Igor Jovićević
 Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
PRVI DAN NA NOVOM POSLU

'ŽELIM SE IGRAČIMA PREDSTAVITI KAO ČOVJEK! VJERUJEM DA ĆE ME PRIHVATITI' Novi trener Dinama kreće s treninzima! Evo tko se neće odmah pojaviti

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2020. 00:32

Igor Jovićević ozbiljno je shvatio svoje obveze, užurbano radi na pripremama za prvi Dinamov trening u ponedjeljak. Sigurni smo da nije tako zamišljao svoj prvi radni dan na poslu koji je sanjao čitavu karijeru, vjerojatno je očekivao da će doći pred puno svlačionicu, predstaviti se igračima i onda krenuti na zajednički trening. Međutim, sukladno mjerama za zaštitu od pandemije koronavirusa, morat će se i novi trener i igrači prilagoditi novim uvjetima.

Držati se pravila

Prvo, u ponedjeljak neće biti na treningu Amera Gojaka. On je, naime, tek prije koji dan došao iz Sarajeva, pa još mora biti u samoizolaciji, priključit će se momčadi kad ispuni uvjete izlaska iz “karantene”. Svi ostali, plus još nekoliko igrača iz B momčadi, trebali bi u ponedjeljak od 10 sati startati s pripremama za nastavak sezone.

Zagreb, 220420.
Stadion u Maksimiru.
Igor Jovicevic, novi trener GNK Dinamo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
Igor Jovićević

Nema, naravno, ni igrača koji su na posudbama, Pinta, Atiemwena, Andrića... kao ni Kastratija i Karačića koji su još uvijek igrači Lokomotive. Izostat će i Perić, podrazumijeva se, on je ozlijeđen i radi po posebnom programu. No, oni koji su bili upitni, čija se budućnost u Maksimiru razmatrala, recimo, Theophile-Catherine, Hajrović ili Moubandje trebali bi također u ponedjeljak startati s pripremama. Koga će od mladića iz B momčadi priključiti Jovićević vidjet ćemo u ponedjeljak.

- Sigurno da je ovaj način u grupama dobar način za uhodavanja i upoznavanje, interakcija je puno bliža. Mogu prenijeti neke svoje ideje, želim im se predstaviti prije kao čovjek nego kao trener, vjerujem da će me svlačionica prihvatiti i da će suradnja biti uspješna - rekao je Jovićević.

A tek treba vidjeti kako će to izgledati na terenu. Radit će se, dakle, u više grupa, kako smo ugrubo saznali, na dva terena odjednom, a pravila ponašanja bit će strogo propisana. Mjere koje je propisao HZJZ preporučuju da isti sportaši uvijek treniraju zajedno, da s njima bude uvijek isti trener. Što bi moglo značiti da će svaku grupu voditi jedan trener, Jovićević ili pomoćnici, uvijek isti s istom grupom? Naravno, cilj je smanjiti svaki kontakt između igrača na treninzima, tako da treneri mogu zaboraviti na neke velike taktičke vježbe, igrači mogu raditi s loptom, međutim, ne smiju jedan drugoga dodirivati, čak ni u prolazu. Onda, tu je i tehničko osoblje, liječnici, fizioterapeuti, ljudi koji rade na održavanju terena... puno je potencijalnih zamki i opasnosti i sigurno će trebati neko vrijeme da se u Dinamu uhodaju.

Nema kontakata

Što će točno igrači moći trenirati i kako će Jovićević uspjeti na njih prenijeti svoje zamisli u ovakvim uvjetima, sigurno nije idealno, ali bolje je i ovako nego nikako. Ostale stvari rješavat će se u hodu, kako naiđe neka dvojba ili upitnik vezan uz prevenciju od zaraze tako će se i u Maksimiru prilagođavati. Kao što smo već rekli, pazit će se tko i kako ulazi na stadion, nema boravka u svlačionicama, nema miješanja grupa, nema fizičkih kontakata.

Tako, u najčudnijim okolnostima dosad, počet će era Igora Jovićevića. Njegov prethodnik Bjelica otišao je unatoč uspješnim rezultatima, a Jovićević će igrače upoznavati pet po pet. I tako tko zna dokad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:50