AP
LIVAJA NAKON PRVIJENCA

'Vratit ću se u Hajduk iako su mi na Poljudu govorili da nikada neću zaigrati u Interu!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. rujan 2012. 00:05

Kada je trener Andrea Stramaccioni pred utakmicu s Rubinom izdiktirao sastav početne postave, Marko Livaja osjetio je laganu tremu.

- Prvi put u prvom sastavu Intera na San Siru. Svakog bi se to dojmilo. Ali, trema je nestala kada je počela utakmica - iskreno je priznao 19-godišnjak iz Kaštel Lukšića.

Premijerni pogodak postigao je glavom, golgeterski je reagirao na centaršut Cambiassa i pospremio loptu u mrežu. Večer za pamćenje, dan koji je dugo čekao.

- Sjećam se kako su mi u Hajduku govorili "nikad nećeš zaigrati za Inter". Eto, demantirao sam te skeptike.

Netko bi možda pomislio da Livaja "poravnava stare račune", ali nekadašnja nada Poljuda potpuno je smirena i isključivo koncentrirana na Inter.

- Jednog dana vratit ću se u Hajduk, jer ostao mi je neispunjeni san zaigrati u bijelom dresu na Poljudu. To je klub za koji sam navijao kao dijete i uvijek sam sanjao da ću jednog dana biti na travnjaku, zabijati pogotke. Međutim, karijera je otišla drugim pravcem i danas nikome u Hajduku ne zamjeram zbog svega što se dogodilo. Bilo je ružnih poruka, nisu na Poljudu vjerovali da ću postati igrač. Ali, zašto bih se ja danas vraćao na tu temu i s nekim ulazio u polemiku. Hajduku želim sve najbolje, a ja sam sretan što sam potvrdio da ću postati igrač.

Neće Livaja kazati "postao sam igrač", jer zna da je ispred njega još dug put. Jedan pogodak ne mijenja karijeru.

- Nisam siguran da ću u nedjelju biti u startnoj postavi protiv Siene. Bit će kako trener kaže. Stramaccioniju sam zahvalan na velikoj šansi koju mi je pružio u važnoj utakmici Europske lige i čast mi je što sam zaigrao u početnom sastavu s igračima koji iza sebe imaju "mali milijun" utakmica. Ja sam tek počeo graditi karijeru.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:58