StoryEditor
 LUKA GERLANC/CROPIX
KRENUT ĆE ISPOČETKA

Klub koji je dao četiri srebrna Vatrena iz Rusije - gasi se! Ipak, ima i dobrih vijesti...

Neće nogomet u tom dijelu Hrvatske zamrijeti, dapače. Kreće nova priča na zdravim temeljima
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2020. 18:13

Nogometni klub Zadar, barem onakav kakvog smo do sada poznavali - prestaje postojati. Klub sa Stanova u kojem su svoje prve korake napravili brojni hrvatski reprezentativci, povrh svega imena poput Luke Modrića, Danijela Subašića, Dominika Livakovića i Šime Vrsaljka odlazi u povijest.

Neće nogomet u Donatovom gradu ostati nezastupljen, jer na mjesto NK Zadar dolazi HNK Zadar. Novoosnovani klub s prefiksom imena naše zemlje već postoji i registriran je, a samo se čeka prelazak seniorske momčadi u ime novog kluba gdje već funkcioniraju sve mlađe uzrasne kategorije.

Razlog ovakvog čina je taj što sad već ugašeni NK Zadar nije dobio licencu za 2. HNL, a treći razred koji bi mogao igrati ipak neće. Neće jer je klub u blokadi, samo što nije krenuo stečaj, a kako ga je pandemija koronavirusa u potpunosti paralizirala i ostavila bez bilo kakvog novca, tek će se svi vjerovnici pokušati namiriti iz preostale imovine.

- Napravili smo sve da prvenstveno našim mladim uzrastima, a potom i seniorima, omogućimo igranje natjecanja u sljedećoj sezoni. U razgovorima smo s predstavnicima županijskog i regionalnog saveza i radimo na tome da osiguramo mjesto za HNK Zadar u slučaju da se ne pronađe rješenje za sanaciju sportskog dioničkog društva. Prema našim kontaktima s većinskim vlasnikom i eventualnim sponzorima to je realna opcija - rekao je Damir Knežević, direktor NK Zadra, a predsjednik HNK Zadra.

Novi bi Zadar u teoriji odmah mogao igrati 3. HNL, ali veća je vjerojatnost da će krenuti iz županijskog ranga.

Linker
17. lipanj 2020 07:12