CHEFOVI POMAŽU

Velika srca domaćih chefova: Kuhaju unesrećenima, a evo kako najjednostavnije možete pomoći i vi

 Chef Kuha Doma Facebook/
Osim što su posljednjih dana apsolutno posvećeni pružanju pomoći unesrećenima, chefovi mole i za našu pomoć

Velik broj domaćih chefova i restorana organizirali su se odmah nakon potresa koji je u utorak, 29. prosinca pogodio Petrinju i Sisak pa krenuli u pogođena područja kako bi onako kako najbolje znaju barem malo pomogli unesrećenima. U Petrinji i okolnim mjestima tako su ovih dana kuhali ručak za tamošnje mještane, u planu je podjela toplih obroka, a pozivaju i sve one koji su u mogućnosti da doniraju namirnice ili novac kako bi se što brže i lakše pripremala hrana te dijelila unesrećenima.

Mano i Mano2

Ekipa iz restorana Mano i Mano2 pod vodstvom chefova Matije Bogdana i Hrvoja Kroflina jučer se tako zaputila u Petrinju kako bi svima kojima je potrebno podijelili topli obrok.

Veliki chefovi velikog srca

Chefovi zagrebačkog El Tora, Agave i Rougemarina, Mario Mihelj, Belizar Miloš i Marin Medak, uz Matu Jankovića i Marina Rendića također su se zaputili u Petrinju pa se pridružili ekipi Chef kuha doma i Udruženju ugostitelja Zagreb u pripremi obroka za unesrećene. Podsjećamo, njihovu akciju možete podržati uplatom na broj računa HR0825030071110003852 , a za sve dodatne informacije zapratite njihove društvene mreže – Instagram i Facebook.

Na Facebooku se ovim putem oglasio i chef Marin Rendić, jedan od pokretača inicijative Chef kuha doma, koji je najavio kako od danas u njegovom Bistro Apetit by Marin Rendić kuhaju 500 porcija hrane koje zatim prevoze u Petrinju.

"Ekipa hvala svima koji zovete i kaj nudite svoju pomoć. Ne mogu se nažalost svima javiti jer ne stignem pa pišem ovdje. Jučer smo Medak, Mate Janković, Belizar Miloš i ja odmah nakon potresa napunili food truck i u 16 h smo bili u Petrinji i krenuli kuhati za ljude koji su tamo čistili ruševine. Od sutra svaki dan kuhamo kod mene u Bistro Apetit by Marin Rendić 500 porcija hrane koje vozimo u Petrinju svaki dan. Ako netko želi donirati hranu neka mi se javi u inbox. Ovo je najmanje kaj možemo napraviti. Kuhamo jer to volimo i znamo i drago mi je da možemo usrećiti ljude u ovim teškim trenucima. Petrinja, Glina i Sisak mi smo uz Vas", napisao je.

JRE traži pojačanje

Kao što smo već pisali, prestižno udruženje JRE također se priključilo akciji pomoći unesrećenima te su organizirali kuhinju u Topuskom, kuhaju 500 obroka i traže kuhare i pomoćno osoblje. Sve informacije potražite u tekstu na poveznici ili na njihovim društvenim mrežama.

Javite se!

Također, na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. možete nam poslati vaše inicijative iz ugostiteljskog sektora za pomoć žrtvama potresa, a mi ćemo ih objavljivati kako bi odaziv bio što bolji, a ljudi pravovremeno dobili informaciju gdje pomoć mogu potražiti. Dodatne informacije potražite na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:01