NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
GORICA SE SPASILA

Video: Pogledajte kako su Escobar i društvo ostali bez pobjede nakon ‘žute minute‘ svog igrača

Šibenik je dominirao većim dijelom utakmice, ali nije izdržao do posljednjeg sučevog zvižduka
Piše: Hina/SNObjavljeno: 20. travanj 2021. 16:55

ŠIBENIK - GORICA 1:1 (S. Sahiti '40, Delfi '89)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Pajić (od 75. Bilić-), Batarelo, Schildenfeld, Kvesić - Mesa (od 75. Alimi-), Bulat - S. Sahiti (od 63. Mina -), Ćurić, E. Sahiti (od 75. Todoroski -) - Jurić

GORICA (4-2-3-1): Banić - Muhammed, Steenwoorden, Krizmanić, Keita - Babec, Pršir - Špikić (od 75. Dvorneković-), Nimely (od 60. Delfi), Mitrović - Dieye (od 60. Mudrinski)

-------------------------------------------------------------------------------------------

U prvom susretu 30. kola Prve HNL Šibenik i Gorica su na stadionu Šubićevac odigrali 1:1 nastavivši svoje serije bez pobjede. Šibenik je poveo u 40. minuti golom Suada Sahitija, a izjednačio je Younes Delfi u 88. minuti. Dodajmo, kako je domaćin od 87. minute igrao bez isključenog Marcosa Mine, koji je skupio dva žuta kartona u 20-ak minuta i ostavio močad na cjedilu.

Bio je to sudar klubova koji su već duže vrijeme bez pobjede. I jedni i drugi nadali su se prekidu crnog niza, no nisu uspjeli. Šibenik je tako produžio niz bez pobjede na 10 ligaških susreta, dok je Gorica nanizala sedam uzastopnih susreta bez slavlja u prvenstvu.

Posljednju pobjedu Šibenik je upisao 10. veljače, a Gorica 28. veljače, zanimljivo oba kluba protiv Istre 1961.

Šibenik je već u prvoj minuti mogao do prednosti, Emir Sahiti našao se pred vratima Gorice, ali je Ivan Banić obranio. Gorica je prvi put zaprijetila u 26. minuti. Pucao je Josip Mitrović, ali je Lovre Rogić bio siguran.

Tri minute kasnije domaćin je zabio, no pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa. Šibenik je zasluženo poveo u 40. minuti golom Suada Sahitija. Marko Bulat je ukrao jednu loptu u sredini terena, povukao, te odlično poslužio Sahitija koji s desne strane pogađa suprotan kut za 1:0.

Gorica je imala lijepu priliku u 65. minuti, ali Mitrović nije uspio svladati Rogića.

Od 87. minute domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Mina. Iz slobodnog udarca koji je uslijedio gosti su izjednačili. Ubacio je Jurica Pršir, a Younes Delfi je glavom zabio za 1-1.

Do kraja susreta ostalo je 1:1, pa novi trener domaćina Sergi Escobar niti u četvrtom pokušaju nije stigao do prve pobjede.U premijernoj utakmici na klupi Šibenika neočekivano je uzeo bod Dinamu, potom izgubio od Rijeke, a u posljednjem kolu remizirao u Varaždinu. Sada je remizirao i protiv Gorice.

Večeras se još sastaju Slaven Belupo i Hajduk, a srijedu igraju Lokomotiva i Varaždin, Istra i Rijeka te u derbiju drugoplasirani Osijek i vodeći Dinamo.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 67 bodova ispred Osijeka sa 65, dok Gorica na trećem mjestu ima 50 bodova.

Šibenik je ostao na sedmom mjestu sa 29 bodova.


PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Na kraju podjela bodova! Zasluženo za goste koji su kaznili uspavanu domaću momčad u finišu utakmice.

89' - Gooool! Delfi za 1:1! Brzo je Gorica iskoristila svog igrača više!

88' - Drugi žuti karton za Minu u kratkom vremenu i crveni karton za domaće! Slobodan udarac s nekih 20-ak metara...

65' - Možda i najbolja prilika u drugom dijelu, a odnosi za na - goste. Mitrović je potegnuo iz šesnaesterca, ali bilo je to poprilično u sredinu, baš u vratara...

63' - Kako je samo zaprijetio Steenvoorden iz daljine, niska prizemna lopta koja je prošla tik uz vratnicu.

57' - Propala je jedna dobra prilika za Šibenik, Suad Sahiti odlično je potegnuo po desnoj strani, ali je na ulasku u šesnaesterac loše uposlio svog suigrača, loptu mu je poslao iza leđa. Nema nekih značajnijih prilika...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena - Zasluženo vodstvo domaće momčadi koja je opasnija i daleko više željnija bodova, barem prema dojmu iz prvih 45 minuta...

40' - Gooool! Prvi gol za Suada Sahitija u dresu Šibenika!

30' - Trese se mreža, ali ništa od gola! Ništa od gola Suada Sahitija, Jurić je čini se bio u nedozvoljenoj poziciji...

26' - Lijepo je Mitrović zaprijetio nakon kornera, morao se Rogić dobro raširiti ne bi li izbacio ovu loptu u novi korner...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

17' - Gorica je nešto pokušala iz daljine, odnosno Pršir koji je pucao, ali nije to bilo najopasnije za Rogića, nije mu sjela baš najbolje...

9' - Evo i žutog kartona, Steenvoorden je žestoko startao na Juriću i sudac nema milosti.

2' - I nismo dugo čekali na prvu priliku, Emir Sahiti puca iz šesnaesterca, ali Banić uspješno otklanja opasnost.

1' - Počela je utakmica.

Stigli su sastavi, u prvih 11 Gorice po najavama nema Kristijana Lovrića, koji i dalje vuče ozljedu koljena.


Najavu pišu Toni Roić i Davor Trutin:

Opterećena lošim nizom od šest kola bez pobjede, trećeplasirana Gorica dolazi na Šubićevac s nadom u bolje dane, ali i bez svog najboljeg igrača i strijelca Kristijana Lovrića, kojeg i dalje muči koljeno. Procjena je liječnika da mora pauzirati barem sedam dana.

Realizacija je bila veliki problem protiv Varaždina i Slavena, nije postignur ni gol, ali trener Siniša Oreščanin vjeruje i priželjkuje da se može otvoriti protiv Šibenika.

- Dosta smo međusobno razgovarali pred ovu utakmicu, a ne želimo se vaditi na pehove s ozljedama i slabijom realizacijom prilika. U zadnja tri kola nismo bili dobri, ali i po zakonu velikih brojeva kada zabijemo gol, to može biti okidač za bolja vremena. Ključno je da razdoblje dobre igre produljimo na više od 45 minuta, da probamo igrati kontinuiranije u što većem dijelu utakmice - kaže Siniša Oreščanin.

Svjestan je trener prvoigaša iz Velike Gorice da ga čeka nabrijani suparnik, koji se bori za ostanak.
- Šibenik dobro pluta kroz ligu, a i prošli trener Rendulić radio je dobar posao. Novi trener je drugačiji, vidi se njegov španjolski štih, agresivni su i teže igri. No, mi želimo u Šibeniku zaustaviti ovaj pad, koji se kroz sezonu događa i najjačim klubovima - zaključuje strateg Gorice.

Liberijac Sylvanus Nimely jedan je od onih koji bi na Šubićevcu trebali ponuditi dio Lovrićeve čarolije.
- Nitko ne voli gubiti, a u Šibeniku ćemo pokušati dati maksimum i implementirati što trener traži od nas. Mi smo sigurno bolji nego što bi rekli zadnji nastupi, a vjerujem da smo mentalno i fizički spremni to i dokazati u ovom dvoboju u Šibeniku - nada se Liberijac Nimely.


Gorica ima problema, treba to iskoristiti

Osvajanjem boda u Varaždinu, šibenski prvoligaš napravio je veliki korak prema osiguranju ostanka. Za to mu je bilo dovoljno dobrih 45 minuta igre i sreće, ali za dvoboj s Goricom morat će imati puno više dobre igre, ponajprije boljeg pristupa utakmici.

- O igri iz prvog dijela u Varaždinu smo pričali među sobom, ali naš zalog za optimizam predstavlja igra iz drugog poluvremena i na tome temeljimo naš optimizam uoči utakmice s Goricom. Radi se o odličnoj momčadi, koja se bori za Europu, ali koja je u jednoj negativnoj seriji. Imaju i kadrovskih problema i sve ćemo to pokušati iskoristiti. Ali, povrh svega, očekujem dobru igru naše momčadi - kaže trener Narančastih Sergi Escobar.

U Varaždinu je već na poluvremenu zamijenio trojicu igrača, pa valja očekivati promjenu za Goricu.

- Da sam mogao, zamijenio bih svih 11 u Varaždinu nakon prvog dijela. Ali, nisu ova tri igrača koje sam zamijenio najveći krivci za tu lošu igru. Isključivu odgovornost preuzimam na sebe. Bitno je da smo se vratili i pokazali da možemo pronaći izlaze iz takvih situacija. Za Goricu će sigurno biti promjena jer moramo voditi računa i da već u subotu igramo sa Slavenom Belupom - zaključio je Escobar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 13:07