Club Brugge's coach Adrie Koster seen during their Europa League play-off round soccer match between Dinamo Minsk and Club Brugge, Belgium, in Minsk, Belarus, Thursday, Aug. 26, 2010. (AP Photo/Dmitry Brushko)
 AP
ADRIE KOSTER:

'Želimo sva tri boda i naše šanse su dobre. U Zagrebu očekujte furioznih 90 minuta'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2010. 12:00

Trener Club Bruggea Adrie Koster bio je u Osijeku gdje je uživo pratio utakmicu Dinama i Osijeka kako bi što bolje snimio momčad protiv koje će zaigrati u četvrtak u Zagrebu.

- Dinamo je odličan! Impresionira način kojim suparniku nije dopustio nikakve izglede. Na stranu 1:0 domaćih, poslužilo im je za kratkotrajnu nadu.

Što mu se kod Zagrepčana posebno dopalo?

- Organizacija igre. Čvrstoća u obrani i brzina u navali. Izvanredna disciplina. Može se gol primiti ako znaš da ćeš zabiti barem jedan više. Oni su se stigli solidno braniti i još triput poentirati! Nisam vidio puno slabosti. Kao cjelina djeluju izbalansirano, odskače nekoliko pojedinaca.

Kompletirao je sliku o Sammiru, je li i o Dinamu?

- Imam šest kaseta sa šest utakmica protiv klubova različite vrijednosti. Proučit ću ih još jednom. Nema tajni, mi znamo sve o hrvatskom predstavniku, on o nama. Međutim, nikad ne možeš precizno utvrditi što će se određenoga dana događati u susretu s određenim protivnikom, rasplet ovisi o brojnim detaljima.

Vjeruje li da su njegovi u stanju izbaciti Dinamo s europskoga kolosijeka?

- Nadam se. Sve smo bolji u odnosu na početak sezone. Ambicije su velike. No, pitanje je koliko su susreti belgijskog prvenstva mjerodavni, Europa je nešto drugo. Realni favorit naše skupine je Villarreal premda je izgubio u Zagrebu - taj podatak zaista nas upozorava!

U Hrvatsku ponovo dolazi u srijedu. Po remi?

- Ponavljam: postavit ćemo se tvrdo i ofenzivno, vrlo ambiciozno. Želimo sva tri boda. Vjerujemo u vlastite sposobnosti, svjesni protivnikovih. Ipak, naše šanse su objektivne. Za očekivati je da će domaći krenuti žestoko budući da su izgubili u Solunu. Postoje svi elementi za furioznih 90 minuta!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:22