StoryEditor
KAKVA NAJAVA TRANSFERA

Za Dinamovog tinejdžera sprema se ponuda od čak 20 milijuna eura s bonusima! Ruši rekord Kovačića!

Zanimljiva ponuda dolazi s Otoka i vjerojatno je Dinamo nikako neće htjeti propsutiti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2020. 08:59

Počelo je kao gruda snijega, a polako se pretvara u lavinu. O mogućem transferu Joška Gvardiola je riječ. Sve se jače u menadžerskim, ali i u maksimirskim krugovima počelo šaputati da bi jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa uopće, mladi 18-godišnji stoper već ovog prijelaznog roka mogao napustiti Dinamo u transferu koji će odjeknuti. I kad se radi o njegovom budućem klubu, te o broju eura koji će završiti u plavoj blagajni.

Prije neki dan pojavila se jedna informacija da francuski Lille za Gvardiola nudi 10 milijuna eura. Službena ponuda nije stigla u Maksimir, ali i da jest, od toga ne bi bilo ništa. Jer iz pouzdanih maksimirskih izvora može se čuti rečenica da za taj novac ne bi prodali niti Joškove ‘žnirance’.

Nova priča koja se pojavila na maksimirskom nebu glasi da se za Gvardiola sprema ponuda od 14 milijuna eura! S bonusima bi se iznos popeo i do mogućih 20 milijuna. I to iz Premiershipa, trebali bi je odaslati Chelsea i (ili) Manchester City! Neki drugi izvori kažu da je sličnu cifru spreman ponuditi i Tottenham, klub s kojim je Dinamo već jako dobro poslovao. To je ponuda koja više nije priča o žnirancima, već vrlo, vrlo ozbiljna stvar koja bi mogla rezultirati odlaskom Gvardiola na Otok.

Naravno, dok se to ne dogodi, sve je visoko u oblacima, no ako se i kad se dogodi, onda se oblaci razilaze i transfer postaje vrlo vedar i izvjestan.

Na njegovu adresu još dok je bio mlađi stizale ponude brojnih europskih klubova poput već spomenutog Manchester Cityja i Lillea, Borussije Dortmund, Leipziga, Bayerna, Ajaxa... No, kad se radi o cifri od 14 milijuna eura koju bi po našim saznanjima Dinamo prihvatio, onda je dosta logično da to mogu platiti klubovi iz Premiershipa. Dobro, možda bi mogao i Bayern, osvajač Lige prvaka. Naši bivši reprezentativci Ivica Olić i Jurica Vranješ u svojim javnim istupima kazivali su kako se za Gvardiola raspitivao Miroslav Klose, sadašnji asistent Hans-Dietera Flicka.

Još jedna priča ide za tim da bi Gvardiol mogao krenuti na izlazna vrata ako dođe bogodana ponuda. Naime, krajem lipnja ove godine potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s Dinamom na pet godina. Dugo je prolongiran potpis tog ugovora, na koncu se ipak dogodio. Često se znalo događati da kad igrači potpišu tako dugu vjernost klubu, odmah odlete iz gnijezda, jer je onda transferna cijena mnogo veća.

Također, Dinamo je to znate, ovog prijelaznog roka tražio pojačanja na poziciji stopera, a kako saznajemo još uvijek traži. Zašto bi trajala takva potraga za stoperima? Već je doveden jedan mladi, crnogorski reprezentativac Stefan Milić, novi ugovor potpisao je Theophile-Catherine, Perić se vraća, Šutalo se nameće, a tu je još uvijek i Dilaver. Tolika stoperska gužva je nepotrebna ako se računa na Gvardiola...

U Cluju je Joško pokazao da odmah može u udarnih jedanaest u bilo kojoj europskoj utakmici. Naravno da odluka o mogućoj prodaji Gvardiola ima i svoju drugu stranu. Ostankom u Dinamu može se još nadograđivati, s vremenom postići još veću cijenu od ove o kojoj se sad govori. Međutim, ako za 18-godišnjaka koji ja na početku karijere stigne ponuda od 14 milijuna eura, kako joj odoljeti?

Najskuplje Dinamove prodaje tinejdžera

1. Mateo Kovačić (Inter,
18 godina) 11 milijuna eura
2. Josip Brekalo (Wolfsburg,
18 godina) 10 milijuna eura
3. Alen Halilović (Barcelona B, 18 godina) 5 milijuna eura
Tin Jedvaj (Roma, 17 godina)
5 milijuna eura
5. Davor Lovren (Fortuna,
19 godina) 750.000 eura

Linker
12. rujan 2020 11:28