DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘ĆELAVI TRAVNJAK‘

Video: U Dinamu ovako nešto ne pamte godinama! Bolest poharala Maksimir, u klubu tvrde: ‘Nema drame...‘

Modrima bi ovi nenogometni uvjeti odgovarali manje nego Islanđanima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. srpanj 2021. 18:50

Travnjak je godinama najbolji dio maksimirskog stadiona, iz kulisa tog zapuštenog zdanja, uvijek iskače kao iznimka. Moderan, uredan, vizualno besprijekoran. Zato i jest izazvalo pozornost aktualno stanje Dinamova travnjaka. “Ćelav”, na mnogim dijelovima bez trave, daleko od idealnoga.

Rijedak je to slučaj za Maksimir, što jest - jest, ali postoji razlog. Naime, travnjak je napala bakterija, pa je bilo nužno podšišati i odstraniti taj zaraženi dio trave. A onda su i velike vrućine proteklog tjedna dodatno spalile travnjak, pa sve to izgleda još gore. No, u Maksimiru saniraju teren, iako nitko službeno nije htio ništa govoriti, poručili su da nema nikakve drame, da će teren u srijedu biti spreman za utakmicu.

S obzirom na to da opet dolaze velike vrućine, pretpostavljamo da će možda nešto dulje trebati da travnjak opet bude idealan, da opet liči na sebe, ali ni tu ne bi trebalo biti većih problema, do idućeg tjedna i prvog kola HNL-a protiv Slavena Belupa očekuje se da bude ‘tip-top’.

Nema, dakle, problema što se tiče budućnosti maksimirskog travnjaka, radi se o prolaznim teškoćama, ali sigurno bi u srijedu protiv islandskog Valura, Dinamu dobro došao kvalitetan teren. Modrima bi nenogometni uvjeti odgovarali manje nego Islanđanima

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- To pitanje nije u mojoj domeni. Ali, nećemo se žaliti - veli Dinamov trener Damir Krznar, koji neće tražiti nikakve alibije u izgledu travnjaka, ako u srijedu i ne bude u optimalnom stanju.

U prošlosti je, podsjetimo, maksimirski travnjak znao imati problema s previše vode za ekstremnih kiša, pa su se iz tog razloga utakmica i odgađale, međutim, ne pamtimo da je izgledao ovako uoči početka sezone. No, viša sila ne pita, a malo vremena za pripremu, jer sezona počinje ranije nego obično, dogodi se...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:52