Valdas Dambrauskas

 ANTE CIZMIC Cropix
IZNENAĐENJA U SASTAVIMA

Dambrauskasov eksperiment: Nigerijac na poziciji koju nije igrao u karijeri, Španjolci bez čak 7 prvotimaca!

Emery je procijenio kako je uz sav respekt prema Hajduku za pobjedu dostatno zaigrati i bez standardnih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 20:32

Hajduk u punom sastavu, a Villarreal u kombiniranoj startnoj postavi ušli su u dvoboj u Valenciji. Na press konferenciji u Valenciji Valdas Dambrauskas je rekao "ne osvrćem se na kritike poslije Dinama". I nije nikoga zavaravao, jer da je bilo suprotno, možda bi i sastav bio drukčiji. Međutim, Dambrauskas je ostao vjeran sebi, uz malo korekciju. Awaziema je ostavio u momčadi unatoč pogrešci koja je usmjerila utakmicu sa Dinamom, ali je Nigerijca premjestio na zadnjeg veznog, na poziciju na kojoj nije igrao tijekom karijere.

U formaciji koju je suprostavio Villarrealu završio je Dambrauskas maksimirski derbi. U sustavu 4-3-3 gdje je Nigerijac bio osigurač dvama stoperima, a to su u Valenciji bili Elez i Borevković.

Awaziem je dobio prednost u odnosu na Vukovića da bi zajedno sa Grgićem obavljao defanzivne zadaće u sredini.

Nije Dambrauskas ništa slučajno u Zagrebu radio, jer kako je uvježabavao igru sa trojicom, pa kasnije shvatio da to i nije najbolja opcija. Awaziem je dobio mjesto u startnoj postavi, a na klupi su očekivano ostali Fossati i Nikola Kalinić. Iskren je bio Litavac u najavi, obojica još nisu spremna krenuti od prve minute, stoga su i ostali u pričuvi.

S druge strane Villarreal je ipak Hajduku pretpostavio dvoboj s Atleticom u nedjelju na Madridu. Ili je bolje kazati da je Unai Emery procijenio kako je uz sav respekt prema Hajduku za pobjedu dostatno zaigrati i bez sedmorice standardnih. Bez vratara Rullija, desnog beka Foytha, stopera Pau Torresa i Albiola, veznjaka Pareja i Capoue, te napadača Pina. Možemo njima dodati i napadača Jacksona koji je prošle subote startao u pobjedi protiv Valladolida. Opredijelio se Emery za ekipu u kojoj su prigodu dobili istinski igrači s klupe poput treće opcije na desnom beku De la Fuentea, zatim stopera Mandija i 22-ogodišnjeg Cuence koji su krenuli od prve minute.

Na vrata je Emery poslao slavnog Pepa Reinu, veterana koji ove jeseni proslavlja 40. rođendan. U startnoj postavi ostavio je i svog prvog napadača Gerarda Morena, ali generalno gledajući, prvi je susret bio "milostiv" prema Bijelima u izboru startne jedanaestorice. Šarena postava Žute podmornice istrčala je na Cituat de Valencia znajući da postoji i uzvrat.

Linker
23. travanj 2024 18:17