ANTE CIZMIC/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Vukas nakon šoka: ‘Sve smo im poklonili‘; Trener Gorice oduševljen: ‘Bila je ovo nevjerojatna utakmica‘

Hajduk je u samoj završnici imao priliku izjednačiti, ali Jairo je bio neprecizan s bijele točke
Piše: Sportske novosti/Toni RoićObjavljeno: 03. listopad 2020. 21:50

Gorica je u ludoj utakmici u 7. kolu Prve HNL na domaćem terenu uspjela preokretom stići do velike pobjede protiv Hajduka 2:1 i tako barem na kratko zasjesti na prvo mjesto na tablici. Hajduk je poveo iz kaznenog udarca kojega je iskoristio Caktaš (44-11m), Gorica je poravnala također iz kaznenog udarca kojega je izveo Lovrić (62-11m), da bi pobjedu domaćima osigurao Hamad (76).

Hajduk je u samoj završnici, točnije u 110. minuti utakmice imao priliku postići pogodak iz kaznenog udarca za izjednačenje, ali Jairo je bio neprecizan s bijele točke. Nakon susreta oduševljen je bio trener domaćina, Valdas Dambrauskas.

- Nevjerojatna utakmica s toliko događaja i preokreta, na kraju je otišla na našu stranu jer smo vjerovali da uvijek možemo zabiti gol. Prvo poluvrijeme smo odigrali bez ikakvog ritma i šansi, dok smo se u drugom polako dizali i došli do svojih prilika koje su nam donijele preokret. Imali smo već ovakvih utakmica gdje smo gubili i vraćali se do pobjede i moji igrači zaslužuju goleme čestitke za ovaj trijumf i prvo mjesto koje držimo.

S druge strane glavni strateg Hajduka Hari Vukas je bio neutješan:

- Nikako ne mogu biti zadovoljan ovim porazom, pogotovo s obzirom na sve što se događalo na travnjaku. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično i mogli smo voditi i više od jednog gola razlike s obzirom na broj stvorenih šansi. U drugom poluvremenu smo Gorici sve poklonili, što je domaćin kao dobra momčad znao uzeti. Najprije smo naivno skrivili jedanaesterac, pa onda i crveni što je tražilo promjene u sastavu, a na kraju nismo iskoristili niti kazneni udarac za bod. Jedino me taj gard kojim smo se nametnuli na terenu može ohrabriti za dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:20