VLADO KOS/CROPIX Cropix
PRELOMIO UTAKMICU

VIDEO Pogodak Splićanina o kojem će se još dugo pričati: ‘Svi želimo da ovo potraje i dalje, što duže..‘

Trud koji ulaže u vrijeme treninga tako mu se, sam veli, isplatio i nagradio ga...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. travanj 2021. 16:48

Postići pogodak, zatresti protivničku mrežu, sa suigračima proslaviti gol, to je ono što donosi radost o kojoj mogu pričati i objašnjavati kolika je samo oni koji u tome uspiju. Uvijek je gol ono što obogati utakmicu, ono što se i najduže pamti, a neki posebno.

Bit će tako i s onim kojeg je postigao Osijekov napadač Ante Erceg u Puli pred kraj utakmice s Istrom 1961. I do tada su Bijelo-plavi imali vodstvo, bili bolji, ali imali su na umu da vrag, kako narod uvijek govori, nikad ne spava. Uvijek negdje neočekivano može procuriti, pa da se rezultat promijeni i bodovni učinak ugrozi.

Stoga, gol koji je Erceg postigao na travnjaku stadiona Alda Drosine bio je Osijeku jako važan i definirao je njegovu pobjedu, zasluženu i čistu kao suza. Bilo je to samo dvije minute prije kraja kada je učvrstio i podebljao dotadašnje vodstvo Bijelo-plavih u koje ih je doveo Ramon Mierez nakon prvih pola sata igre.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

A taj drugi gol, nogometno autorsko djelo Splićanina u osječkim redovima Ante Ercega dugo će se prepričavati. Kada je Petar Bočkaj na lijevoj strani kaznenog prostora domaćih atraktivnim potezom petom loptu proslijedio Ercegu, ovaj je naciljao i pogodio suprotni gornji kut domaćeg čuvara mreže.

Njemu baš ide protiv Istre 1961. Bio je strijelac i u pobjedi svoje momčadi u prvom susretu ovih momčadi u Puli. Tada je bilo 1:4, a Erceg je postigao onaj posljednji, baš kao i sada kada je postavio konačan rezultat 0:2 i opet stavio “točku na i” zaslužene pobjede svoje momčadi. Inače, bio je ovo treći njegov pogodak u ovom prvenstvu Prve HNL, a zanimljivo je da je dva od njih postigao baš protiv Istre 1961.

- Nema se o tome što govoriti. A i neću ništa novo reći kada podsjetim da nije bitno tko je postigao gol, pa ni kakav je on bio, već kakav je na kraju rezultat koji je momčad ostvarila. Mi smo pobijedili, svi smo zbog toga sretni i zadovoljni, a ja i malo više zbog tog lijepog gola. No, cijela momčad zaslužuje i pohvale i čestitke. Igrali smo u Puli stvarno jako dobro, poglavito u prvom poluvremenu, a što već tada nismo osigurali pobjedu zaslužan je domaći vratar Lučić koji je obranio niz teških udaraca - kazao je Ante Erceg.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Došli su tako Bijelo-plavi do važnih bodova zahvaljujući kojima nastavljaju zanimljivu i uzbudljivu utrku s Dinamom za osvajanje naslova prvaka. O tome svi međusobno pričaju, san je to koji svi sanjaju, ali za javnost i ne progovaraju. Pravila koja su ustanovljena u Gradskom vrtu, ona koja je odredio trener Nenad Bjelica, moraju se poštovati. Bez iznimke.

- Uvijek moramo i možemo razmišljati samo o prvoj idućoj utakmici. U našem je slučaju, ovoga puta, to gostovanje kod Slavena Belupa. Nadam se i vjerujem kako ćemo opet dobro igrati i izboriti novu pobjedu. Za ono što dolazi nakon toga još je rano dijeliti izjave - rekao je Erceg.

Trud koji ulaže u vrijeme treninga tako mu se, sam veli, isplatio i nagradio ga. A još je jednom stigla i potvrda kako trener Bjelica u svom napadačkom arsenalu ima i širinu i kvalitetu. Ramon Mierez, vodeći strijelac HNL, Ivan Santini, slovenski reprezentativac Damjan Bohar, odlični Ante Erceg, društvo su od kojeg Bjelica bira one za koje misli i vjeruje da će u datom trenutku ispuniti pred njih postavljene zadaće. Uskoro će biti i brojnije jer sve je bliži potpunom oporavku i još jedan napadač Mihret Topčagić, čiji su treninzi sve jačeg intenziteta, pa je izvjesno da će i on u završnici sezone kandidirati za bijelo-plavi napad.

- Momčadski je rezultat ispred bilo kojeg pojedinca. Ide nam za sada dobro i želimo svi da potraje i dalje, što duže... - zaključio je Erceg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:51