JOSKO PONOS Cropix
IZJAVE S POLJUDA

Dambrauskas otkrio možda i ključan trenutak velikog preokreta, pa poručio: ‘Iza nas je tek prvo poluvrijeme‘

Nogometaši Hajduka imat će lijepu prednost pred uzvrat u Portugalu iduće srijede.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 23:19

Pobjeda Hajduka protiv Vitorije (3:1) na Poljudu! Slavi Hajduk, slavi Split, slave i svi oni koji zdušno bodre hrvatske klubove u Europi. Nakon posrtaja Osijeka i Rijeke u 2. pretkolu Konferencijske lige, konačno smo dočekali jednu pravu predstavu našeg predstavnika. Nije tako počelo, Portugalci su poveli na Poljudu krasnim golom Mage, ali sve osim toga pripalo je samo i jedino Hajduku. Tri pogotka, još barem toliko pravih prilika, pa i nedosuđeni kazneni udarac...

Nestrpljivo smo čekali što će izjaviti neki od aktera utakmice... Prvo, trener Valdas Dambrauskas.

- Prvo poluvrijeme je tek iza nas. Čeka nas teški uzvrat u Portugalu. Moramo se dobro pripremiti. Mogu pričati o ovoj utakmici, igrali smo dobro protiv momčadi koja traži posjed. Prva zadaća nam je bila kontrolirati igru. U prvom dijelu bili smo spori na lopti, na poluvremenu smo se promijenili. Išli smo dublje, pogotovo Krovinović. Gurnuli smo Portugalce bliže njihovom golu. Bili smo dobri u završnici, nije lako dati tri gola protiv ovakvog protivnika. Vitoria je ofenzivna, ali mi smo ih prisilili da se brane. Ako se ne varam, Vitoria je zabila nama iz jedinog udarca u okvir. Ali, možda nam je baš to trebalo da se trgnemo... - rekao je Dambrauskas.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kako je bilo dignuti igrače na poluvremenu?

- Nismo bili dolje, ovo je bio jedan od takvih dana. Ne možete podbaciti pred ovakvom publikom. Neki porazi imaju okus da nisu porazi, kao i neke pobjede - da nisu pobjede. Dobili smo Varaždin, ali kao da i nismo. To je nekada tako. Čeka nas potpuno različit susret u Portugalu, moramo se jako dobro pripremiti. Nekad je dobro, nekad nije što ne igramo za vikend. Ne igramo često Europu. Naravno da je Kloppu tako lakše kad igra Europu do kraja... Mi se moramo pripremiti, pričati, analizirati ovo... - rekao je Dambrauskas.

A onda je pred TV-kamere stigao i Filip Krovinović, strijelac spektakularnog gola za kraj.

- Imat ćemo malu feštu u svlačionici. No, ne treba biti euforije. Prošle sezone nam se obilo o glavu. Idemo sada odmoriti, u srijedu moramo još jače i još bolje. Gol Vitorije? Nije bilo lako, pogotovo kada imaš dominaciju. Cijelu utakmicu smo bili bolji, agresivniji... Hvala tribinama na tome što su nas vukli. Bio je eurogol, Lovre nije mogao obraniti. No, možda nas je to trznulo i diglo. Zabili smo prvi na brzinu, a onda drugi i treći, ali nije ništa gotovo. Oni su jako domaćinska ekipa, to sam već rekao. Idemo se tamo potući za prolaz dalje - rekao je Krovinović.

Što Bijele sada čeka?

Imao sam priliku igrati u Guimaraesu puno puta, imaju lude navijače, ali mislim da sam otamo svaki put otišao kao pobjednik pa ću dati sve od sebe da se tako i nastavi. Vjerujem u ovu momčad, ove igrače, ovog trenera i u sve nas - rekao je Krovinović.

image
JOSKO PONOS Cropix

A Dario Melnjak opet je ispao heroj...

- Okrunili smo dobru igru golovima. Bilo bi šteta da nismo zabili, moglo je ući još i više toga. No, sad se moramo bazirati na uzvratnu utakmicu. Lijepo je zabiti, dignuti publiku na noge. Trebali bi sada ostati na zemlji, malo se odmoriti i onda se pripremiti za uzvrat. Sada će Portugalci morati nešto napraviti, a mi ne smijemo popustiti, nego pokazati isto, pa možda i više od ovoga danas.

Linker
25. travanj 2024 13:26