Ante Crnac

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ODMAH DEBITIRA

Zanimljiv put: Stasao je u Dinamu, igrao za drugu momčad Modrih, i sada potpisao za drugi hrvatski klub

Mladi krilni napadač koji je prošao Dinamovu školu i službeno novi član Koprivničanaca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. siječanj 2022. 06:56

Nije previše toga mijenjao koprivnički prvoligaš Slaven Belupo u zimskom prijelaznom roku. Prodan je Nemanja Glavčić u ruski Himki za oko milijun kuna, Mateo Monjac posuđen je slovenskom Taboru, s posudbe u Rudešu vratio se Luka Liklin, a zasad je jedino novo ime među Farmaceutima Ante Crnac.

Ovaj je krilni napadač rođen 17. prosinca 2003. godine u Kutini, prošao je Dinamovu školu, igrao za drugu momčad Modrih, a od utorka je i službeno član koprivničkog prvoligaša s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

- Sretan sam što sam stigao u Slaven Belupo i Koprivnicu. Očekujem od sebe da napredujem svakodnevno i da se kroz zalaganje na svakom treningu nametnem treneru Zekiću. S ekipom treniram već tri tjedna i sretan sam što su me svi prihvatili na najbolji mogući način. Imamo jako dobru ekipu i dobru atmosferu u svlačionici i vjerujem da se na proljeće možemo pomaknuti na više na prvenstvenoj ljestvici - izjavio je Ante Crnac nakon potpisa ugovora.

Nosit će dres s brojem 11. Visok je 189 cm, a s nogometom je počeo u Kutini, u Školi nogometa HNŠK Moslavina. Kad je u pitanju iskustvo u seniorskom nogometu, Crnac je odigrao 18 utakmica za Dinamo II u Drugoj HNL. Bio je i u mladim reprezentacijama Hrvatske (U-16 i U-17), za koje je ostvario pet nastupa.

Možda će Crnac svoj prvoligaški debi ostvariti već u subotu u Osijeku. Uoči te utakmice trener Zoran Zekić povest će svoju momčad u Đakovo, gdje bi im trebalo biti omogućeno treniranje na prirodnoj podlozi, s obzirom na to da od početka priprema rade isključivo na umjetnoj travi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:16