Varaždin slavlje
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
U ZADNJOJ MINUTI

VIDEO: TAKVA UTAKMICA U VARAŽDINU JOŠ NIJE VIĐENA Pogledajte najčudniji pogodak godine u HNL-u, gosti se nakon gafa uspjeli spasiti u zadnjoj minuti

U dvoboju 25. kola Prve HNL nogometaši Varaždina i Gorice su odigrali 2-2 (2-0), a Gorica se poraza spasili golom iz penala u zadnjoj sekundi.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 04. ožujak 2020. 18:47

VARAŽDIN - GORICA 2:2 (Čanađija 31'ag, Benko 34' / Lovrić 65', 90'-11m)

VARAŽDIN: Nevistić 7 - Tkalčić 5,5, Senić 6, Stolnik 5, Mamić 6 - Kolarić 6,5, Bajandouh 6 (od 80. Rodin -) - Posavec 6 (od 75. Petković -), Teklić 7 (od 89. Ninčević -), Drožđek 6 - Benko 6,5. Trener: Samir Toplak 6,5.

GORICA: Kahlina 5 - Muhammed 6, Steenvoorden 6, Jovičić 5, Čabraja 6 - Suk 6,5, Čanađija 5,5 (od 82. Maslowski) - Dvorneković 6 (od 59. Špikić 6), Hamad 5 (od 46. Mudrinski 7), Lovrić 7,5 - Ndiaye 6. Trener: Valdas Dambrauskas 6,5.

Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Pepur i Jakšić. Četvrti sudac: Matić. Delegat: Roša. VAR: Bel. AVAR: Grgić.

Žuti kartoni: Kolarić (2 - preoštar start), Mamić (37 - udaranje suparnika), Suk (66 - preoštar start), Benko (81 - prigovor), Ninčević (90 - preoštar start), Stolnik (90 - udaranje laktom).

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Kristijan Lovrić

U susretu s dva rezultatski potpuno različita poluvremena Varaždin i Gorica podijelili su bodove. Bila je to u pravom smislu riječi dramatična završnica, koja je u nevjerici ostavila domaću momčad i njezine navijače, jer imali su pobjedu u džepu, već i nakon što su istekle četiri minute sudačke nadoknade.

Kada je sudac Batinić dosudio prekršaj na Mudrinskom. Gosti su taj poklon iskoristili i izvukli se, činilo se, neizbježnog poraza. Inače, Gorica je bolje ušla u utakmicu i imala je prvu, zapravo dvostruku priliku za vodstvo. U 8. minuti pogreška Mamića kod povratne lopte, brži je Ndiaye, ali Nevistić spašava, lopta dolazi do Lovrića, koji opet gađa, no varaždinski vratar još jednom je na pravom mjestu.

Domaćin, zapravo, nije ozbiljnije prijetio, osim što je izveo tri kornera. Sredinom poluvremena igra se primirila i tek su oko 30. minute dva dalekometna pokušaja Lovrića bila najava burnih događaja. Za onaj prvi u 31. minuti zaslužan je vratar Kahlina, koji nije uspio uloviti povratnu loptu Čanađije i domaćin je gotovo ni kriv ni dužan poveo.

Samo tri minute kasnije, Gorica opet kreće sa središta igrališta, Brzi kontranapad, nakon još jedne poklonjene lopte koja je došla do Teklića, ovaj u špicu gura Benka za povećanje vodstva. Do odmora još razigrani domaćin pokušava preko Drožđeka, zatim udarcem glavom Posavca, ali ostalo je 2:0.

U drugi dio Gorica ulazi s Maslowskim umjesto Hammada i gosti polako pletu mrežu sa sve većim brojem prijetnji. U prvih 10 minuta izveli su četiri kornera, a s druge strane Varaždin ej vrebao priliku iz kontranapada. I ona se pojavila dva puta, na žalost za domaće nije bilo pune koncentracije da oplode ove prilike. Umjesto toga u 65. minuti gosti su smanjili. Bio je to njihov napad s desne strane, gdje se našao Suk i ubacio do strijelca Lovrića.

Sve je to značilo da je rezultat opet otvoren. Toplak obavlja dvije zamjene, njegova momčad se grčevito brani, ali su gosti jednako uporno i u svojom ofenzivnim prijetnjama. Imala je najveću priliku Gorica u 84. minuti, kada Lovrić ima slobodni udarac s 18 metara, ali dva puta lopta završava u zidu domaćin. I kada se činilo da su Varaždinci uspjeli sačuvati svoju mrežu i domaću pobjedu, koju su čekali 13 kola, uslijedila je prava tragikomedija u završnici susreta, kojeg je Batinić produžio za četiri minute. Na kraju dogodilo se ono već opisano, kazneni udarac i podjela bodova, te ogorčena rakcija varaždinske publike na scenarij završnice.

TOPLAK Teško je na ovakav način ostati bez pobjede

Samir Toplak (Varaždin):

- Opet smo ušli u susret jako bojažljivo i to čitavih pola sata. Zatim smo uspjeli postići dva pogotka, treći je doslovno visio u zraku i bili smo jako blizu pobjedi. Više od izgubljena dva boda brine me što nismo uspjeli prepoznati situacije koje smo trebali završiti našim protunapadima. Jako je teško na ovakav način ostati bez pobjede, ali ipak smo i dalje u usponu. U četiri utakmice osvojili smo pet bodova.

Valdas Dambrauskas (Gorica):

- Bila je to vrlo uzbudljiva nogometna priredba u kojoj smo kontrolirali igru prvih 30 minuta, a onda dobili dva gola i mogli čak dobiti i treći. U nastavku smo naplatili našu dobru igru, pregrupirali smo se i postigli golove točno onako kako smo to željeli. Iako nije bilo lako, jer se domaćin uglavnom branio, a nije nam naruku išao ni težak teren. (ih)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:33