MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POSLASTICA ZA GLEDATELJE

VIDEO: Luda utakmica sa sedam golova i slavlje Šibenika! Gosti šokirali Istru u zadnjoj minuti nadoknade

Šibenik je pobijedio Istru sa 4:3 u Puli u ludoj utakmici punoj preokreta u 16. kolu Prve HNL...
Piše: Robert Matteoni, SNObjavljeno: 20. studeni 2021. 19:02

ISTRA 1961 - ŠIBENIK 3:4 (Marin 45', Beljo 82', Mišković 87' / M. Jakoliš 39', 90+7' Delić 61', 73')

ISTRA: Lučić, Hujber, Galilea, Silva, Marin, Desio (od 82' Perković), Mlinar, Serderov (od 60' Bande), Lisica, Beljo, Mišković . Trener: Gonzalo Garcia

ŠIBENIK: Rogić, M.Jakoliš, Perić – (od 24' Bilić), Batarelo, Mina (od 57' Kvesić), Rak, Ćurić, Sahiti (od 57' Attys), Marin (od 80' Bačelić.Grgić), M.Jakoliš, Delić

Trener: Mario Rosas


U vrlo zanimljivoj utakmici Šibenik je u 7.minuti sučeve nadoknade došao do najslađe pobjede. Puljani će dugo žaliti jer su imali dosta šansi za pogotke, jedanaesterac na 1:1 u 59', ali je Rogić obranio to i više teških udaraca. Potom ih je kaznio bivši član Delić, Istra se vratila preko sjajnog Miškovića, ali je Marin Jakoliš onda prelomio utakmicu. Kao onu u Šibeniku.

Gonzalo Garcija je pomalo iznenadio postavom. Lišen usluga Blagojevića, Perere, Abdallahija, morao je izmisliti veznu liniju. Odlučio se za Argentinca Desia, uz Mlinara i Serderova, dok je na lijevom krilu postavio Miškovića. Očito je da je Bande bio umoran od puta iz Afrike i počeo je sa klupe. Šibenčani su bili u najavljenoj formaciji i u prvih desetak minuta pokazali su da djeluju uigranije. Imali su posjed i inicijativu prema Lučiću, dok su se Puljani pomalo tražili sa potpuno novim srednjim redom. Gosti su i prvi zaprijetili. Antonio Marin izborio se za poziciju na 16-17 metara i sjajno pucao po podu. Činilo se da lopta ide u gol ali se odbila od desne stative i po liniji otišla do lijeve stative. Umjesto u golu lopta je otišla u sredinu i domaći su je izbili.

Tada se budi Istra. Prvo je raspoloženi Mišković sjajnom dijagonalom gurnuo Serderova samog prema golu gostiju, ali je ruski napadač pucao sam pred Rogićem zamalo kraj gola. U 33.minuti izvrsno je prodro Lisica i sa desne strane iskosa pucao, no vratar gostiju Rogić odbio je u korner.

Nakon tog udarca iz ugla Mišković je najviše skočio sa vrha peterca i pucao pokraj gola. Niti minutu kasnije opet zicer za Puljane. Beljo je sjajno uposlio Luku Marina na lijevoj strani u kaznenom prostoru a bek Istre je snažno opalio ali Rogić opet izbija u korner. Kad su preživjeli kanonade domaćih napadača gosti su ih ubrzo kaznili. Doduše, pomogao im je Luka Marin koji je petljao blizu centra i izgubio loptu, Antonio Marin je odmah uposlio Antonia Jakoliša koji je sa lijeve strane u kaznenom prostoru pogodio mrežu. Bila je to stroga kazna za domaćine, no nisu se demoralizirali. Štoviše, nastavili su sa napadima i do potpuno zasluženog pogotka stigli su minutu prije odmora. Mlinar je fantastičnom okomicom iza leđa Mine uposlio brzog Lisicu. Istrin tinejdžer sjajnom je rezantnom loptom na drugoj stativi pronašao Luku Marina, koji ovaj put nije pogriješio. Bila je to nagrada i domaćoj momčadi ali i tom dobrom igraču koji je prethodno kumovao golu gostiju.

Nakon vrlo sadržajnih 45 minuta, u kojima nas je pozitivno više iznenadila desetkovana Istra, a Šibenik potvrdio kako je neugodan pogotovo u tranziciji, na odmor se išlo uz pljesak publike.

U drugom dijelu nastavila se utakmica dviju momčadi koje prioritetno traže vodstvo i na kalkuliraju defenzivno. Vjerojatno je to posljedica što im na klupi sjede dva trenera španjolske škole nogometa. Uzbuđenja je u nastavku bilo još i više. Ključni trenutak dogodio se u 59' minuti. Serderov je iznudio kazneni udarac, Beljo je uvjerio Miškovića da treba pucati on, a onda je Rogić sjajno obranio njegov udarac. I ne samo to, na odbijenu loptu Mlinar je pucao ali je vratar Šibenika bio na mjestu. Minutu kasnije stigla je opet teška kazna za Istru. Delić, bivši igrač Istre, sjajno je pogodio za 2:1 i opet donio prednost, i posebno psihološki, svojoj momčadi. No, Istra je smogla snage okrenuti 1:3, ali je Marin Jakoliš opet bio koban za Zeleno Žute.


PRIJENOS UŽIVO

90+7' - Završena je utakmica, Šibenik je pobijedio sa 4:3.

90+7' - GOOOL! Jakoliš je zabio iz slobodnog udarca u posljednjim sekundama utakmice za vodstvo Šibenika 4:3.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

87' - GOOOL! Istra je izjednačila protiv Šibenika. Strijelac je Mišković koji je dalekometnim projektilom savladao Rogića!

82' - GOOOL! Istra se vraća u utakmicu, zabio je Beljo iz blizine na asistenciju Miškovića. Bit će sada izuzetno uzbudljivo do kraja utakmice.

73' - GOOOL! Šibenik vodi s 3:1. Delić je petom zabio svoj drugi gol na utakmici, a peti ove sezone. Iskoristio je Delić slabu reakciju obrane domaćih i petom s ruba peterca zatresao mrežu.

69' - I nakon vodstva Šibenika nastavljaju se redati napadi i to na obje strane. Sada je opet odapeo Mišković, ali lopta odlazi preko gola.

61' - GOOOL! Šibenik vodi 2:1, majstorski je gol zabio Delić! Na mjestu je lažnjakom okrenuo dvojicu, pa topovskim udarcem pogodio suprotne rašlje!

59' - Rogić brani udarac Belje s bijele točke . Istra je propustila najbolju moguću priliku za potpuni preokret.

58' - Jakoliš ruši Serderova u kaznenom prostoru i dosuđen je jedanaesterac za Istru.

52' - Bolje je u nastavak ušla Istra. Pucao je sada opasno Mišković s vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi tik do vratiju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Aldo Drosini.

45' - Završilo je prvo poluvrijeme.

45' - GOOOL! Istra se vratila i izjednačila na 1:1. Nakon krasne asistencije s desne strane Marin je zatresao mrežu.

39' - GOOOL! Šibenik vodi na Aldo Drosini 1:0. Zabio je Jakoliš na asistenciju Marina. Pucao je Jakoliš iskosa s lijeve strane, lopta se odbila od jednog igrača Istre i prevarila Lučića, te završila u mreži.

34' - Nova velika prilika za Istru. Pucao je sada Luka Marin iskosa s lijeve strane, ali njegov udarac novom dobrom reakcijom Rogić brani.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

32' - Igra se otvoreno na obje strane, redaju se napadi, a zasad nedostaje tek pogodak. Pokušao je sada Lisica koji se riješio suparnika, ušao u šesnaesterac i pucao iskosa s desne strane, ali lRogić dobro brani.

23' - Trese se mreža Šibenika, ali gol je poništen zbog zaleđa.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

18' - Velika šansa za Istru. U skoku je bio jedan od obrambenih igrača domaćina, ali je u skoku pogodio Minu.

16' - Kakav zicer za Istru. Sam je kao duh pred Rogća izbio Serderov nakon sjajne asistencije Miškovića, ali nije uspio zabiti.

13' - Trese se okvir Istrinog gola i to dva puta. Pucao je dalekometno Marin, lopta je prvo pogodila lijevu, pa desnu vratnicu, te se odbila izvan gola.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

12' - U prvim trenucima utakmice gledamo potpunu dominaciju Šibenika. Jakoliš je sada testirao spremnost Lučića, a vratar Istre sigurno brani.

8' - Nova prilika za Šibenik nakon dobre akcije Jakoliša, ali domaćini su se nekako uspjeli obraniti.

5' - Dobra prilika za Šibenik, prva na ovoj utakmici. Gosti imaju slobodni udarac na rubu kaznenog prostora, pucao je Marin, ali je lopta nekoga pogodila u živom zidu.

1' - Počela je utakmica na Aldo Drosini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:16