MOURINHO

'Ja sam trener godine'

Jedanaest mjeseci rada, 57 utakmica, tri naslova uključujući i onaj najvažniji od svih, "Turnir" (Ligu prvaka, uz koju je osvojio Talijanski kup i Seriju A) - argumenti su k Mourinha
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 23. prosinac 2010. 19:32

Samodopadnost Josea Mourinha dosegla je novu razinu u četvrtak kada je portugalski stručnjak izjavio da je apsolutni favorit za naslov najboljeg trenera godine on, a ne Vicente del Bosque, izbornik svjetskih prvaka Španjolaca...

Prema Mourinhovim riječima, ono što je sam ostvario u 2010. godini premašuje uspjeh "furije" čije je srpanjsko finale SP-a donijelo Španjolskoj prvi naslov najbolje nogometne reprezentacije svijeta.

- Jedanaest mjeseci rada, 57 utakmica, tri naslova uključujući i onaj najvažniji od svih, "Turnir" (Ligu prvaka, uz koju je osvojio Talijanski kup i Seriju A) - argumenti su koje je Mourinho, danas trener madridskog Reala a tada Intera, ponudio Gazzetti dello Sport u objašnjenju svojeg viđenja tko je najbolji.

- Osvojio sam sve što sam mogao, više od ovoga nije se niti moglo - dodaje Mourinho koji ne misli da bi naslov najboljeg nogometaša trebao pripasti Andresu Iniesti.

- Bude li on pobjednik, a nažalost je zbog ozljede propustio prvih pet mjeseci igranja, a potom odigrao šest utakmica i postigao gol u Južnoafričkoj Republici (pobjedničku u finalu protiv Nizozemske), onda to govori da se ništa osim Svjetskog prvenstva u godini njegova odigravanja ne vrednuje.

Linker
25. travanj 2024 00:54