RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

VIDEO: Nevjerojatna utakmica! Rijeci poništen gol za pobjedu u 93. minuti, ali ipak je uzela prvo mjesto

Hrvatski dragovoljac i Rijeka odigrali su jednu od najboljih, najuzbudljivih utakmica ove sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2021. 19:18

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RIJEKA 2:2 (Petković 29', Majstorović 35', Ampem 58', Pavićić 60')

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja 500

Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kečkeš i Stolnik. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Pejin. AVAR: Šarić. Delegat: Žugaj.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Bagadur, Lukić, Vulikić - Majstorović, Mioč (od 82. Čosić -), Pasariček (od 57. Vuco), Franić - Viduka (od 61. Mamić), Štrkalj (od 46. Turčin), Petković (od 78. Perić -).

RIJEKA: Prskalo - Tomečak, Krešić, Velkovski, Vukčević (od 80. Bušnja -) - Ampem, Čerin (od 46. Vučkić), Selahi (od 80, Obregon -), Pavičić - Drmić (od 89. Vuk -), Abass (od 46. Murić).

Žuti kartoni: Viduka (42-preoštar start), Mamić (63-preoštar start), Bagadur (76-preoštar start), Vuco (81- preoštar start), Ampem (87- preoštar start).

Igrač utakmice: Prince Ampem


Sjajnu utakmicu gledali smo u petak navečer u Kranjčevićevoj. Bila je to prava propaganda HNL-a. Sjajni pogoci, izvrsne akcije, preokret. Mali broj gledatelja stvarno je mogao uživati. Hrvatski dragovoljac je imao 2:0, Rijeka je uspjela poravnati. Zabila je Rijeka još jedan pogodak minutu prije kraja, Vučkić je pogodio petom, ali lopta je pogodila Drmića koji je bio u zaleđu.

Bilo je to zaista vrhunsko finale vrhunske utakmice iako pogodak nije bio priznat, ali bio je još jedan dodatak dramatici. Rijeka je ovim bodom preuzela vodstvo na ljestvicu HNL-a, ali vjerojatno je očekivala tri boda. S druge strane, Hrvatski dragovoljac je nakon dolaska Davora Mladine već tri utakmice uzastopno bez poraza.

Ogled u Ulici pjesnika startao je prema očekivanjima. Rijeka je preuzela dominaciju, kontrolirala je igru, sve akcije gravitirale su prema šesnaestercu Hrvatskog dragovoljca. Prodirali su Ampem, Abass, bilo je mnogo centaršuteva ispred Šubarića, ali obrana domaćina sve je rješavala bez većih problema. Bagadur, Lukić i Vulikić svake ubačene lopte su izbacivali, dobivali duele.

Momčad Davora Mladine grčevito se branila, parkirala je autobus ispred i u šesnaestrecu, Rijeka nije nalazila pukotine u toj gusto postavljenoj obrani. Bila je to jalova nadmoć momčadi Gorana Tomića. A onda je sijevnulo... Vukčević se probio po boku, centrirao, lopta je odbijena na nekih desetak metara, lijevom nogom ju je zahvatio najbolji strijelac HNL-a Josip Drmić, ali udarac je fenomenalno zaustavio Šubarić, loptu je odbio u vratnicu!

Sjajna, vrhunska obrana vratara Hrvatskog dragovoljca. A onda, sedam minuta kasnije, opet se ponovila se priča o nogometu kao o najnepredvidljivijoj igri. Prva konkretnija akcija domaćina urodila je plodom. Petković je poput Messija ili Oršića protiv Tottenhama uzeo loptu na centru, nitko ga nije ozbiljno shvatio, a čovjek je na kraju svoje 'sprint akcije' pogodio mrežu! Riječani su bili šokirani. Blago rečeno.

Dvije minute nakon pogotka Petkovića, domaćini su mogli do drugog pogotka. Franić je probio bok, ubacio, lopta je pogodila Krešića, skoro je to bio autogol... Do konca prve dionice, Hrvatski dragovoljac je bio opasniji, a sve je rezultiralo povećanjem vodstva, iz jedanaesterca je pogodio Majstorović. Majstorović je ubacio u šesnaesterac, na njegovom rubu oborio ga je Selahi, bio je to klasični jedanaesterac. Siguran izvođać bio je Majstorović, Prskala je poslao u jednu, loptu u drugu stranuPočetkom drugog poluvremena bilo je vatreno. Prvo je Ampem sjajnim udarcem prislio Šubarića na još jednu veliku intervenciju, a minutu kasnije momčad Davora Mladine mogla je do povećanja vodstva.

Nakon jednog istraćavanja Prskala, lopta se odbila do Viduke koji je s nekih 40 metara pokušao prebaciti vratara Rijeke, ali je Tomečak uspio s peterca 'skinuti' loštu. Rijeka je stiskala kao i u prvoj dionici, a sve je urodilo fantastičnim pogotkom Ampema, čovjek je pogodio 'rašlje' s nekih 25 metara! Josip Drmić se šuljao oko šesnaesteraca iskosa, dobacio je do Ampema, koji fenomenalnim udarcem pogađa 'rašlje' s nekih 25 metara. Pogodak za pamćenje.

Tri minute kasnije, još jedan sjajan pogodak, opet udarac izvana s nekih dvadeset metara pogodio je Pavičić. Lopta se odbila od Franića, stigla je do Pavičića koji je prizemnim udarcem pogodio s nekih dvadesetak metara.

Kad se činilo da domaćin pada, imao je HD sjajnu priliku, Riječani su si sami skuhali frku, lopta je došla do Petkovića, bio je sam na nekih šest metara, ali je slabo reagirao, Prskalo je obranio.

Na koncu, završilo je neodlučeno, vjerojatno najpravednije.


KRAJ UTAKMICE - Rijeka nije uspjela doći do pobjede unatoč ogromnoj dominaciji i prilikama, ali je osvojila bod dovoljan za prvo mjesto.

97' - ponovo prilika Rijeke za pobjedu, Pavičić iz blizine nije uspio savladati Šubarića, Dragovoljac je nadomak velikog, junačkog boda u Kranjčevićevoj

93' - igraju se četiri minute sudačke nadoknade, ali Bel će sigurno produžiti jer je prekid trajao otprilike pet minuta

90' - PONIŠTEN GOL RIJEKE! Vučkić je pucao petom sa šest, sedam metara, ali lopta je na putu do mreže okrznula Drmića koji je bio u zaleđu i gol nije priznat nakon intervencije VAR-a.

86' - u tijeku je totalna ofenziva Rijeke, gosti svim silama žele do pobjede kojom bi izbili na vrh HNL-a. Bušnje je pucao s desetak metara u trostruki blok domaćina, onda i Drmić iz odbijanca, ali preko gola. Prava drama u Kranjčevićevoj!

82' - peta izmjena kod Dragovoljca - sada je ušao Ćosić umjesto Mioča, prije toga je Perić zamijenio Petkovića.

80' - ulazimo u posljednjih desetak minuta. Malo se smirila utakmica, Rijeka hvata zadnji zalet i plete mrežu oko gola Dragovoljca, a Tomić vuče dvije izmjene - Obregon umjesto Tomečaka, Bušnja umjesto Vukčevića. Armada skandira: 'Hoćemo pobjedu!'

71' - Turčin je dobio žuti karton, a Vukčević koji se ozlijedio ipak vratio u igru, s povezom na glavi

65' - Nova prilika za Rijeku - Pavičić je proigrao Vučkića, Šubarić obranio udarac

63' - nastavlja se dominacija probuđenih Riječana, ovo je već 15 korner za goste. Bit će čudo ako ako do kraja ostane ovakav rezultat

60'- GOOOL! Rijeka je u dvije minute uspjela izjednačiti! Zabio je Pavičić, opet s distance. Jednu odbijenu loptu sjajno je zahvatio desnom nogom i pospremio u desni kut Šubarićeva gola.

58' - GOOOL! I to gol, nego golčina! Drmić je imao loptu na lijevom krilu, samo je produžio rolicu Ampemu koji je u kretanju s otprilike 25 metara sjajno stisnuo punom nogom i zakucao ju u lijeve rašlje Šubarićeva gola. Jedan od najljepših pogodaka ove sezone!

52' - Rijeka i dalje napada, ali gol domaćina kao da je začaran - Vukčević je sada pronašao Ampema, ali njegov udarac u kaznenom prostoru je blokiran

48' - ponovno opasna kontra Dragovoljca i zamalo 3:0! Prskalo je morao istrčati da bi ispucao loptu koja je došla do Viduke. Uslijedio je udarac s pola terena u praznu mrežu, ali Tomečak je na gol-crti spasio siguran gol

47' - Ampem je prvi opasno zaprijetio u drugom dijelu, ali Šubarić brani

46' - počelo je drugo poluvrijeme, Tomić je napravio dvije izmjene. Murić i Vučkić su ušli umjesto Abassa i Gnezde Čerina. Kod domaćina je ušao Turčin umjesto Štrkalja koji je ozlijedio rame krajem prvog dijela

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' - igra se još minuta sudačke nadoknade, Štrkalj je nakon jednog duela ozlijedio rame, ali je ostao u igri nakon ukazane pomoći

43' - vidno su potreseni igrači Rijeke, nema više one potpune dominacije s početka utakmice nakon dva primljena gola, iako gosti napadaju, morat će Tomić napraviti veliki posao u svlačionici, uz pomoć Armade koja ne prestaje navijati od prve minute

36' - GOOOL! Dragovoljac vodi 2:0! Mioč i Majstorović su kombinirali na rubu kaznenog riječkog prostora s lijeve strane, Selahi je nagazio Majstorovića i Dario Bel je pokazao na bijelu točku, a Majstorović iskoristio najstrožu kaznu. Nevjerojatan rasplet utakmice nakon prvih pola sata potpune dominacije Rijeke.

29' - GOOOL! Rijeka gubi nakon pola sata apsolutne dominacije! Petković je primio jednu izbijenu loptu na svojoj polovici, pretrčao pola terena uz braniče Rijeke koji ga nisu baš shvatili preozbiljno, jako opalio s dvadesetak metara, i lopta je po skliskom travnjaku ušla u donji desni kut Prskalova gola.

27'- sijeva sa svih strana oko Šubarića! - prvo je Vukčević prošao po lijevom krilu i ubacio u peterac, ali su domaći stoperi izbili u korner, a onda se nastavilo. Tri kornera zaredom, ubačaji s jednog i drugog krila, par udaraca u blok, gola i dalje nema!

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

23' - posjed lopte sredinom prvog dijela dobro ilustrira odnos snaga - Rijeka 89 posto, Dragovoljac 11.

19' - prva velika šansa Rijeke! - Bagadur je loše odbio jednu loptu ubačenu s lijevog krila, odbila se do Drmića u srcu kaznenog prostora, a ovaj je iz prve opalio ljevicom i pogodio gredu. Dirao je tu loptu i Šubarić i vjerojatno spriječio prekrasan zgoditak

18' - zamjena pozicija u momčadi Dragovoljca, Franić je prešao na lijevi bok i pokušat će zaustaviti prodornog Ampema, Majstorović ide desno

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

12' - opasni Ampem zasad je najraspoloženiji igrač Rijeke, opet je probio lijevi bok, ali ubačaj u sredinu završio je u bloku

8' - Rijeka je zagospodarila kišom natopljenim travnjakom, ima apsolutnu dominaciju, ali zasad ne uspijeva probiti čvrsti blok domaćina

4' - Rijeka dominira, prva opasnija situacija u kaznenom prostoru Dragovoljca - Pavičić je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali domaćini uspijevaju blokirati povratnu loptu u petercu

1' - utakmica u Kranjčevićevoj je počela, sudi Dario Bel

Dvije promjene kod Rijeke u odnosu na očekivani satsav. Vukčević i Velkovski startaju umjesto Galešića i Galovića, a kod Dragovoljca je u prvih 11 Pasariček umjesto Roce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 21:36