina Babeca! Naime, lopta je nakon ubačaja Doke pala na oko 20-ak metara od gola gdje je topovski opalio Hrvoje Babec, ali još bolje reagirao Hendija i spasio čisti gol!

7' - Steenvoorden je opasno zaprijetio s nekih 10-ak metara sa sredine, ali njegov udarac je blokiran i domaćin ima priliku iz kornera. Na kraju je Lokomotiva otklonila prvu ozbiljniju opasnost pred svojim vratima.

1' - Počela je utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:02