Marko Dabro
 VLADO KOS/CROPIX
BIO JE - NEMILOSRDAN

VIDEO: Rijetko viđena situacija u Hrvatskoj! Zabio 5 golova na utakmici i opasno se približio rekorderu

Najbolji strijelac lige ove je sezone već 26 puta zatresao protivničku mrežu
Piše: Dražen LekšanObjavljeno: 13. svibanj 2021. 15:30

U srijedu bi u Bijelom Brdu pao i znatno jači sastav od Čakovčana! Razigrani domaćin je do vrha natrpao mrežu gostiju koja je mogla i teže stradati, a posebice je nemilosrdan bio peterostruki strijelac Marko Dabro tako protivniku, vjerojatno, uručivši izlaznu (drugo)ligašku kartu!

Obostrani ulaz u susret bez kalkulacija ubrzo je iznjedrio prigode. Prvu u trećoj minuti pred gostujućim vratima gdje je Dabro na desnoj strani pronašao utrčalog Čikvara čiji je udarac s desetak metara zamalo otišao pokraj bližeg gornjeg kuta. Tri minute kasnije uzvratili su Čakovčani Čovinim prizemnim udarcem s 20-ak metara u desni kut odakle je Đilas paradom izvadio loptu na koju je natrčao Jakupak i pogodio bližu vratnicu. U 13. minuti Hasanović si je zdesna otvorio prostor za udarac u bliži gornji kut kamo se bacio bjelobrdski vratar i sačuvao mrežu.

image
Marko Dabro i Josip Domagoj Hranilović
VLADO KOS/CROPIX


Čakovečka se zatresla šest minuta kasnije akcijom po lijevoj strani odakle je Mišić centrirao na peterac gdje je najviše skočio Ilić i glavom pogodio lijevi gornji kut - 1:0. Domaći su u 28. minuti imali novu prigodu za pogodak nakon što je Čikvar prošao kroz sredinu te na 16 metara izmijenio dupli pas s Dabrom i proslijedio ulijevo do Selbola čiji je obećavajući udarac, s 13-14 metara, amortizirao crno-crveni blok. Šest minuta iza toga Bjelobrđani su zamalo bili kažnjeni, ali je Igrec iz blizine promašio okvir vrata. Ivan Mihaljević je zatim u 38. minuti ubacio Dabru u stopostotnu prigodu, a poentiranje je onemogućio Jesenović ušavši u šut napadaču BSK-a.

Dabro je ipak pogodio mrežu u 42. minuti s bijele točke pogodivši lijevi donji kut, a prigodu je omogućio Čikvar kojeg je u prodoru po desnoj strani srušio Hranilović - 2:0. Neposredno uoči odmora Dabro je ušao u 16-erac te plasirao loptu pokraj Jesenovića - 3:0.

U nastavku je čakovečki trener pokušao trostrukom izmjenom promijeniti tijek susreta koji je posve otišao na stranu Bjelobrđana. Poslije deset minuta igre Ilić je dubinskom loptom uposlio utrčalog Dabru koji je ispod gostujućeg vratara tada došao do “hat-tricka” - 4:0.

Dvije minute potom Ilić je ponovno bio asistent Dabri koji je s nekoliko metara bio precizan (5:0) kao i u 72. minuti iskoristivši dekoncentraciju u redovima Čakovčana iz blizine im ubacivši šestu loptu u mrežu - 6:0. Potom su svi čekali kraj utakmice igrom između 16-eraca.

Na korak do rekorda

Dabro je, spomenimo, s 26 pogodaka uvjerljivo najbolji strijelac Druge HNL. Najbliži mu je Mateo Topić iz Sesveta koji ima čak osam manje.

Dabro je i na korak do dostizanja rekorda. Naime, napadaču Bijelog Brda nedostaju još četiri pogotka da dostigne Zdravka Popovića, igrača koji je u sezoni 2006/2007. igrajući za Croatiju Sesvete zatresao mrežu čak 30 puta, odnosno najviše otkako je vraćena jedinstvena 2. HNL.

Dabri su ostala još tri kola...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:34