ANTE CIZMIC Cropix
NAVIJAČKA PRIČA

‘A koji je taj Marko Livaja? Svi stalno pričaju o njemu pa sam i ja htjela vidjeti tko je taj igrač‘

Kolone navijača sa svih strana grada slijevale su se prema Poljudu dok su kafići bili prepuni već dva sata prije utakmice
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 21:07

Navijačka priča na dan utakmice uvijek ima isti scenarij. Okupe se pristaše Bijelih na Rivi, pa polako krenu prema stadionu. Runda-dvije, poneko tri-četiri u kafićima oko poljudske ljepotice i na kraju utakmica. Jednom smo davno čuli navijačku konstataciju "najteže je 90 minuta utakmice" i očito je da su se i ovog puta svi oni koji su došli podržati Bijele držali te zanimljive tvrdnje. Da bi razbili stres i neizvjesnost ishoda utakmice, stres su razbijali od Rive do Poljuda. Zato krenimo redom.

Na Rivi je "ubijala" vrućina. Sve do poslijepodnevnoh sati rijetki su bili navijači koji su "primirisali" splitskoj glavnoj šetnici. Ali, iza 18,00 sati počeli su se okupljati navijači sa svih strana Hrvatske, ali i dijaspore.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Godišnji odmor smo planirali samo za gledanje utakmice Hajduka – kazali su nam navijači Bijelih iz Njemačke.

Nije problem doći ni do ulaznice ako ste član, a kako Hajduk ima preko 80.000 članova disprezirranih po Hrvatskoj i Europi, jasno je da su ulaznice putem on line prodaje odlazile u ruke pristaša širom Starog kontinenta.

- Ništa kontra Splita – odjekivalo je sa štekata na Rivi, dok su se navijači u bijelim i crveno-plavim dresovima veselili pred dvoboj sa Portugalcima.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Nakon Rive fešta se preselila u kafiće oko stadiona. Kolone navijača sa svih strana grada slijevale su se prema Poljudu dok su kafići uokolo stadiona bili prepuni već dva sata prije utakmice. Gužva kako i priliči europskoj utakmici. Posebna kontroal prometa, zatvoreni kolni prilazi stadionu prisiljavali su mnogobrojne navijače da svoje automobile ostave na kilometar-dva od stadiona.

Navijači su se zabavljali na Rivi, uokolo stadiona i na samom Poljudu pred utakmicu, ali još je zanimljivije ispričati kako su dan proveli igrači Hajduka. U karanteni u hotelu Radisson na splitskom predjelu Trstenik prošetali su se do plaže oko 11 sati. Sišli su kroz bivši kamp, do plažnog objekta hotela Radisson gdje su naišli na mnoštvo inozemnih gostiju.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Koji je Livaja? - upitala je jedna žena na hrvatskom.

Vidjelo se da nije iz okolice, ali da nije niti iz države. Živi u Austriji i suprug joj je rekao da je Livaja najbolji među Bijelima.

- Svi pričaju o Livaji, pa sam i ja htjela vidjeti tko je taj igrač – kazala nam je hrvatska Austrijanka.

Livaja je bio interesantan mnogima, pa je shodno tome podijelio i mnoštvo autograma. Ali, nije bio jedini, jer mladi Englezi, navijači Manchester Uniteda pronašli su svoju "metu" u Lovri Kaliniću, nekoć vrataru Aston Ville. Lovre je Englezima bio najaznimljiviji, mitska priča o Livaji još nije došla do njih. Nakon 15-ak minuta šetnje na splitskih "plus 33" vratili su se hajdukovci u klimatizirane hotelske prostore.

Dok su Bijeli šteali uz more, Portugalci su imali osvježavajuću šetnju uz rijeku Jadro u Solinu.

Linker
19. travanj 2024 16:24