Laurence Griffiths/Getty Images
BIO BI TO VELIK UDARAC

KEVIN DE BRUYNE NAJAVIO ODLAZAK IZ MANCHESTER CITYJA! SVE OVISI O JEDNOM KLJUČNOM DETALJU 'To je razlog zbog kojeg čekam da vidim što će se dogoditi'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. svibanj 2020. 14:54

Kevin de Bruyne igrač je bez kojeg je teško zamisliti momčad Manchester Cityja. Sjajni, moderni veznjak odlične tehnike i velikog radijusa kretanja, kreator, asistent i realizator, motor i mozak Građana.

Iako Cityjev menadžer Guardiola u svom rosteru ima niz briljantnih pojedinaca, De Bruyne je ipak poseban, a koliko znači za momčad najbolje se vidi dok nije u igri. Belgijski je reprezentativac ključan i za Cityjevu budućnost, koja je pak upitna zbog mogućeg izbacivanja iz Lige prvaka.

Naime, UEFA je kaznila Manchester City dvogodišnjom zabranom nastupa u europskim klupskim natjecanjima zbog ozbiljnog kršenja propisa licenciranja i odredbi Financijskog fair-playa. Engleski klub žalio se Sportskom arbitražnom sudu, koji će donijeti konačnu odluku.

Uvjereni da su u pravu

Ostane li zabrana na snazi, moguće je da 28-godišnji veznjak potraži novu sredinu iako mu ugovor traje do ljeta 2023. godine.

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 07: Kevin De Bruyne of Manchester City confronts the Manchester City fans after they throw objects at the pitch during the Premier League match between Manchester City and Manchester United at Etihad Stadium on December 07, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths Getty Images

- Jednom kad odluka bude konačna, sve ću sagledati. Dvije godine bile bi duge, ali mogao bih vidjeti u slučaju da kazna bude smanjena na godinu dana. Trenutačno samo čekam. U klubu su nam rekli da će se žaliti i da su gotovo 100 % uvjereni da su u pravu. To je razlog zbog kojeg čekam da vidim što će se dogoditi. Vjerujem svom klubu - izjavio je De Bruyne za belgijski Het Laatste Neuws.

Sa Cityjem je dosad osvojio dva naslova u Premier ligi u prošle dvije sezone, dok u Ligi prvaka nije stigao dalje od polufinala. Na Etihadu je od 2015. godine, stigao je iz Wolfsburga gdje je revitalizirao karijeru što ga je Jose Mourinho otpisao u Chelseaju. U aktualnoj sezoni City je u Premier ligi 25 bodova iza vodećeg Liverpoola, dok je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka sa 2:1 svladao Real u Madridu.

De Bruyne je ove sezone u 35 nastupa upisao devet pogodaka i čak 20 asistencija, a u klubu strahuju da bi u slučaju njegova odlaska na isti način mogle postupiti i ostale zvijezde s Etihada.

Linker
20. travanj 2024 14:02