Deni Jurić proslavio je gol u stilu
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
KONAČNO POBJEDA

Video: Pogledajte kako je Šibenik u samo sedam minuta ‘razvalio‘ Krstanovića i ekipu, efektan potez petom

Šibenik je nakon 10. veljače konačno pobijedio u prvenstvu, pao je Slaven Belupo 2:0
Piše: Davor Trutin, SNObjavljeno: 24. travanj 2021. 19:26

ŠIBENIK - SLAVEN BELUPO 2:0 (Jurić '8, Ćurić '14)

Sudac: Duje Strukan (Split) . Pomoćnici: Šetka i Vidović. Četvrti sudac: Titlić. VAR: Zebec. AVAR: Križarić. Delegat: Čalić.

ŠIBENIK: Rogić - Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić - Bulat, Alimi - S. Sahiti (od 49. Torres), Čurić (od 78. Martin), E. Sahiti (od 85. Todoroski ) - Jurić (od 79. Laća). Trener: Sergi Escobar.

SLAVEN BELUPO: Filipović - Bogojević, Božić, Paracki, Goda - Bačelić Grgić (od 46. Van Bruggen), Lulić - Prce (od 46. Mlinar), Glavčić (od 58. Julardžija), Knöll (od 79. Iličić) - Krstanović (od 66. Delić). Trener: Tomislav Stipić.

Žuti kartoni: Prce (11 - preoštar star), Batarelo (22 - povlačenje), Krstanović (58 - preoštar start), Torres (90 - preoštar start). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Mario Čurić.

Nakon dugih sušnih 10 kola Šibenik je napokon došao do punog plijena. I, to u dvoboju protiv izravnog suparnika kojega je usput posve nadigrao, ali i pretekao na ljestvici skokom sa 7. na 6.mjesto. Još važnije da su to vjerojatno bodovi prvoligaškog spasa za Narančaste, i premijerna pobjeda Španjolca Escobara na klupi Šibenčana. Ako je trener Belupa nakon remija (2:2) u Koprivnici pomalo nekorektno ustvrdio kako Šibenik nije imao ni softver ni hardver, njegova momčad na Šubićevcu je djelovala kao zastarjeli model Commodorea…

Sjajno prvo poluvrijeme na Šubićevcu. Možemo reći najbolje ove sezone barem što se Šibenčana tiče. Iako nije počelo ohrabrujuće za njih, Šibenčanin u redovima gostiju Bačelić-Grgić je nakon solo prodora došao u poziciju za šut, ali njegov udarac u korner je skrenuo Rogić. Iz tog udarca iz kuta ponovno se stvorila gužva pred golom domaćih, ali bez većih posljedica.

I kada smo pomislili da će Farmaceuti praviti probleme Šibeniku kao u posljednjem dvoboju na Šubićevcu, kada su lakoćom slavili 0:3, to se na sreću domaćih nije dogodilo. Dapače, Šibenik je odjednom proigrao, kao da su se naljutili i nakon 15 minute igre već su vodili s 2:0!

Na krilima silno raspoloženog dvojca Jurić – Čurić, Escobarova družina srušila je nade gostiju s dva pucnja. Šibenik je poveo nakon prekrasne akcije u kojoj su sudjelovali Suad Sahiti, potom Čurić (dodavač) i neumoljivi egzekutor Deni Jurić. Centarfor Šibenčana petom je zabio za svoj 11.gol sezone.

Pogodak za 1:0:

Ali, tu nije stao, Australac hrvatskih korijena nadahnutu igru nastavio je uzvraćenom asistencijom za strijelca Marija Čurića. Bio je to prvi ovosezonski gol šibenske „desetke“, na poziciji koja mu očito odgovara.

Pogodak za 2:0:

U odličnom prvom dijelu vidjeli smo još dvije prilike, bolje reći zicere na obje strane. Prvu je propustio Nijemac Knoell na filigransko precizno dodavanje Bačelić-Grgića (32.), ali umjesto gola napadač gostiju pogodio je vratnicu. Na drugoj strani bratska akcija Emira za Suada u kontri, ali stariji brat iz dva pokušaja nije pogodio, ostavivši goste ipak u utakmici…

U nastavku, koje je ipak ponudilo manje uzbuđenja, Šibenik je i dalje bio agresivan, čvršći, dok se gosti unatoč brojnim izmjenama nisu uspjeli nametnuti. Štoviše, Narančasti su djelovali opasnije i organiziranije, imali su apsolutnu kontrolu utakmice, a imali su i dvije prilike. Batarelo je pucao na povratnu loptu Jurića dok je Schildenfeld opasno prijetio glavom nakon kornera. Belupo posve neopasan, tek je Julardžija puknuo u 88. minuti, ali Rogić je bio siguran. Iličić je u nadoknadi pucao, ali previsoko.

Sačuvao je Šibenik kapital iz prvog dijela, upisavši vjerojatno bodove spasa za miran nastavak završnice HNL-a.

----------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Zaslužena pobjeda Šibenika, prva nakon 10. veljače...

86' - Konačno pokušaj u okvir vrata, odbila se lopta do Delića koji je snažno pucao prizemno, ali vratar Šibenika je na mjestu.

78' - Zadnjim minuta gledamo zamjene igrača kao nešto najatraktivnije na travnjaku, čini se da se utakmica privodi kraju na obostrano zadovoljstvo aktera, pa čak i ovih koji potpisuju nulu na kraju radnog dana...

61' - Bulat je sjajno naciljao Schildenfelda iz kornera, a ovaj puca tik uz vratnicu! Osmi je to pokušaj domaćina u ovoj utakmici, Slaven ih je imao - pet.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

50' - Goda radi prekršaj na nekih 25 metara od svog gola, Mario Ćurić je to ubacio, ali bilo je to dosta loše, previsoko...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Zasluženo vodstvo domaće momčadi koja je u šest minuta sve obavila. Vidjet ćemo mogu li se Krstanović i društvo vratiti u nastavku...

44' - Dvije šanse za Suada Sahitija nakon sjajne kontre domaćina, ali vratar je prvu skinuo, da bi u drugoj šansi Suad promašio okvir gola.

32' - Knöll pogađa vratnicu! Najbolja prilika Slaven Belupa u nastavku! Bačelić Grgić sve je napravio, izbacio "pola obrane", uposlio Knölla koji nema sreće...

25' - Fantastičan pokušaj raspoloženog Denija Jurića. Probao je onako "oršićevski", s ruba šesnaesterca iskosa gađao je suprotan gornji kut i vratar je morao čudesno braniti ne bi li spasio svoju mrežu.

14' - Gooool! Prvi gol za Marija Ćurića u svom 30. nastupu u HNL dresu! Sjajno je prihvatio Jurićevu loptu s lijeve strane i niskom prizemnom "bombom" matirao Filipovića tik uz desnu vratnicu.

8' - Gooool! Evo Šibenika u prvoj opasnijoj akciji i evo vodstva za domaću momčad! Deni Jurić za 1:0! VAR je provjeravao eventualno zaleđe, ali sve je regularno!

3' - Bačelić Grgić potegnuo je iz trka s nekih 20-ak metara prizemnu "bombu" i morao se Rogić dobro ispružiti ne bi spasio svoja vrata.

1' - Počela je utakmica.

--------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:19