RONALD GORSIC/CROPIX
ZAKLJUČAK EPIDEMIOLOGA

Znamo da nisu zaraženi igrači Intera, ali što je s ostalima? Čemu ovakva tajnovitost u ovim vremenima?

Iz ovakvih uopćenih priopćenja uglavnom ne možete saznati ništa posebno
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2020. 22:11

Na temu "korona u Interu" Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem. Kažu u njemu da je o slučaju odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju.

"Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine. Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovu zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju - među takvima nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u sljedećem razdoblju. Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić."

Iz ovakvih uopćenih priopćenja uglavnom ne možete saznati ništa posebno. Ne znamo zašto to mora biti tako tajnovito, zašto se ne kaže tko je zaražen virusom, tko su kontakti visokog rizika koji su otišli u samoizolaciju, tko su kontakti niskog rizika. Držimo da točne i pravovremene informacije ne mogu škoditi, dapače. Dakle, znamo samo da nije zaražen nitko od igrača prve momčadi Intera te da nitko od njih nije u samoizolaciji. A što je s ostalima? S trenerom Ivkovićem, stručnim stožerom, ostalim djelatnicima kluba? Teško je shvatiti tu tajnovitost u vremenima kad virus opet divlja i kad je upravo zbog toga potrebna transparentnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 22:15