Barcelona's forward David Villa (C) is hugged by his teamates after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona vs Real Sociedad on December 12, 2010 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
 AFP
LIGA PRVAKA

Inter i Bayern u reprizi finala, Barcelona na Arsenal, Tottenham izvukao Milan

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2010. 12:31

U švicarskom Nyonu je održan ždrijeb osmine finala ovogodišnje nogometne Lige prvaka, a može se reći da nekoliko utakmica izaziva veliku pažnju i već sada najavljuje pravi spektakl...

Definitivno bi najzanimljiviji ogledi trebali biti oni milanskog Intera i minhenskog Bayerna ( Ivica Olić i Danijel Pranjić). U pitanju je repriza prošlogodišnjeg finala kada je na Santiago Bernabeu Inter pobijedio 2-0 i postao prvak Europe. Tada je oba pogotka za Inter postigao Argentinac Diego Milito, a vodio ga je Jose Mourinho, danas trener Real Madrida.

Reprizirat će se još jedan prošlogodišnji ogled. Real Madrid je ispao već u osmini finala zadnjom prilikom, a put prema boljem rezultatu mu je pripriječio Lyon. Sada će Real imati priliku za osvetu, u dvije nove utakmice osmine finala.

Sigurno će uzbudljivo biti u dvije utakmice Milana i Tottenhama, sastava u kojem igraju četiri hrvatska nogometaša ( Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa). Podsjetimo da se Tottenham u skupini A natjecao s drugim milanskim klubom Interom, te je ispred njega osvojio prvo mjesto na ljestvici.

Darijo Srna i Eduardo će zajedno sa svojim Šahtarom igrati protiv Rome, dok će najveći favoriti za krunu prvaka, nogometaši Barcelone, igrati s Arsenalom. I prošle sezone su se ove dvije momčadi sastale u nokaut fazi.

Manchester United će igrati protiv Marseille, Ivan Rakitić i Mario Gavranović sa Schalkeom protiv Valencije, dok bi najlakši posao trebao imati Chelsea. Njihov suparnik je danski FC København. Prve se utakmice kod slabije plasiranih momčadi igraju 15. i 16., odnosno 22. i 23. veljače, dok su uzvrati na rasporedu 8. i 9., odnosno, 15. i 16. ožujka.

Liga prvaka, osmina finala:



Roma - Šahtar Donjeck

Milan - Tottenham

Valencia - Schalke

Inter - Bayern

Lyon - Real Madrid

Arsenal - Barcelona

Marseille - Manchester United

FC København - Chelsea

Europa liga, ždrijeb: Iberijski derbi u osmini finala



Nakon ždrijeba osmine finala nogometne Lige prvaka, zavrtile su se u Nyonu i kuglice s imenima 32 kluba koja su ostala u natjecanju Europa lige. Poznato je svih šesnaest parova od kojih nekoliko njih privlači pozornost. Sevilla i Porto će igrati "iberijski derbi", a osim toga najzvučnijim duelima se doimaju utakmice Napolija i Villarreala, te Benfice i Stuttgarta.

U uskom krugu favorita ovog natjecanja su dva engleska kluba, Manchester City i Liverpool. Prvi će igrati protiv Arisa kojeg je pogotkom u posljednjem kolu natjecanja po skupinama dalje ugurao hrvatski napadač Danijel Cesarec. Liverpool, pak, igra sa praškom Spartom, za koju nastupa Hrvat Manuel Pamić.

Kijevski Dinamo Ognjena Vukojevića će igrati protiv turskog Beşiktaşa, a Zenit, za kojeg nastupa Ivica Križanac, protiv Young Boysa. Možda je zanimljivo reći da će PAOK igrati protiv moskovskog CSKA, s obzirom da je na tom mjestu pri ždrijebu mogao biti zagrebački Dinamo. Bayer Leverkusen, u kojem nastupa hrvatski mladi reprezentativac Domagoj Vida, preko ukrajinskog Metalista iz Harkiva će pokušati do osmine finala.

Prve se utakmice igraju 17. veljače, dok su uzvrati na rasporedu 24. veljače. Ždrijeb je obavljen u potpunosti, što znači da će pobjednik prvog para igrati protiv pobjednika drugog para itd.

Europa liga, ždrijeb šesnaestine finala:

Benfica - Stuttgart

BATE Borisov - PSG

Beşiktaş - Dinamo Kijev

Aris - Manchester City

Rubin Kazan - Twente

Young Boys - Zenit

PAOK - CSKA Moskva

Sevilla - Porto

Lille - PSV Eindhoven

Rangers - Sporting Lisabon

Metalist Harkiv - Bayer Leverkusen

Napoli - Villarreal

Anderlecht - Ajax

Basel - Spartak Moskva

Sparta Prag - Liverpool

Lech Poznan - Braga

Linker
19. travanj 2024 22:17