SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
VATRENI POTVRDIO SLAVLJE

Video: Toplakova vojska srušila Slaven, izdržala s desetoricom i pobjegla sa začelja! Pogledajte golove

Lokomotiva je u teškim uvjetima po kiši svladala Koprivničane i zasjela na 8. mjesto HNL-a.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2021. 14:52

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 3:1 (Šimić 25', Kačavenda 66', Pivarić 90+1' / Krstanović 10')

LOKOMOTIVA: Santini - Marić, Papadopoulos, Lešković, Čeliković - Petrak (od 57' Cipetić), Maleš (od 57' Cokaj) - Kačavenda, Chajia (od 79' Osmanković), Pivarić - Šimić (od 87' Marin)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Van Bruggen (od 80' Delić) - Bogojević, Lulić, Bačelić Grgić (od 61' Kim), Glavčić, Gamarra (od 76' Julardžija) - Krstanović (od 76' Etoundi), Knöll

-----------------------------------------------------------------------------------------

U prvoj utakmici 33. kola Prve HNL Lokomotiva je kao domaćin na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladala Slaven Belupo sa 3-1 (1-1).

Poveli su gosti iz Koprivnice golom Krstanovića (9), no Lokomotiva je do važnih bodova u borbi za ostanak stigla preko Šimića (25), Kačavende (66) i Pivarića (90+1).

Slaven Belupo je do vodstva stigao u 9. minuti kada se iskusni Krstanović odlično postavio u domaćem petercu i glavom proslijedio korner Glavčića u mrežu.

Za izjednačenje se pobrinuo mladi, 17-godišnji Roko Šimić odličnim udarcem sa 16 metara nakon što ga je uposlio njegov vršnjak Kačavenda u 25. minuti, a mladi napadački dvojac Lokomotive imao je veliku ulogu i u pogotku za 2-1 u 66. minuti. Tada je Šimić oteo loptu Parackom na 25 metara od gola Slavena, nnju je prihvatio Pivarić koji je potom uposlio nečuvanog Kačavendu koji je s ruba kaznenog prostora pogodio za 2-1.

Iako je Lokomotiva u 71. minuti ostala s igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen Marić, gosti nisu uspjeli poravnati. Štoviše, početkom sudačke nadoknade Kim nije uspio iskontrolirati dodavanje vratara Filipovića, loptu je uzeo Pivarić kojemu potom nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Lokomotiva je ovom pobjedom stigla do učinka od 29 bodova te se nalazi na osmom mjestu, sa samo dva boda manje od sedmog Slavena Belupa. Pretposljednji Varaždin ima 27, a posljednja Istra 1961 25 bodova.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Prijenos utakmice uživo:

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 3:1 (Šimić 25', Kačavenda 66', Pivarić 90+1' / Krstanović 10')

KRAJ: Gubila je Lokomotiva, dobila i crveni karton, ali i zabila s igračem manje. Završilo je 3:1, novu doktorsku disertaciju danas je napisao Samir Toplak.

90+1' GOOOOOL! Zabio je Josip Pivarić za 3:1. Slavlje Lokomotive može početi! Katastrofalna pogreška Kima svemu je prethodila, Pivarić je samo zabio zicer...

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87' Ulazi u igru sada i Antonio Marin kod Lokomotive, van ide Roko Šimić.

85' Pokušaj Delića završava pokraj gola, prvi je to njegov udarac na dvoboju.

83' Pritišće Slaven, već su bačene sve karte u napad, tu je i brojčana prednost na terenu... Ali, vodi Lokomotiva i dalje.

80' Uzvraća odmah Stipić. Ulazi Delić, napadač, umjesto Van Bruggena koji je malo igrao stopera, malo zadnjeg veznog.

79' Prekršaj Cokaja, sudac Batinić smiruje igru... Vidjeli smo dosad samo 15 prekršaja (10:5 za Lokomotivu), ali svi su bili vrlo oštri... U igru ulazi Osmanković umjesto Chajije, mora pojačati Toplak svoju obranu nakon isključenja Marića.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

76' Dvije promjene sada radi Tomislav Stipić. Kod gostiju ulaze Julardžija i Etoundi, a van idu Gamarra i Knöll.

72' Žuti karton za Bačelića Grgića.... Da, iako je izašao iz igre prije desetak minuta, stigao ga je zaraditi sada na klupi. Nevjerojatna utakmica u Zagrebu.

71' Crveni karton! Drugi žuti za Matea Marića, četiri minute kasnije, sada zbog prekršaja nad istim igračem, Glavčićem... Uh, sada je Lokomotiva u teškoj poziciji, trebat će braniti vodstvo s igračem manje.

70' Kada bi ovako ostalo, Lokomotiva bi se popela na 8. mjesto s četiri boda manje od posljednje Istre. Puljani za pola sata kreću u svoj ogled protiv Šibenika na Šubićevcu. Za to vrijeme sudac Batinić opominje gostujuću klupu, traži smirivanje pojedinaca.

67' Glavčić u razmiricama s Marićem, Marić je danas prvi igrač koji je dobio žuti karton. Tanki su sada živci na obje strane. Slaven je tražio prekršaj Šimića nad Parackim kod gola, nije ga bilo.

66' GOOOOOL! Preokret u Kranjčevićevoj! Nova greška gostujuće obrane, dobio je loptu Kačavenda i zabio mirno u kut Flipovićeva gola. Prvi pogodak Lukasa Kačavende u HNL-u.

63' Šimić! Kakva pogreška Kima pred svojim golom nakon duela s Kačavendom, Šimić je krenuo prema Filipoviću, ali čita ga vratar gostiju.

61' Prva promjena i kod gostiju. Umjesto Bačelića Grgića ulazi Kim. On će sada na stopera, a Van Bruugen će na mjesto igrača koji izlazi.

60' Cokajev prvi udarac nakon povratnog pasa Chajie, brani to Filipović koji se dobro pozicionirao.

57' Toplakove prve izmjene. Ulaze Cokaj i Cipetić umjesto Maleša i Petraka. Oba zadnja vezna će izvaditi Samir Toplak. Marić sada ide na tu poziciju uz Cokaja, a Cipetić ide na desni bok.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

55' Pušta sudac Batinić čvršću igru, maločas je Paracki napravio jedan teži start, tako je barem izgledalo... Pripremaju se polako i prve zamjene.

52' Drži Lokomotiva loptu u nogama, Slaven pritišće i uspjeva oduzeti posjed u opasnoj zoni, no nema dobrog zadnjeg pasa u kombinaciji Krstanovića i Glavčića.

49' Krstanović! Fini prodor Bogojevića po desnoj strani, pronašao ga je u sredini, ali Krstanović nakon što je nadskočio dvojicu čuvara, promašuje glavom.

48' Stanje s vremenskim (ne)prilikama? Svakako bolje nego kad su igrači odlazili na odmor. Prekršaj Bačelića Grgića sada nad Kačavendom, bit će i u drugom dijelu žustrih duela... U nastavku akcije Lulić puca, Santini to bez problema hvata.

46' Kreće i nastavak utakmice u Kranjčevićevoj. Nisu treneri ništa mijenjali, krećemo s istim ljudima koji su i počeli ovaj susret.

POLUVRIJEME: Ostaje dakle, 1:1 u Kranjčevićevoj. Idu igrači na odmor, možda i kiša malo stane u nastavku. Prognoza za sutra je - vedro. No, sutra je još daleko.

45' Igrat će se još dvije minute sudačkog dodatka. Obavijestio nas je o tome četvrti sudac Marko Cestarić iz Siska.

41' Hoće li se na odmor otići s neodlučenim rezultatom? Blizu smo takvog raspleta, a kiša je sada dodatno pojačala.

38' Knöll je sada umalo iskoristio jedno proklizavanje Papadopoulosa pred svojim golom. Nije pogodio okvir gola, ovo bi se čak moglo nazvati i zicerom za goste.

36' Razlika između strijelaca dva današnja pogotka je - 20 godina i 8 mjeseci. Toliko je naime, iskusni Krstanović stariji od mladog Šimića.

32' Sada je i Božić u jednom uklizavanju pokupio Petraka koji se ostao previjati po travnjaku... Nekoliko je ovakvih baš teških startova obilježilo prvo poluvrijeme. Teren je natopljen kišom koja i dalje neumorno pada.

30' Teška situacija, Čeliković se uhvatio za lijevo rame nakon jednog zračnog duela, pokušat će ga fizioterapeuti osposobiti za nastavak utakmice.

27' Probao je sada Bačelić Grgić s desne strane, lopta odlazi zamalo pored Santinijeve vratnice.

25' GOOOOOL! E sada će se vrijediti. Roko Šimić, kakav krasan pogodak za izjednačenje! Strašan potez i udarac mladog napadača, ništa tu nije mogao napraviti Filipović.

22' Provjeravalo se u VAR-sobi je li Šimić nakon tog ubačaja bio u zaleđu... Crtalo se to, povlačile su se linije, a onda je sudac Batinić rekao da lopta neće na centar

21' Gol, ali poništen! Roko Šimić za 1:1. Ubačaj je tome prethodio, a obrana gostiju je zaspala. Koristi to mladi Šimić i zabija svoj 3. gol sezone. A onda, VAR! Nema gola...Šimić je u zaleđu.

image
SCREENSHOT HNTV

20' Najavio je Tomislav Stipić da će se njegovi momci "studiozno" pripremiti za ovaj dvoboj. I zaista, to tako izgleda. Ne dopuštaju Koprivničani nikakav prostor domaćinu da se eventualno razmaše.

18' Još uvijek nismo vidjeli kvalitetan, gotovo niti ikakav odgovor domaćih nakon dolaska u zaostatak. Chajia, Šimić i društvo su baš odvojeni od većine događanja na terenu.

14' Kad se opet pogleda 108. pogodak za Krstanovića u HNL-u, dojam je da je vratar Santini u toj situaciji mogao i bolje reagirati. Kratko se Krstanoviću sada ukazivala pomoć, sve je u redu s četvrtim vječnim strijelcem HNL-a... Do trećeg, Joška Popovića, fale mu još samo tri pogotka.

12' Nakon postignutog pogotka Farmaceuta, valja konstatirati da je Lokomotiva ponovno u teškoj situaciji. Poraz protiv Slavena sigurno nije nešto što bi si Toplakova momčad željela.

10' GOOOOOL! Krstanović za 0:1. Novi korner izveo je Glavčić, nevjerojatno lako je Krstanović došao do lopte i glavom je zakucao u gol.

9' Bogojević! Uh, kakav udarac Slavenovog ofanzivca, ubacio je Glavčić u nastavku akcije nakon kornera, Santini to čupa...

8' Dobar prodor Lulića po desnoj strani, Lešković blokira njegov ubačaj i izbacuje u korner. Brzo otvaranje Slavena, Glavčićev korner odbacuju domaći.

6' Prekršaj nad Glavčićem na finoj poziciji za udarac iz slobodnjaka. Prekršaj Chajie, sudac Batinić odmah se oglasio, a lopta je, prvotno namještena na 23-24 metra od gola, otišla preko vrata.

4' Pada u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu jaka kiša, hladno je... Kao da ne idemo prema sredini svibnja. Bit će danas potrebno puno umijeća za igru kako bi se postigao čim bolji rezultat.

2' Ipak je spreman grčki iskusnik Kyriakos Papadopoulos! Važno je saznanje nedugo uoči dvoboja dobio Samir Toplak. Najavljeni Osmanković starta na klupi.

15.00 Utakmica je počela! Kreće dakle, 33. kolo domaćeg nogometnog prvenstva.

14.45 A ovo je početni odabir Tomislava Stipića.

14.30 Sastav Lokomotive, momčadi koja danas traži pobjedu u nastavku borbe za ostanak:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:10